بهروز محمدی- بعد از سالها بحث و حرف و حدیث بر روی قانون جدید سربازی بالاخره این قانون در سال گذشته تصویب شد اما گویا این قانون فقط و فقط با نظر نظامیان نوشته شده و متاسفانه نمایندگان محترم مجلس نیز خود را نمایندگان نظامیان فرض کرده اند.
سالها صحبت از این بود که این قانون نیاز به بازنگری و خوشایند سازی دارد اما مصوبه های مجلس در مورد این قانون به قدری برای جوانان بی رنگ و لعاب بود که به قول سرداران گرامی مهمترین تغییر این قانون تغییر سن مشمولیت ( انهم در حد تبدیل ماه به سال ! در حالی که میتوانست کاهش سن مشمولیت از ۵۰ سال به مثلا ۳۰ سال باشد) و سختگیری به مشمولین غایب از آب درآمد؟! حال واقعا سوال اینست که آیا مجلس توانایی حذف سربازی به شکل فعلی و یا حداقل تصویب قانونی جدید و کارامد در مورد سربازی را نداشت ؟
قانون جدید گویا خود مسئولین نظامی را نیز سردرگم کرده است چرا که از سال گذشته روزی نیست که مصاحبه ای انجام نگیرد و حرف و حدیث جدیدی در مورد سربازی عنوان نشود از مصاحبه سردار کمالی در مورد عدم افزایش زمان خدمت تا سال ۹۲ ( که یک ماه بعد سربازی ۲۱ ماه شد ) تا تغییرات یک شبه و مکرر معافیتها که حتی خود نظام وظیفه را نیز دچار سردرگمی کرده است.این تغییرات مکرر منجر به بی اعتمادی بیش از حد جوانان به سربازی و مسئولین شده است .
همه این موارد نشان از عدم وجود قانونی مشخص ، مدون ،قابل اجرا و منطبق با شرایط روز جامعه است چرا که در همه دنیا نظامیان به عنوان بهترین مجریان قوانین شناخته میشوند نه قانون نویسان و وقتی قانون جدید نظام وظیفه تماما با نظرات نظامیان نوشته شده و هر جا که قدری امکان ملایمت وجود داشته اختیار آن را نیز به ستاد کل واگذار کرده است بنابراین مسلما دیدن چنین شرایطی و حتی بدتر از آن نیز دور از انتظار نیست.
اینجاست که وظیفه نمایندگان واقعی مردم نمود پیدا میکند و بر ایشان واجب شرعی و اجتماعی است که با ورود مجدد و فوری به مبحث سربازی و اضافه کردن الحاقاتی مانند کاهش سن مشمولیت و یا تسهیل خدمت متاهلین و تحصیل کردگان از تبدیل آن به یکی از بزرگترین معضلات اجتماعی خودداری کنند.
رفتارهای دو سال اخیر ستاد کل و نظام وظیفه و بازخوردهای اجتماعی آن وقتی نمود بیشتری پیدا میکند که صدها هزار نفر مشمول غایب با سن های بالای ۳۰ سال به عنوان مجرمان فراری تحت تعقیب قرار بگیرند و اینجاست که با دست خود صدها هزار فرد عادی که هیچ خطایی جز غیبت ندارند را تبدیل به مجرمان تحت تعقیب کرده اید!
به نظر شما بین کسی که سرموقع خدمت خود را انجام داده وکسی از این وظیفه سرپیچی کرده نباید تعویضی باشه تازه خیلی هم بهشون لطف کرده بودن که تا سوم خرداد بهشون مهلت معرفی دادن
دو ست عزیز این افراد بیشتر به واسطه همین بی قانونی ها دچار غیبت شده اند وقتی همه همکلاسی هاشون یا معاف سنی شدن یا خدمت رو خریدن خوب اینا به این امید بودن .
