سه‌شنبه 22 می 12 | 12:20
گفتاری از حاج سید احمد خمینی:

هرچه مقام بالاتر باشد، انتقادات شدیدتر شود تا طرف احساس قدرت نکند

طبع قدرت، دیکتاتوری می‌آورد یعنی انسان صاحب قدرت را به جایی می‌رساند که دیگر تحمل حرف مخالف را ندارند و از آنجا که قدرت دارد دستور به کارهایی ولو به زور را می‌دهد… رهبری که گذشت، باید هر کسی در هر مقامی و اگر بخواهد مؤثر باشد مقام هر چه بالا‌تر است باید انتقاد شدید‌تر باشد تا طرف احساس قدرت نکند و قدمی بر خلاف مصالح انقلاب و اسلام برندارند.


تریبون مستضعفین- مرحوم سید احمد خمینی که در زمان حیات حضرت امام یاور و همراه ایشان در مسیر انقلاب بود، پس از درگذشت ایشان نیز گرچه به نزدیک شدن اقتصاد و فرهنگ کشور به فضای لیبرال از یک‌طرف و  انسداد فضای سیاسی و بسته شدن دهان منتقدین از طرف دیگر گلایه‌های جدی داشت و از دولت انتقاد می‌کردند؛ و از سویی همواره حامی مستحکم آیت‌الله خامنه‌ای در دوران رهبری ایشان بود.‌

متنی که در ادامه می‌آید از سخنان سال‌های اواخر عمر مرحوم سید احمد خمینی است. وی در این سخنان از رواج «غرب‌گرایی» و «رفاه‌زدگی» انتقاد می‌کند و از لزوم «کمرنگ نشدن جنگ با غرب و آمریکای جهان‌خوار» سخن می‌گوید و همه را به انتقاد از همه مسئولین غیر از رهبری فرا می‌خواند.

این سخنان را در ادامه می‌خوانید:

* * * * *

فرهنگ و سیاست از هم جدانشدنی‌اند. اگر مسئولان سیاسی نظام حرکت‌شان به گونه‌ای باشد که دل غرب را شاد کند، زمان شروع انحطاط فرهنگی فرا می‌رسد. هر کسی که فکر کند که می‌تواند با فرهنگ غرب مبارزه کرد، ولی از نظر سیاسی به غرب چرخش داشت یا خائن است یا بیشعور و یا مأمور است و یا بیسواد. به هیچ وجه سراغ مبارزه با فرهنگ غرب نباید رفت، اگر در سر هوای نزدیکی سیاسی به غرب را می‌پرورانیم. مباحثات کیهان در زمینه فیلم و کتاب و گفتگوهای دو طرف و اظهارنظر‌ها باید ار اینجا شروع شود که آیا با غرب می‌خواهیم چه کنیم؟ آیا می‌خواهیم رابطه برادرانه داشته باشیم یا رابطه برای منافعمان. در صورت دوم باید دانست که کاری است بس مشکل، ولی در صورت اول دیگر نباید بحث از اسلام کرد. بحث از دفاع از انقلاب کرد، بحث از دفاع از آرمان‌های امام نباید کرد. باید به زرق و برق دنیا دل خوش داشت که در همین حد هم برای همیشه باقی خواهیم ماند. اگر بخواهیم مورد هجوم غرب قرار نگیریم باید به غرب حمله کنیم، چرا که در دفاع از هجوم غرب همیشه خائنانی وجود دارند که زیبایی‌های غرب را نشان می‌دهند و آنقدر اصرار می‌کنند و پافشاری می‌نمایند تا بالاخره در سد دفاع از هجوم فرهنگ غرب سوراخی ایجاد کنند که اگر دیر بجنبیم همه را آب برده است.

