به گزارش تریبون مستضعفین حجت الاسلام سید علی خمینی در دومين جشنواره فرهنگي و هنري « بر آستان آفتاب» به مناسبت بيست و سومين سالگرد ارتحال امام خميني (ره)، بنيانگذار جمهوري اسلامي ايران در سالن همايشهاي برج ميلاد برگزار میشد تاکید کرد: براي بزرگداشت امام (ره) بايد از بخش ظاهري عبور کرده . در كنار آن بايد آرمانهاي ايشان نيز مورد بررسي قرار بگيرد، زيرا اگر امروز نام و شخصيت امام (ره) زنده مانده است به دليل اهميت آرمانهاي ايشان است.
نوه بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران، شعار استقلال، آزادی جمهوری اسلامی را اجین با آرمانهای امام خمینی (ره) دانست و تاکید کرد که در تمامی نمایشگاههایی که درباره امام راحل (ره) برگزار میگردد باید این مساله نمود داشته باشد.
به گزارش ایسنا مشروح سخنان فرزند یادگار امام(ره) بدین شرح است:
هر نمايشگاه و كار هنري و اساسا هر رويداد فرهنگي هنري به دو دستهي يك لايه و دو لايه تقسيم بندي ميشود.
سيدعلي خميني با ارزيابي جزئيات اين دو قسمت از فعاليتهاي فرهنگي و هنري عنوان كرد: كارهاي يك لايه آن دسته از فعاليتهايي هستند كه براي برخي مقاصد انجام ميشود و صرفا يك نمايشگاه و يا كار هنري هستند و به درد همين يك ساعت ميخورند تا تماشاگر از آن ديدن كند و بعد از آن هم تمام ميشود.
او سرگرمي،دور شدن از ناملايمات دنيا،شادي و مواردي را از اين دست را از جمله كاركردهاي اين دسته از فعاليتهاي فرهنگي و هنري دانست و افزود: قطعا چنين رويدادهايي در جايگاه خود بسيار ارزشمند هستند، اما دسته دوم از فعاليتهاي فرهنگي هنري در دو لايه تقسيم بندي ميشود و ارزش بيشتري دارند زيرا نمايشگاه و آثار فرهنگي هستند كه هدف ويژهاي را در پشت سر خود دارند.
سيد علي خميني ادامه داد: اين دسته از فعاليتها علاوه بر لايه اول، يك لايه دروني نيز دارند كه مخاطب را با خود همراه ميكند و زماني كه تماشاگر در مواجه با اين رويداد فرهنگي قرار ميگيرد، جداي از زيباييهاي سوري يك چيزي را با خود ميبرد كه همان هدف اين لايه دروني است.
او در ادامه سخنانش خطاب به برگزار كنندگان فعاليتهاي فرهنگي هنري گفت: شما بايد در دو حوزه كار كنيد يعني اول لايه نخست از نمايشگاههايتان را بشناسيد و در گام بعدي فراتر از يك نمايشگاه و ظواهر آن به دنبال آن هدف اصلي باشيد. يعني اين شعار را مطرح كنيد كه آيا فراتر از نمايشگاه ظاهري، تابلوها و آثار فرهنگي هنري به دنبال چيزي هستيد يا نه؟!
نوه حضرت امام خميني (ره) سخنانش را اينگونه ادامه داد: اگر پاسخ شما به اين سوال منفي است، پس يك نمايشگاه يك لايه است اما اگر جواب شما مثبت است پس بايد در وراي ظاهر نمايشگاه به تبيين اهداف فرهنگي خود و مهمتر از آن برقراري ارتباطي سازنده ميان لايهي اول و دوم نيز بپردازيد.
به گفته او؛ مادامي كه تناسب ميان اين دو لايه برقرار نباشد قطعا كار فرهنگي درست نخواهد بود و اين نكته درباره تمامي رويدادهاي فرهنگي هنري صدق ميكند. در حالي كه خيلي وقتها از اين بخش غافل ميشويم.
سيدعلي خميني خاطر نشان كرد: بسياري از هنرمندان و دلسوزان عرصه فرهنگي با اين بخش از كار فرهنگي هنري آشنايي ندارند. در حالي كه يك رويداد فرهنگي با يك كار شعاري و يا سخنراني متفاوت است. اشكال ما نيز در نداشتن و بلد نبودن اساس كار فرهنگي هنري است و بايد به اين لايه دروني در فعاليتهايمان توجه كنيم.
او برقراري ارتباط ميان لايه اول و دوم را كاري بسيار مشكل دانست و افزود: مهمترين هدف از انجام هر فعاليت فرهنگي هنري برقراري صحيح اين ارتباط است و قطعا در چنين نمايشگاهي نيز شما بايد روي اين بخش كار كنيد. يعني براي بزرگداشت امام (ره) بايد از بخش ظاهري عبور كنيد و بدانيد كه تنها نام امام (ره) مطرح نيست بلكه در كنار آن بايد آرمانهاي ايشان نيز مورد بررسي قرار بگيرد، زيرا اگر امروز نام و شخصيت امام (ره) زنده مانده است به دليل اهميت آرمانهاي ايشان است.
سيدعلي خميني با طرح اين سوال كه چگونه امام (ره) از يك شخصيت عادي به يك چهره مردمي و جهاني مبدل ميشود،گفت: اگر بزرگداشتي براي ايشان ميگيريم بايد بدانيم كه امام (ره) در تاريخ زنده ماند و هويت نظام برخواسته از آرمانهاي ايشان است و بايد اين بخش را جدي پيگيري كنيم.
او اضافه كرد: لايه اول نمايشگاههاي ما شخصيت امام و زيبايي هاي بصري كار ايشان است اما در لايه دوم بايد به شكل هنرمندانهاي آرمانهاي اصيل ملت ايران را كه برخواسته از نيازهاي تاريخي اين ملت بوده نسل به نسل منتقل كنيم.
سيد علي خميني يكي از اين اهداف را انتقال شعار استقلال، آزادي جمهوري اسلامي دانست و افزود: بايد در تمام نمايشگاههايي كه درباره امام (ره) برگزار ميكنيم اين شعار و آن چهار نكته مهم را منتقل كنيم، زيرا آرمانهاي امام با اين شعار اجين شده است.
Sorry. No data so far.