از طرفی این غایبان 10 سال محرومیت رو تحمل کردن به نظر شما این فرق نیست؟
احتمالا نویسنده خودش یا اقوام نزدیکش سرباز فرارین چه با سوزو گداز حرف میزنه
کسی که فرار کرده باید از همه حقوق اجتماعی محروم باشه
واقعا امیدوارم مسئولان هرچه سریعتر به این مهم رسیدگی کنند. متاسفانه شرایط نظام وظیفه به هیچ عنوان با شرایط و مسیر پیشرفت مملکت اسلامی ما تطبیق نداشته و در حوزه های مختلف بار زیادی را به دوش جامعه وارد می سازد . باید به این امر توجه داشت که بر خلاف تصور این بار مجددا به خود سیستم مذکور وارد شده و تبعات منفی آن در جامعه نمود پیدا می کند.ضمناً عملکرد ستاد کل و سازمان وظیفه عمومی در این چند سال اخیر مناسب نبوده امیدواریم مقام معظم رهبری با تدبیر هوشمندانه خود رسیدگی فرمایند.
بسم الله الرحمن الرحیم
محضر مبارک حضرت ایت الله خامنه ای رهبر بزرگوار انقلاب اسلامی (دام ظله العالی)
با عرض سلام و تقدیر مراتب تشکر خویش از حضور حضرتعالی که همواره بیاناتتان مبین حق از باطل بوده است . بدین وسیله درد دل جمع کثیری از جوانان این مرز و بوم که جنابعالی به حق بارها آنان را پرچمدار، بدنه و عقبه ی نظام
دانسته اید خدمتتان گفته میشود . مطمئنیم اینار هم مانند گذشته ، همچون پدری دلسوز ، مقابل این ظلم آشکار ایستاده و احقاق حق خواهید کرد.
اطاله ی کلام نمیکنم . همان گونه که مستحضر هستید پیرو موافقت شما با معافیت برادر چهارم از خدمت مقدس سربازی در سال ۸۸ ، مجلس محترم نیز اقدام به تصویب قانونی کرد که در سطح جامعه به معافیت دو برادری مشهور شد و بر طبق آن ، در صورتی که دو برادر از یک خانواده خدمت خویش را به پایان برده باشند ، برادر سوم از خدمت سربازی معاف خواهد بود. اما بعد از گذشت چند ماه و بعد از تبلیغات گسترده و اعلام عمومی این قانون ، به یکباره در زمستان همان سال ورق برگشت و به دلائلی نامعلوم ، تصمیم بر حذف این قانون گرفته شد . مستندات این حرف هم موجود است. با مراجعات حضوری و غیر حضوری سوالاتی را از نماینده ای خویش پرسیدم که بدین قرار است .
اگر این قانون از ابتدا قابل اجرا نبود پس چرا تصویب و نتیجتا اعلام عمومی گردید؟ مگر شما نماینده ها عالم به قانون نیستید پس چرا چیزی را که خلاف قانون است ، تصویب میکنید؟ دوم اینکه اگر هم خلاف قانون نیست پس چرا تا کنون ، و بعد از گذشت قریب به دوسال از تصویب آن هنوز اجرا نشده است ؟ وسوم اینکه گناه ما چیست که به استناد تصویب این قانون ، برای زندگی خویش برنامه میرزیم و حتی بعضا اقدام به تشکیل خانواده نموده ایم ولی متاسفانه ودر کمال ناباوری یکباره میبینیم همه چیز بدون حتی یک دلیل قانع کننده تغییر میکند. آیا جواب اعتماد ما , شما به نماینده های مجلس این است؟
به استحضار میرساند متاسفانه علی رغم پیگیری های انجام شده تنها پاسخی که میشنویم ، مشکل بار مالی این طرح است ، که ان هم بحمدالله در سال نود توسط مجلس شورای اسلامی تامین شد ولی هنوز مشکل حل نشده باقی مانده است.درخواست ما از شما رهبری معظم این است که همچون گذشته جلوی این اجحاف ها ایستاده ودر صورت صلاحدید حق ما جوانان را که کمترین آن یک جواب قانع کننده در مورد علت این رخداد است رااز مسئولین بستانید . انشاالله