یکشنبه 20 می 12 | 15:15
بيانيه قرارگاه جهاد اقتصادي به مناسب برگزاري همايش اقتصاد مقاومتي

بيانيه قرارگاه جهاد اقتصادی به مناسب برگزاری همايش اقتصاد مقاومتی

برخی از مسئولان فکر می‌کنند این تحریم‌ها زودگذر است و به دنبال راه‌حل‌های کوتاه مدت برای پشت سر گذاشتن این دوران می‌گردند. غافل از اینکه تقابل ذاتی و دائمی میان جمهوری اسلامی و سلطه‌گران جهانی محدود به دوره‌ای خاص نخواهد بود و آن‌ها تا ملت ما را به طور کامل تسلیم نکنند، دست از دشمنی نخواهند کشید.


روز ۲۸ ارديبهشت ماه همايش اقتصاد مقاومتي به همت قرارگاه جهاد اقتصادي سازمان بسيج دانشجويي و دانشكده مهندسي پيشرفت دانشگاه علم و صنعت ايران با همكاري مركز مطالعات اقتصادي بسيج دانشگاه صنعتي شريف و مركز مطالعات اقتصادي بسيج دانشگاه علم و صنعت ايران برگزار شد. متن بيانيه قرارگاه جهاد اقتصادي كه به مناسب برگزاري همايش اقتصاد مقاومتي در انتهاي اين همايش قرائت شد به شرح زير مي باشد:

باسمه تعالی

«ما باید بتوانیم قدرت نظام اسلامی را در زمینهٔ حل مشکلات اقتصادی به همهٔ دنیا نشان دهیم؛ الگو را بر سر دست بگیریم تا ملت‌ها بتوانند ببینند که یک ملت در سایه‌ی اسلام و با تعالیم اسلام چگونه می‌تواند پیشرفت کند.» مقام معظم رهبری

با بررسی بیانات مقام معظم رهبری در سال‌های اخیر، متوجه می‌شویم ایشان اهمیت و اولویت ویژه‌ای برای مسائل اقتصادی قائل شده‌اند. این موضوع از چند جنبه مورد تاکید قرار گرفته است: اولا ما باید بتوانیم به سایر ملت‌های آزادیخواه جهان، نمونه‌ای از الگوی موفق پیشرفت مبتنی بر اندیشه‌های اسلامی را نشان بدهیم، دوما توان نظام اسلامی در حل مسائل اقتصادی را به اثبات برسانیم و سوما بر تهدیدات دشمنان که به شدت معطوف مسائل اقتصادی شده است غلبه کنیم.

نظام جمهوری اسلامی به دلیل پیگیری آرمان‌های عدالت‌خواهانه، همواره مورد خشم و نفرت سلطه‌گران جهانی و در راس آن‌ها آمریکا قرار دارد. این زورگویان برای تسلیم کردن ملت ما و پشیمان کردنمان از راهی که آمده‌ایم، انواع فشارهای سیاسی و فرهنگی را بر کشور ما وارد کرده‌اند. به طور خاص در این برههٔ زمانی، تلاش‌های دشمنان معطوف مسائل اقتصادی شده است و کشور ما را مورد تحریم‌های مختلفی قرار داده‌اند.

آن‌ها قصد دارند با این تحریم‌ها، روابط تجاری ما را با سایر کشور‌ها محدود کنند، نقل و انتقال کالا و وجوه را در سطح بین‌المللی با مشکل مواجه کنند، درآمدهای کشور را کاهش دهند، و ما را از دسترسی به بعضی از نیازهای ضروری کشور که سابقا از خارج تامین می‌شده بازدارند. این حجم عظیم تحریم‌ها در دنیا سابقه نداشته است، به طوریکه حتی بخشی از این تحریم‌ها هر ملتی را به تسلیم وامیدارد.

برخی از مسئولان فکر می‌کنند این تحریم‌ها زودگذر است و به دنبال راه‌حل‌های کوتاه مدت برای پشت سر گذاشتن این دوران می‌گردند. غافل از اینکه تقابل ذاتی و دائمی میان جمهوری اسلامی و سلطه‌گران جهانی محدود به دوره‌ای خاص نخواهد بود و آن‌ها تا ملت ما را به طور کامل تسلیم نکنند، دست از دشمنی نخواهند کشید. ضمن اینکه این گونه راه‌ِحل‌های کوتاه مدت که عمدتا مبتنی بر باج‌دهی به واسطه‌ها و دلال‌ها برای دور زدن تحریم‌ها می‌باشد، باعث می‌شود فساد در کشورمان گسترش بیابد، قدرت سیاسیمان در ابعاد بین‌المللی تضعیف شود و اقتصاد کشورمان به دست عده‌ای خاص بیفتد و در نتیجه باعث بروز نارضایتی در مردم خواهد شد.

