سه‌شنبه 26 ژوئن 12 | 12:24
در دیدار دانشجویان بسیجی با لاریجانی

آقای لاریجانی! جوانان ارزشی در انتخابات 84 به شما رای ندادند

در ديدار لاريجاني با دانشجويان بسيجي مطالبات و دغدغه هاي دانشجويان بسيجي مطرح شد و لاريجاني نيز به برخي از اين موارد پاسخ داد.


یکشنبه هفته گذشته تعدادی از اعضای بسیج دانشجویی دانشگاه‌های تهران در محل مجلس شورای اسلامی با علی لاریجانی دیدار و گفت‌وگو کردند.

در این مراسم، دانشجویان به بیان دغدغه‌ها، سوالات و ابهامات خود پیرامون عملکرد مجلس شورای اسلامی و همچنین رئیس مجلس پرداختند.

بنا بر این گزارش، مهم‌ترین مباحث و مواردی که از سوی دانشجویان مطرح شد به شرح زیر است:

۱- برنامه مجلس برای مهار گرانی‌ها و برخورد با مفاسد اقتصادی

۲- معطلی یک سال و نیمه طرح نظارت بر نمایندگان مجلس و معطل ماندن دستور رهبر انقلاب در این مورد

۳- تعطیلی کارهای مجلس به بهانه انتخابات و تذکر رهبر انقلاب در این باره

۴- برخی خرج‌تراشی‌های مجلس هشتم

۵- نقد و اعتراض به برگزاری همایش ۳۰ سال قانون‌گذاری

۶- تعاملات میان سران قوا و تذکرات رهبر انقلاب که به بخشی از آن به مجلس باز می‌گردد

۷- تشکر از مواضع علی لاریجانی در موارد سیاست خارجی

۸- اقدام و تلاش برای کاهش هزینه‌ها در مجلس نهم

۹- افزایش دریافتی نمانیدگان مجلس هشتم نسبت به دیگر مجالس

۱۰- نقد عملکرد مجلس به نحوی که باعث شده رهبر انقلاب در ریز‌ترین موارد ورود پیدا کند

۱۱- نقد شخص رئیس مجلس در برخورد با جوانان و نیروهای ارزشی

۱۲- اعتراض به دیدار علی لاریجانی با حسنی مبارک

۱۳- اعتراض به وجود فضای لابی‌گری در مجلس و مواردی مانند تشکیل فراکسیون رهروان ولایت و…

۱۴- اعتراض به برخی موضع‌گیری‌های رئیس مجلس در ایام فتنه تا مطرح کردن موضوع تئوری ساکتین فتنه و آمدن آن از کره ماه

۱۵- اعتراضات به روش و شیوه استیضاح وزرا و طرح سوال از رئیس جمهور

۱۶- طرح موضوع استیضاح کردان و این سوال که مگر کردان معاون شما در صدا و سیما نبوده است؟

۱۷- عدم حضور لاریجانی در جمع‌های دانشجویی

پس از مطرح کردن این سوالات و دغدغه‌های دانشجویی، علی لاریجانی در ادامه این نشست به این موارد پاسخ داد.

وی درباره عدم حضور کافی خود در جمع‌های دانشجویی، ضمن پذیرش این مسئله به دانشجویان قول داد بنا به وقت در جمع آنان بیشتر حاضر شود و این مطالبه را بحق دانست و کثرت کار را عامل این عدم توفیق بیان کرد.

رئیس مجلس نهم در ادامه ضمن تشریح شکل‌گیری فضای مجلس هشتم آن را مولود اصولگرایی دانست و فضای حاکم بر آن را از لحاظ داخلی و خارجی بسیار خاص ارزیابی کرد.

لاریجانی همچنین درباره طرح نظارت بر امور نمایندگان مجلس، بیان کرد شکل کار در مجلس شکل خاصی است، وقتی ایده‌هایی وارد مجلس می‌شود نیاز دارد تا به صورت طرح درآید و این امر زمان بر است. طرح نظارت بر نمایندگان ایده‌ای بود که باید شکل قانونی پیدا می‌کرد. جلسات زیادی گذاشته شد و طرح آماده شد و سپس در صحن مجلس کلیات آن تصویب شد و برای تدوین طرح جهت شور دوم مجددا جلسات زیادی گذاشته شد و نهایتا در صحن مجلس به تصویب رسید. اما شورای نگهبان ایراداتی بر آن وارد نمود و مجددا در جلسات بررسی و به تصویب مجلس رسید.

