چهارشنبه 07 جولای 10 | 13:11

رشته تحصیلی‌ای که فمینیست می سازد!

بیم آن می رود که رشته مطالعات زنان در ایران؛جایگاهی برای جولان تفکر فمینیسم شود زیرا عملا این رشته در حال القاء موجود جدیدی به نام نگرش فمنیست اسلامی است.


بیم آن می رود که رشته مطالعات زنان در ایران؛جایگاهی برای جولان تفکر فمینیسم شود زیرا عملا این رشته در حال القاء موجود جدیدی به نام نگرش فمنیست اسلامی است.
افرادمذهبی که در این رشته تحصیل می کنند کتاب های تدریس شده در این رشته را در تعارض با تفکر مذهبی و دینی خود می دانند و به نقل خودشان هراس از این مساله برایشان وجود دارد که نگرش دینی خود را رفته رفته از دست بدهند.

زهرا شجاعی «رئیس مرکز مشارکت زنان در دوره اصلاحات » در زمان تاسیس این رشته در سال 80 هئیت علمی معینی شکل داد؛ افرادی چون حمیدرضا جلایی پور و فمنیست هایی از قبیل ژاله شادی طلب که وظیفه مصاحبه با دانشجو های حائز رتبه علمی را برای پذیرش کردن بر عهده داشتند و شواهد حاکی از آنست که برخی از افراد با وجود احراز رتبه علمی در جریان مصاحبه به دلیل نگرش دینی رد می شدند.

از طرفی واحد های درسی این رشته بدون هیچ گونه پیش زمینه علمی و بومی به سرعت و به صلاح دید دوره اصلاحات تدوین شد و اکثر کتب به گونه ایست که اصل را بر درستی نگرش غربی قرار داده است و سعی دارد نگرش فمنیستی را در افراد پایه ریزی کند .

به طور نمونه در این واحد های درسی ازدواج و روابط بین زوجین را نوعی قراداد تلقی می کند و موارد مشابه دیگر که تنها با یک جلسه حضور در کلاسهای درسی این رشته می توان بدان پی برد.

برخی از پایان نامه ها شامل :بررسي عوامل مؤثر بر نگرش مردان نسبت به نقش اقتصادي زنان؛ بررسي تأثير شغل زنان بر روي مشاركت سياسي آنان؛ بررسي جنبش اجتماعي زنان از مشروطه تاكنون؛ بررسي تأثير ميزان همگوني اقتصادي – اجتماعي زوجين بر قدرت زنان در خانواده؛- بررسي عوامل مؤثر بر شيوه اعمال قدرت زنان در خانواده و… است .

اما چقدر از اين موضوعات، مسايل و مشكلات اصلي زنان جامعه ما را در بر مي‎گيرد؟ و آيا واقعا اين‎ها دغدغه‎هاي امروز زنان ما هستند ؟

این پایان نامه ها نشان از عدم شناخت دانشجویان این رشته با مسائل زنان ایرانی را دارد که با تقليدصرف از نظريات غربي و نگاه‎هاي فمينيستي به تحليل مشكلات زنان مي‎پردازند.

گفتنی است رهبر انقلاب در سال 76 در بیاناتی مربوط به مسائل زنان می فرمایند :«متأسفانه امروز من مي‎بينم بعضي از مقالاتي كه به‎عنوان دفاع از زن نوشته مي‎شود، بعضي از سخناني كه به‎عنوان احقاق حقوق بانوان بر زبان جاري مي‎شود، كاملا از موضع انفعال است. چون غربي‎ها اين‎طور گفته‎اند، چون اروپايي‎ها اين‎طور نوشته‎اند، چون به ما اين‎طور نسبت داده‎اند. ما هم در مقام دفاع حرفي بزنيم و راهي را بپيماييم. اين كاملا منحرف‎كننده و اغوا كننده است. ما بايد ببينيم حقايقي كه در عالم وجود دارد – كه بيشترين اين حقايق هم در تعاليم اسلامي است – اين‎ها چيست؟»

با وجود همه این انتقادات خبر بازنگري دروس رشته مطالعات زنان را محمدرضا مخبر دزفولي «دبير شوراي عالي انقلاب فرهنگی » در اردیبهشت ماه سال جاری داد که تا کنون تکلیف آن روشن نشده است.

ثبت نظر

نام:
رایانامه: (اختیاری)

متن:

پربازدیدترین

Sorry. No data so far.

پربحث‌ترین

Sorry. No data so far.