یکشنبه 24 ژوئن 12 | 10:15
مقاله جالب تحليل‌گر برجسته امريكايي در نشریه "فارین افرز"

كنث والتز: دستيابي ايران به بمب اتم بهترین گزینه برای ثبات خاورمیانه است

یک تحلیلگر برجسته بین المللی طی مقاله‌ای در مجله آمریکایی «فارین افرز» که ارگان رسمی شورای روابط خارجی امریکا محسوب می‌شود، به‌طور کم سابقه‌ای تأکید کرد که دستیابی ایران به بمب هسته‌ای به ثبات بیشتر در خاورمیانه خواهد انجامید.


«کنث والتز» محقق برجسته موسسه مطالعات جنگ و صلح «سالتزمن» در این مقاله که با عنوان «چرا ایران باید به بمب دست یابد؟» منتشر شده، با رد ادعاهای غرب درباره برنامه هسته‌ای ایران نوشت: دستیابی ایران به بمب هسته‌ای احتمالا به ثبات بیشتر خاورمیانه خواهد انجامید.

به نوشته والتز؛ در حالی که تحلیلگران اسرائیلی و غربی هشدار می‌دهند که دستیابی ایران به بمب بد‌ترین پایان برای تقابل کنونی میان ایران و غرب خواهد بود؛ اما باید گفت در واقع این بهترین گزینه خواهد بود، چراکه باعث بازگرداندن ثبات به خاورمیانه خواهد شد.

نویسنده با رد این مطلب که رژیم صهیونیستی و غرب ادعا می‌کنند که بمب هسته‌ای ایران فاجعه آمیز خواهد بود؛ می‌نویسد: این زبانی است که قدرت‌های جهانی همیشه به کار می‌برند؛ قدرت‌هایی که به طور تاریخی همواره در مقابل تلاش کشور درگیر برای ساخت بمب هسته‌ای صف آرایی کرده‌اند اما همیشه زمانی که آن کشور وارد باشگاه کشورهای هسته‌ای شد، بقیه کشورهای عضو، ناگزیر به پذیریش آن کشور می‌شوند.

نویسنده می‌افزاید: قدرت‌های هسته‌ای به طور کلی ثبات بیشتری در سطح منطقه‌ای و جهانی ایجاد کرده‌اند که نمونه آن چین است که پس از تبدیل شدن به یک قدرت هسته‌ای در ۱۹۶۴ دست از سیاست تهاجمی خود برداشت؛ یا پاکستان و هند که پیمانی امضا کردند که مراکز هسته‌ای یگدیگر را مورد حمله قرار ندهند و این پیمان تا امروز پابرجا است.

به باور کنث والتز؛ زرادخانه اتمی اسرائیل باعث ایجاد عدم توازن در منطقه خاورمیانه شده است؛ عدم توازنی که بعید است تا مدت زیادی دوام یابد اما نکته عجیب درباره اسرائیل آن است که پس از این همه سال، هنوز قدرت هسته‌ای دیگری در برابر آن ظهور نکرده است.

نویسنده می‌افزاید: اگر ایران اتمی شود؛ این کشور و اسرائیل توازن قوای تازه‌ای در منطقه خاورمیانه مشابه با قدرت‌های دیگر مانند آمریکا و شوروی سابق یا هند و پاکستان به‌وجود خواهند آورد.

خبرگزاری رویترز در تحلیلی بیان چنین دیدگاهی در محافل عمومی و رسانه‌های آمریکایی را نادر خواند و نوشت: مقام‌های آمریکایی خود در خفا به این دیدگاه باور دارند.

رویترز می‌نویسد: شما به راحتی در واشنگتن دی سی؛ بسیاری از مقام‌های آمریکایی را می‌بینید که به‌طور خصوصی اذعان می‌کنند که یک ایران اتمی غیر قابل اجتناب است با این حال آن‌ها از گفتن این کلام به‌طور علنی خودداری می‌کنند، چرا که باراک اوباما بار‌ها اعلام کرده است که بمب اتمی ایران امری غیر قابل پذیرش است.

