دوشنبه 21 می 12 | 11:15
گروه‌های رصد، آماده استهلال رجب

عضو ستاد استهلال: هلال ماه رجب امشب قابل مشاهده نیست

عضو ستاد استهلال دفتر رهبری با بیان این مطلب که رویت هلال ماه رجب با این مختصات نجومی در ۲۹ جمادی الثانی ممکن نیست، گفت: تغییر زمان پیش بینی شده برای رویت هلال ماه نو تاثیری بر استهلال ماه بعد نمی گذارد.


علیرضا بوژمهرانی، عضو ستاد استهلال دفتر مقام معظم رهبری با بیان این مطلب که در طول سال رصد تمامی ماه‌های قمری توسط این ستاد انجام می‌شود، گفت: اما در میان ماه‌های قمری رمضان و شوال به دلیل انجام فعل واجب و ترک فعل حرام از اهمیت بیشتری برخوردار است. از این رو برای رصد هلال این دو ماه گروه‌های متعدد در سطح کشور به رصد هلال ماه نو می‌پردازند.

وی اظهار کرد: رویت هلال ماه رجب نیز که از ماه‌های حرام در تقویم قمری محسوب می‌شود، حائز اهمیت است از این روز گروه‌هایی برای رصد این هلال در روز دوشنبه، یکم خرداد در نواحی مختلف کشور مستقر می‌شوند.

بوژمهرانی با بیان این مطلب که بنابر پیش بینی‌های انجام شده غروب یکم خرداد هلال ماه رجب در هیچ نقطه‌ای از ایران حتی با ابزار اپتیکی قوی قابل مشاهده نیست، تصریح کرد: زاویه کم هلال ماه اصلیترین دلیل این مهم است. از این رو و مطابق با آنچه در تقویم ثبت شده چهارشنبه، سوم خرداد نخستین روز از ماه رجب المرجب است.

عضو ستاد استهلال دفتر مقام معظم رهبری ادامه داد: البته برای آنکه حتی از کمترین احتمالات رویت این هلال چشم پوشی نشود گروه‌های استهلال در استان‌های مختلف جایابی شده‌اند. به گونه‌ای که در شرق ایران در خراسان رضوی و خراسان جنوبی به سمت سمنان، بعد از آن اصفهان، یزد و کرمان و در غرب کشور نیز گروه‌های استهلال به رصد هلال ماه نو می‌پردازند.

وی از استقرار بین ۱۰ تا ۱۵ گروه حرفه‌ای در مکان‌های مختلف برای استهلال این هلال در روز دوشنبه، یکم خرداد خبر داد و بیان کرد: اینکه علی رغم پیش بینی‌های نجومی و آنچه که در تقویم رسمی کشور ثبت شده هلال ماهی زود‌تر رویت شود بسیار نادر است. چراکه هم در ستاد استهلال دفتر مقام معظم رهبری و هم در شورای تقویم نخبگان این فن عضویت دارند.

بوژمهرانی درباره اثرگذاری زمان رویت هلال یک ماه قمری بر ماه بعدی آن ابراز کرد: تغییر زمان رویت هلال یک ماه بر رویت هلال ماه بعد تاثیری ندارد. به عنوان مثال اگر هلال ماه رجب به جای غروب روز ۳۰ جمادی الثانی روز ۲۹ این ماه رویت شود آنگاه رجب به جای ۲۹ روز درج شده در تقویم ۳۰ روزه می‌شود و تغییر در رویت هلال ماه بعد از خود برجای نمی‌گذارد.
وی با اشاره به پارامترهای متعددی که برای رویت هلال ماه نو وجود دارد، ادامه داد: اما در میان این پارامتر‌ها دو شاخصه در رویت هلال ماه نو اثر بیشتری دارد. نخست جدایی زاویه ماه و خورشید که بنابر رکوردهای ثبت شده طی سال‌های متمادی به ۱۸/۷ درجه رسیده و دفعاتی که کمتر از این میزان بوده انگشت شمار است. این در حالی است که هلال ماه رجب دارای زاویه ۳/۶ درجه است.

پوژمهرانی خاطرنشان کرد: ارتفاع ماه از افق پارامتر دیگری است که با مدت مکث ارتباط مستقیمی دارد. این هلال تنها ۳۰ دقیقه مکث دارد و در واقع این هلال در دور‌ترین فاصله خود نسبت به زمین واقع می‌شود. البته این شرایط منحصر به هلال ماه رجب نیست بلکه در برخی از ماه‌های قمری نیز رخ می‌دهد.

ثبت نظر

نام:
رایانامه: (اختیاری)

متن:

پربازدیدترین

Sorry. No data so far.

پربحث‌ترین

Sorry. No data so far.