در مقابلِ این مسئولان، عده‌ای از کار‌شناسان هم هستند که همواره الگوهای اقتصادی غربی را برای کشور تجویز می‌کنند. این الگو‌ها که مبتنی بر آزادسازی اقتصادی، جهانی شدن، پذیرش نظامات اقتصادی موجود و تقسیم کار جهانی، وابستگی به کشورهای ثروتمند و تلاش برای جذب سرمایه‌های خارجی به قیمت سازش با جنایتکاران و سلطه‌گران می‌باشد، نه تنها اهداف نظام جمهوری اسلامی را برآورده نخواهد کرد، بلکه بد‌ترین راه‌حل در چنین شرایطی می‌باشد.

نظام جمهوری اسلامی با توجه به ویژگیهای خاص خود در ابعاد مختلف از جمله بعد اقتصادی نیازمند الگوهای ویژه‌ای می‌باشد. این الگو‌ها هم باید منطبق بر آرمان‌ها و عقاید اسلامی ما باشد و هم متناسب با ویژگی‌های بومی کشور طراحی شود. داشتن الگوی مناسب پیش شرط پیشرفت و توسعه همه‌جانبه است. بعضی از ویژگی‌های الگوی مناسب برای پیشرفت اقتصادی کشور عبارتند از:

 مشارکت فعال همهٔ مردم در اقتصاد به گونه‌ای که اقتصاد در دست عده‌ای محدود قرار نگیرد

با توجه به شرایط جنگ و تحریم طراحی شده باشد

باعث افزایش توان نظام در عرصهٔ سیاست خارجی و مقابله با سلطه گران شود

تضمین کنندهٔ پیشرفت کشور توامان با گسترش عدالت اجتماعی باشد

تضمین کنندهٔ شکوفا شدن مزیت‌های بالقوهٔ کشور در عرصه‌های مختلف باشد

حافظ ثروت‌های ملی کشور از جمله منابع طبیعی و خدادادی باشد

حرکت به سمت دستیابی به چنین الگویی باید از مدت‌ها پیش شروع می‌شده است و از کار‌شناسان و متخصصان حوزه و دانشگاه انتظار می‌رود تحقیقات و پژوهش‌های خود را با رویکرد دستیابی به چنین الگویی انجام دهند؛ الگویی که رهبری از آن به عنوان «اقتصاد مقاومتی» یاد فرموده‌اند.

یکی از مهم‌ترین ابعاد الگوی اقتصاد مقاومتی، حمایت از تولید ملی، با هدف افزایش توان رقابتی و صادرات محصول می‌باشد. این موضوع ضمن افزایش قدرت دفاعی و پدآفندی نظام، باعث تسریع رشد و پیشرفت کشور و ایجاد اشتغال پایدار می‌شود. حمایت از تولید ملی در دو حوزه اولویت می‌یابد:

۱- صنایعی که با نیازهای ضروری کشور ارتباط دارند از جمله صنایع غذایی، دارو و انرژی

همانطور که دشمنان در موضوع تحریم بنزین نشان دادند، از هیچ کاری برای ضربه زدن به نظام ما خودداری نخواهند کرد. لذا مسئولین باید برای تولید این گونه محصولات در داخل کشور یا تامین آن‌ها از طریق شرکای مطمئن تجاری اقدام نمایند.

۲- صنایع پیشرفته یا Hi-tech

به اعتقاد بسیاری از کار‌شناسان برای جبران عقب ماندگی‌های بزرگ کشور، ایجاد اشتغال، تولید ثروت و صادرات محصول به دنیا تنها راه سوار شدن بر موجهای جدید فناوری است، زیرا در این زمینه‌ها فاصلهٔ ما از دنیا کمتر است. از این رو لازم است مسئولین اقدامات مناسبی را برای حمایت از تولید ملی در این زمینه‌ها انجام دهند.

در پایان ذکر این نکته لازم است که تحریم‌ها نه تنها مانع رشد و پیشرفت کشور عزیزمان نیست، بلکه همانطور که در گذشته نیز نشان داده، باعث خودکفایی در نیازهای ضروری و همین طور اصلاح سازوکارهای معیوب اقتصادی خواهد شد. اکنون که رهبر انقلاب حکم به جهاد در عرصه اقتصاد داده و خط مقدم را تولید ملی قرارداده است، لازم است تا مسئولین، کار‌شناسان و همه‌ مردم تلاش خود را در این جهت معطوف نمایند و بار دیگر به دنیا نشان دهند که ملت ایران از آرمانی که برگزیده است کوتاه نخواهد آمد.

قرارگاه جهاد اقتصادی
والسلام علیکم و رحمة الله و برکاته

ثبت نظر

نام:
رایانامه: (اختیاری)

متن:

پربازدیدترین

Sorry. No data so far.

پربحث‌ترین

Sorry. No data so far.