رویترز می‌افزاید که کسی نمی‌داند در صورت اعلام آزمایش بمب هسته‌ای توسط ایران چه واکنشی باید نشان داد اما تردیدی نیست که احتمال حمله به یک ایران دارای بمب اتمی بسیار کم خواهد بود؛ هرچند لزوما یک ایران دارای بمب هسته‌ای احتمال چنین حمله‌ای را کاملا از بین نخواهد برد.

جمهوری اسلامی بار‌ها اعلام کرده است که برنامه هسته‌ای آن صلح آمیز بوده و به هیچ وجه در صدد دستیابی به بمب هسته‌ای نیست، بر اساس راهبرد سیاست خارجی ایران؛ پاک‌سازی کل منطقه خاورمیانه از سلاح هسته‌ای در اولویت قرار دارد. در منطقه خاورمیانه تنها رژیم صهیونیستی است که دارای زرادخانه‌ای با بیش از ۲۰۰ کلاهک اتمی است در حالی که عضو ان پی تی و سایر معاهدات بین المللی نیست.

با این حال، مقام‌های این رژیم ادعا می‌کنند که ایران بزرگ‌ترین خطر برای ثبات خاورمیانه و جهان بوده و برنامه هسته‌ای آن صلح جهانی را به خطر می‌اندازد. ایران عضو آژانس بین المللی انرژی اتمی است و بازرسان این آژانس در گزارش‌های دوره‌ای خود اعلام کرده‌اند تاکنون موردی خلاف مبنی بر فعالیت نظامی در مراکز هسته‌ای ایران مشاهده نکرده‌اند.

گفتنی است فتوای تاریخی رهبر معظم انقلاب در مورد حرمت تولید و به‌کارگیری سلاح هسته‌ای، مبنای حرکت ایران در این حوزه علمی و فناوری خواهد بود، اما جالب است که در غرب بر خلاف سر و صدای زیادی که در مورد خطر احتمال دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای و تبعات آن مطرح می‌شود، دیدگاه دیگری نیز وجود دارد که بر مبنای آن، اتفاقا در اختیار داشتن بمب هسته‌ای از سوی ایران، موازنه قدرت را ایجاد خواهد کرد و نه تنها چنین وضعیتی خطرناک نیست، بلکه به نفع کل منطقه و جهان خواهد بود.

به نظر می‌رسد شکل گرفتن چنین دیدگاه‌هایی در غرب و امریکا، به‌دلیل نفوذ فزاینده رژیم صهیونیستی بر ساختارهای تصمیم‌گیر در اروپا و امریکاست، به‌طوری که این رژیم با به رخ کشیدن توانمندی هسته‌ای خود و ایجاد فضای رعب و وحشت در به‌کارگیری این توانمندی علیه دشمنانش در صورت محقق نشدن خواسته‌هایش عملاً از دولت‌های غربی نیز باج‌گیری می‌کند و این شرایط، به وضعیتی منجر شده که رژیم صهیونیستی هم بر کل ساختار و ترکیب دولت‌های اروپایی و امریکا کاملاً مسلط شده و حتی در مورد آن‌ها تصمیم‌گیری می‌کند، و هم اینکه مشکلات طرفینی خود در روابطش را به سایر کشور‌ها سرایت می‌دهد و آن‌ها را درگیر مسائل خود می‌کند.

در این میان، برخی تحلیل‌گران و مقام‌های غربی معتقدند که حتی در صورت دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای، اتفاق جدید و ناگواری نخواهد افتاد، بلکه در مقابل، این توانمندی از انحصار رژیم صهیونیستی در منطقه خارج شده و اسرائیل یکی از ابزارهای اصلی امتیازگیری و مشروعیت طلبی خود را از دست خواهد داد.

ثبت نظر

نام:
رایانامه: (اختیاری)

متن:

پربازدیدترین

Sorry. No data so far.

پربحث‌ترین

Sorry. No data so far.