چهارشنبه 20 ژوئن 12 | 12:21

رکن‌آباد و اعتبارات میلیونی که بر باد رفت

منطقه گردشگری رکن آباد شیراز که قرار بود به عنوان یکی از مهمترین طرح های ملی گردشگری بازسازی و احیا شود، اکنون به منطقه‌ای پر از زباله تبدیل شده و چشمه تاریخی آن گردشگران را فراری می دهد.


مسیر شیراز – تخت جمشید یکی از مسیرهای مهم گردشگری است که به نام دروازه قرآن تا دروازه ملل نام گرفته است. مسئولان اداره کل میراث فرهنگی استان فارس اعلام کرده‌اند که طی برنامه ریزی‌های صورت گرفته در نظر دارند تأسیسات گردشگری را دراین مسیر توسعه دهند به همین دلیل اجرای پروژه آب رکن آباد یکی از طرح‌های گردشگری این مسیر است.

بنا بر اسناد تاریخی کاریز (قنات) این آب توسط رکن الدوله دیلمی ساخته شده است. در دوران شهریاری کریم خان زند، به فرمان وی بخشی از این آب را از طریق یک کانال در زیر رود خانه خشک به داخل شهر آورده، پس از مشروب کردن ساختمان‌های اطراف و میدان و باغ نظر (موزه پارس کنونی) باقی آن را به داخل بافت شهری و خانه‌های مردم هدایت می‌کرده است. اما اکنون این منطقه گردشگری که زمانی قرار بود یکی از پروژه‌های ملی گردشگری ایران باشد به زباله دانی تبدیل شده است.

یک دوستدار میراث فرهنگی پس از بازدید از این منطقه گردشگری گفت: در این تفرجگاه که به چشمه رکنی یا رکن آباد مشهور است، با تلی از زباله‌هایی که در چشمه و پیرامون آن‌‌ رها شده بودند مواجه شدم. وضعیت به گونه‌ای بود که تنها چند دقیقه بیشتر نمی‌توان آنجا توقف کرد.

سیاوش آریا بیان کرد: یادگاری نویسی بر روی سنگ چین‌ها که سکویی برای نشستن است و آتش زدن تنه‌ها و کنده درختان تنها بخش دیگری از زشتی‌های این منطقه گردشگری است. اما باید پخش شدن انبوهی از زباله‌ها را در فضای سرسبزی که از آن به تفرجگاه یاد می‌شود را نیز به عنوان معضلات منطقه اضافه کرد.

این فعال میراث فرهنگی ادامه داد: با آنکه شهرداری، نیروهای پلیس و دیگر نهاد‌ها بار‌ها و بار‌ها ازممنوعیت فروش قلیان در کنار خیابان، بلوار‌ها، پارک‌ها و به ویژه در کنار چشمه‌ها سخن گفته‌اند اما همچنان این پدیده در منطقه گردشگری رکن آباد یکی از رایج‌ترین مسائل است.

پس از این مدیران اداره کل میراث فرهنگی استان فارس اعلام کرده بودند که پروژه تفرجگاه رکن آباد در شیراز یک پروژه ملی است.

مدیرکل اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری فارس از پیشرفت ۳۵ درصدی پروژه آب رکن آباد شیراز خبر داد. دکتر در حاشیه بازدید از پروژه تفرجگاهی آب رکن آباد گفت: اجرای این پروژه از سال ۸۶ شروع شده است و بنابرپیش بینی‌های صورت گرفته تا سال ۹۲ به پایان می‌رسد.

محمدرضا بذرگر، مدیر کل سابق اداره میراث فرهنگی فارس گفته بود: طرح جامع احیای این منطقه گردشگری با ۹۵۰ میلیون تومان اعتبار به تصویب رسیده است.

مسئولان گردشگری فارس درحالی برای تکمیل فازهای مختلف این طرح دو و نیم میلیارد تومان اعتبار پیش بینی کرده بودند که به نظر می‌رسد تکمیل این پروژه ملی گردشگری به فراموشی سپرده شده و اعتبارات میلیونی در نظر گرفته شده برای آن نیز با وضعیتی که منطقه به لحاظ زیست محیطی دارد به هدر خواهد رفت.

ثبت نظر

نام:
رایانامه: (اختیاری)

متن:

پربازدیدترین

Sorry. No data so far.

پربحث‌ترین

Sorry. No data so far.