وی در این باره تصریح کرد که بعد از ورود یک طرح به مجلس، حدود یک سال تا یک سال و نیم تصویب آن به طول می‌انجامد و این به معنای زمین ماندن حرف رهبری نیست.

رئیس مجلس با اشاره به تصویب شدن طرح نظارت بر نمایندگان و اعتراض شورای نگهبان به بخش‌هایی از این طرح افزود: شورای نگهبان برخی از بند‌ها را دارای جنس آیین‌نامه‌ای دانست که نیاز به رأی دو سوم مجلس دارد که این اشکال مرتفع شد و برخی موارد را نیز در حیطه اختیارات مجلس تشخیص نداد، لذا حذف شد یعنی این موارد را خلاف قانون اساسی تشخیص داد.

لاریجانی همچنین از تماس خود با رئیس شورای نگهبان برای تصویب طرح نظارت بر نمایندگان خبر داد و تصریح کرد: چون بعید می‌دانستم از مجمع تشخیص حرف ما بیرون بیاید، برای همین مجبور شدیم طرح را اصلاح کنیم و البته خود من چهار جلسه وقت گذاشتم که طرح جمع شود.

وی در این دیدار، یکی از نقاط قوت مجلس هشتم را ثبت و ضبط زندگی نمایندگان دانست و به تصویب قانونی برای اعلام دارایی‌های مدیران تا سطح فرماندار و مدیرکل در این مجلس اشاره کرد و افزود: ‌ البته شورای نگهبان به این طرح ایراد گرفت و اعلام کرد که قانون اساسی برای رئیس جمهور و وزرا حصر گذاشته ولی ما مقاومت کردیم و این طرح به مجمع رفت و منتظر تعیین تکلیف آن هستیم.

رئیس مجلس شورای اسلامی همچنین شبهه تعطیلی مجلس برای برگزاری انتخابات آن را رد کرده و تصریح کرد: ما تا آخرین لحظه کار مجلس را تعطیل نکردیم و به وظیفه خود در مجلس عمل کردیم. لیکن برای همه اعم از نماینده و غیر آن زمانی برای تبلیغات وجود دارد که نمایندگان هم از آن بهره جستند اما بعد از ۲۲بهمن یک هفته تعطیلات سرکشی به مناطق نمایندگان شاید به آن اضافه شد.

لاریجانی مکانیزم نظارت بر قانون در مجلس هشتم را بهتر از مجلس هفتم عنوان کرد و آن را قاعده‌مند دانست.

وی در این دیدار از ورود مجلس هفتم به برخی کارهای خرد انتقاد کرد و ورود مجلس به موضوع ساعت کار کارکنان دولت را از جمله این موارد ذکر کرد و اذعان داشت به نظرم این مورد از امور اجرایی محسوب می‌شود و ضرورتی به دخالت مجلس نداشت.

رئیس مجلس در بخش دیگری در دیدار خود با دانشجویان بسیجی درباره طرح هدفمندی یارانه‌ها گفت: این لایحه با شکل اولیه آن برای ما از منظر ایجاد شوک اقتصادی نگران کننده بود و باید بدانید که لایحه با مصوبه فرق دارد؛ و ما در این مورد به وظیفه قانونی خود عمل کردیم.

لاریجانی با اشاره به مسئله تعامل میان دولت و مجلس، بنای مجلس را تعامل با دولت عنوان و تصریح کرد: البته ما نماینده مردم هستیم و باید از حقوق مردم دفاع کنیم؛ پس بنابر تشخیص خود در احقاق حقوق ملت عمل کردیم.

وی در ادامه با مطرح کردن این سوال که اگر جایی از دولت بی‌قانونی دیدیم باید چه‌کار کنیم، وظیفه مجلس را اعتراض به این گونه موارد دانست و بیان کرد شما باید مطالبه کنید که از سازوکارهای مجلس در جهت جلوگیری از بی‌قانونی استفاده شود چون این امر جزء حقوق ملت است.