بله متأسفانه تجمل، زیبایی پرستی، رفاه زدگی، افراط درمهمانیهای آنچنانی به حدی است که اگر بخواهیم به سالهای قبل از فوت امام برسیم کار بس مشکلی در پیش داریم. شما سری به وزارتخانه‌ها بزنید، گلدان‌های گل‌های زینتی را که از مال مردم فقیر تهیه می‌شود ببینید، میز و صندلی‌های دیگر میز و صندلی‌های اول انقلاب نیست. سفره‌ها دیگر آن سفره‌ها نیست. ریخت و پاش‌ها به قدری است که دل هر کسی را به درد می‌آورد. این‌ها همه برای این است که شعارهای انقلاب را جدی نگرفته‌ایم. وقتی هواپیمای نظامی آمریکا در فرودگاه تهران به زمین نشست من شدیداً خجالت کشیدم. این واقعه در ایران کوچک گرفته شده، ولی رسانه‌های غربی این را یک واقعه بزرگ خواندند. این واقعه مرا منتقل کرد به اینکه آمریکایی‌ها تیم پیگ پونگ‌شان را بعد از مدت‌ها التماس به چین فرستادند. و این را پیروزی بزرگ دانستند. آمدن هواپیمای نظامی آمریکا بسیار زشت بود، لذا همه رسانه‌های خارجی مسأله را این‌گونه مطرح کردند که برای اولین بار در تاریخ انقلاب ایران یک هواپیمای نظامی آمریکایی به سلامت در فرودگاه تهران به زمین نشست.

مسئولین اگر بخواهند خیر دنیا و آخرت را ببرند باید به دستورالعمل‌های رهبری معظم انقلاب مبنی بر کشتن آمریکایی‌هایی که درمنطقه آمده‌اند اقدام جدی کنند؛ چرا که فرمودند اگر کسی در این راه کشته شود شهید است. ولی بعضی از حرکت‌ها به هیج وجه با آنچه فرموده‌اند سازگار نیست. رهبر انقلاب با خطابه‌های آتشین خود فرزندان انقلابی جهان اسلام را به مبارزه‌ای بزرگ علیه ارتجاع و آمریکا و غرب و عالم استکبار فرا می‌خوانند. ما شدیداً باید از رهبری پیروی کنیم و نگذاریم این مسأله جابیفتد که برای مسائل رفاهی هر کاری را بشود کرد.

اگر تمامی سیاستمداران ایران دنباله رو امام و رهبری هستند باید نگذارند جنگ با غرب بخصوص آمریکای جهانخوار کمرنگ شود و با شهامت هر سیاستی که بر خلاف آن است محکوم کنند. همه باید متوجه باشیم که طبع قدرت، دیکتاتوری می‌آورد یعنی انسان صاحب قدرت را به جایی می‌رساند که دیگر تحمل حرف مخالف را ندارند و از آنجا که قدرت دارد دستور به کارهایی ولو به زور را می‌دهد و کم کم صاحب قدرت در سراشیبی سقوط قرار می‌یرد مگر کسانی که مهذب باشند.

آنان که مهذب‌ند و کار اصلی و هدف اصلی‌شان خداست قهرا قدرت را در راه رسیدن به اهداف خدایی به کار می‌برند.

من بار‌ها گفته‌ام که رهبری معظم انقلاب را باید از گزند انتقاد دور داشت. رهبری مقام بزرگی است و ما به رهبر در مواقع حساس شدیداً نیازمندیم. ولی رهبری که گذشت، باید هر کسی در هر مقامی و اگر بخواهد مؤثر باشد مقام هر چه بالا‌تر است باید انتقاد شدید‌تر باشد تا طرف احساس قدرت نکند و قدمی بر خلاف مصالح انقلاب و اسلام برندارند. امام فرمودند انتقاد بلکه تخطئه از موهبتهای الهی است. اگر مسأله‌ای اتفاق افتاد که عده‌ای نپسندیدند باید آن را روشن بیان کنند و فکر نکنند اگر حرفی زدند که خلاف میل رئیس جمهور عزیزمان یا وزرا و نمایندگان است موجب تضعیف می‌شود. بحمدالله نظام ما بر دوش مردم متقی و متدین استوار است و محکم و پایدار از این‌گونه مسائل هیچ آسیبی نمی‌بیند، ولی عدم انتقاد و پرخاش بسیار خسارت آور است. رسانه‌ها باید حرف‌های مخالف دولت بزنند، مخالف نمایندگان و مجلس و قوه قضایه را منعکس کنند. این آزادی است که مردم در راهپیمایی‌هایشان از آن بار‌ها و بار‌ها دفاع کرده‌اند. در این سو رادیو تلویزیون می‌تواند بسیار نقش اساسی داشته باشد. وقتی چنین جوی در اینجا قوت گرفت آن وقت بهتر می‌توان به جنگ غرب رفت. مطمئن باشید فرهنگ غرب با هواپیمای نظامی آمریکا وارد می‌شود که پتوهای کهنه و ارزان‌ترین بهای چنین کار بزرگی است.

ثبت نظر

نام:
رایانامه: (اختیاری)

متن:

پربازدیدترین

Sorry. No data so far.

پربحث‌ترین

Sorry. No data so far.