ویکتور نادین رایوسکی، پژوهشگر ارشد موسسه اقتصاد جهانی و روابط بین الملل در مسکو، گفت: آنطور که من متوجه شدهام، در کل ایران آماده است برای حل مسئله غنی سازی۲۰ درصد را متوقف کند. پس از مذاکرات بغداد، در تهران نیز در مورد این موضوع بحث شد، نظرات و دیدگاههای متفاوتی وجود داشت، اما آنطور که من میفهمم، ایران آماده (توقف غنی سازی اورانیوم ۲۰ درصد) است. اما البته برای ایران لازم است که اورانیوم غنی شده بیشتری داشته باشد و برای اهداف علمی و پزشکی و چنین اهدافی به اورانیوم غنی شده دریافت کند.
وی افزود: به همین دلیل است که جامعه بین الملل میخواهد در این زمینه به ایران کمک کند تا هرچه سریعتر و همیشه به موقع اورانیوم غنی شده دریافت کند. البته در این بین مشکلی وجود دارد که امیدوارم حل شود.
این کارشناس روس افزود: چیزی که مهم است، این است که روسیه با تحریمهای جدید علیه تهران مخالف است؛ زیرا آنطور که ما میبینیم و میفهمیم، ایران نه تنها آماده گفتگو است؛ بلکه آماده پیروی از قوانین بین المللی و پایبندی به تعهدات بین المللی در چارچوب معاهده ان پی تی است.
رایوسکی گفت: این فرصت را فراهم آورده تا در طول حل مسئله از تاسیسات هسته ایاش بازدید شود و این خیلی مهم است. این مسئله خیلی مهمی است؛ زیرا موضوع اصلی پیشبرد فرآیند است و ما فکر میکنیم این امکان را خواهیم داشت تا موضوع را پیش ببریم.
پژوهشگر ارشد موسسه اقتصاد جهانی و روابط بین الملل مسکو، تصریح کرد؛ ایران بخش مهمی از جامعه بین المللی است و نظرات دیدگاههای این کشور در خصوص مسائل منطقهای و در کل مسائل جهانی در آن سوی دیگر دنیا بسیار مهم است.
امیدوارم مذاکرات به حل این مسئله (مسئله هستهای) کمک کند؛ زیرا ما واقعا نیازمند دیدگاههای ایرانیان و مشارکت آنها در سطح منطقه و جهان هستیم.
رایوسکی در مورد اینکه روسیه چه نقشی میتواند در این مذاکرات داشته باشد، گفت: به نظر من روسیه تمام تلاش خود را میکند تا ایران را متقاعد کند، در نگرش خود به این مسئله انعطاف پذیرتر باشد و البته این امر میتواند به حل موضوع کمک کند. دوم، روسیه مخالف تحریمهای جدید است؛ زیرا تحریمها هیچ سودی ندارد و هیچ کمکی به حل مشکل نمیکند. فقط موضع هر دو طرف سختتر و سختتر میشود، این به مذاکرات و یافتن راه حلی برای مشکلات، کمکی نمیکند.
این پژوهشگر روس در خصوص طرح گام به گام روسیه که مسکو در سال ۲۰۱۱ مطرح کرد و با اینکه منطقی به نظر میرسید، از سوی غرب رد شد، گفت: فکر میکنم روسیه دوباره به این پیشنهاد برگردد. این پیشنهاد معتدلترین رویکرد در قبال این مسئله است و نظرات روسیه، از نظر من بجا است و لازم است در این مسیر حرکت شود، اما نه اینکه برای این کار کشورها تحت فشار قرار بگیرند، همانطور که آنها (روسها) گاهی اوقات چنین کاری میکنند.
وی ابراز امیدواری کرد؛ گروه ۱+۵ در رویکرد خود و در نیات خود برای بهبود روابط با ایران صادق باشند.
Sorry. No data so far.