رئیس مجلس شورای اسلامی در ادامه به ۳۵۰ مصوبه مجلس هشتم و راهگشا بودن آنان اشاره کرد که اکثرا ابعاد اقتصادی داشته است و ادامه داد: البته برخی اتفاقات در مجلس مانند «دو دو» کردن‌ها باید اصلاح شود.

لاریجانی همچنین در پاسخ به موارد مطرح شده مبنی بر دخالت برخی نمایندگان در بحث اختلاس اخیر بانکی با بیان اینکه واقعا ما کسی را در ارتباط با این پرونده در مجلس نهم سراغ نداریم. خطاب به دانشجویان گفت: اگر شما اطلاع‌ دارید به ما بگویید؛ ما استعلام کردیم و مراجع قضایی چنین مطلبی را مطرح نکردند.

وی درباره مسئله شکایت‌های وی از برخی جوانان و نیروهای ارزشی به گفتار رهبری مبنی بر عدم تخریب روسای قوا اشاره کرد و افزود: زمانی انتقاد مطرح است ولی برخی از این موارد کاملا تخریب است؛ به عنوان مثال از جمله ادله آن‌ها عکس انداختن من با کروبی بود و بنا بر این شاهد مثال بنده را در نشریات انتخاباتی منافق خطاب کردند! البته وی اعلام کرد از افرادی که دوستان نام بردند شکایتی نکرده است.

لاریجانی درباره تشکیل برخی جناح‌ها پیش از انتخاب هیئت رئیسه در مجلس تصریح کرد: این جناح‌بندی‌ها باید روشن باشد تا نفاق ایجاد نشود. هر جریانی حرف خود را روشن بیان کند و این به نفع مردمسالاری است.

وی در بخش دیگری از اظهارات خود با اشاره به موضوع داشتن نماینده در جبهه متحد اصولگرایان تأکید کرد که من هیچ تقاضایی برای ورود به جبهه نداشتم و بنا بر پیشنهاد و فرمایش آیت الله مهدوی کنی نماینده‌ای معرفی کردم، و بعد‌ها نیز گفتم که اگر مشکلی هست من از جبهه بیرون بروم؛ ‌البته این موضوع که برخی اصرار می‌کردند که من و دیگران نباشیم نیز اشتباه بود چون باید از تمام ظرفیت اصولگرایان استفاده می‌شد.

رئیس مجلس درباره موضع گیری‌های خود پس از انتخابات و مشخصا اظهاراتش در برنامه گفت‌وگوی ویژه خبری در ایام پس از انتخابات، این مورد را تشریح کرده و افزود: از صدا و سیما با من تماس گرفتند و گفتند مصاحبه‌ای کنید و فضا را آرام کنید؛ ‌ من به عنوان رئیس قوه مقننه باید تدبیر می‌ کردم و به گونه‌ای سخن می‌گفتم که در مهار فتنه کمک کند نه اینکه سخنانم مانند بنزین بر روی آتش باشد.

لاریجانی در ادامه با اشاره به طرح مربوط به دانشگاه آزاد با بیان اینکه بنده به عنوان رئیس مجلس موظفم اخطار اگر خلاف شرع هم باشد، آن را به رای بگذارم، تصریح کرد: قانون و آیین نامه این را می‌گوید.

چارچوب را برای اداره مجلس مشخص کرده است و حتی خودم به یکی از دوستان هیأت رئیسه پیشنهاد دادم اخطار دهد چون برداشت من این بود که با توجه به نظر مقام رهبری در مورد وقف دانشگاه آزاد اشکال قانون اساسی وجود دارد. لذا به وظیفه خود عمل کردم.

وی ضمن پذیرش اشکال وارد شده از سوی دانشجویان به عملکرد مجلس هشتم در حوزه فرهنگ و آموزش، این انتقادات را وارد دانست و عنوان‌ کرد: مجلس در این مورد ضعیف عمل کرد.

رئیس مجلس همچنین درباره انتقاد‌ها از مطرح کردن مسائلی مانند بنزین ۲۰۰۰ تومانی که موجب التهاب جامعه شد، گفت: موضوع این بود که سؤالی پرسیدند که چرا جلو یارانه‌ها را گرفته‌اید پاسخ من این بود که ما جلوی یارانه‌ها را نگرفته‌ایم ولی ما نمی‌توانیم با افزایش قیمت‌ها در این حد موافقت کنیم.

مشکلات برای کشور ایجاد می‌کند البته اگر این مثال را نمی‌زدم بهتر بود. ضمن اینکه این مطلب در کمیسیون تلفیق در یک سناریو اعلامی دولت اعلام شده بود.

لاریجانی در ادامه این نشست در پاسخ به سوال یکی از دانشجویان مبنی بر نسبت لاریجانی با ولایت گفت: من قائل به تقسیم دستورات ولایت به امر ارشادی و مولوی نیستم و چون رهبری را در اداره کشور از همه فهیم‌تر می‌دانم، تبعیت می‌کنم.

وی در ادامه با بیان خاطره‌ای درباره سفر ایوان‌اف به عنوان دبیر شورای امنیت ملی روسیه در زمان حضور خود در شورای عالی امنیت ملی کشور گفت: ایوان‌اف در آن زمان پیامی از سوی پوتین برای ما آورد و من ایوان اف را پیش رهبری بردم؛ ‌ پس از دیدار و در زمان شام، نظر ایوان اف را درباره دیدار با رهبری پرسیدم که وی گفت: اگر برگردم خواهم گفت رهبر ایران فردی بسیار حکیم است.

رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به موج تخریب‌ها علیه خود ادامه داد: در انتخابات عکسی از من منتشر کردند که در دیدار با آقا نشان می‌داد بنده نشسته‌ام و بقیه در حال شعار دادن هستند و این را مصداق عدم ولایت مداری بنده لحاظ کردند، در حالی که در آن زمان رهبری نشسته بودند و چندین بار اشاره کرده بودند که حضار بنشینند و من نیز نشستم تا بقیه هم بنشینند؛ البته در دیدار امسال نیز چنین اتفاقی افتاد و به محض اینکه خواستم بنشینم آقای ابوترابی دست من را گرفت و گفت که ننشین تا موضوعی پیش نیاید!

لاریجانی همچنین درباره مسئله شکایتش از برخی روزنامه‌نگاران و نیروهای ارزشی اعلام کرد که شکایت از آن‌ها را پس گرفته است.

وی با اشاره به مطرح شدن مسئله ساختار پارلمانی و جمهوری تصریح کرد: برداشت من این نیست که رهبری نظام پارلمانی را می‌پسندند؛ بلکه ایشان فضای بحث به وجود آورده‌اند.

رئیس مجلس در ادامه این دیدار، مطرح شدن برخی مسائل نظیر ارتباط دولت با جن گیر‌ها و رمال‌ها و… را نادرست عنوان کرد و افزود: ‌طرح این گونه مسائل غلط است و اصلا به مصلحت کشور نمی‌باشد.

در ادامه این دیدار، یکی از دانشجویان با اشاره به اظهارات لاریجانی مبنی بر اینکه تئوری ساکتین فتنه از کدام کره آمده است، گفت: اینگونه تهمت زدن‌ها مگر کار درستی است، هر روز برای افراد عنوانی درست می‌کنند.

در ادامه دانشجوی دیگری با بیان اینکه مسئله ما با شما جدای از عملکرد، مسئله گفتمانی است، تصریح کرد: به همین دلیل است که غالب بچه‌های جوان ارزشی در انتخابات ۸۴ به شما رای ندادند.

لاریجانی در اینباره پاسخ داد این به میل عزیزان مربوط است ولی مثال شما درست نیست. اینکه من عبارت دموکراسی را در سخنان خود می‌آورم تغییر گفتمانی محسوب نمی‌شود‌‌ همان مردمسالاری است. بعید می‌دانم دیگر سیاستمداران به اندازه من از مطالب اسلامی در سخنرانی خود استفاده کنند.

  1. ..............
    10 جولای 2013

    بعید می‌دانم دیگر سیاستمداران به اندازه من از مطالب اسلامی در سخنرانی خود استفاده کنند.!!!
    بابا فیلسوف! علامه! استاد…
    اگر احیانا فرصت کردید حرفهای احمدی نژاد را هم گوش کنید.

ثبت نظر

نام:
رایانامه: (اختیاری)

متن:

پربازدیدترین

Sorry. No data so far.

پربحث‌ترین

Sorry. No data so far.