سه‌شنبه 26 ژوئن 12 | 15:38
دکتر مهدی اخوان بهآبادی:

هدف تشکیل شورای عالی فضای مجازی، امنیتی نیست

دبیر شورای عالی فضای مجازی عدم هماهنگی در بخش های مختلف کشور در حوزه فعالیت های مجازی و نیز کمکاری بعضی از دستگاه ها در این حوزه را از جمله دلایل ایجاد این شورای عالی عنوان کرد و گفت: دغدغه حوزه فضای مجازی به حدی است که رهبر انقلاب نیز در جایی اعلام کرده بودند که حاضر بودم مسوولیت مستقیم این بخش را خود به عهده گیرم.


دکتر مهدی اخوان بهآبادی امروز سه شنبه در نخستین نشست شورای عالی فضای مجازی با اشاره به فرمان رهبر معظم انقلاب برای تشکیل این شورا اظهار داشت: شورای عالی فضای مجازی یکی از سه شورای عالی اصلی زیر نظر مقام معظم رهبری فعالیت خود را آغاز کرده و با ریاست رئیس جمهوری و حضور اعضای حقیقی و حقوقی از سایر قوا و سازمان‌های کشور در عرصه فضای مجازی فعالیت خواهد کرد.

وی با اشاره به فعالیت شوراهای عالی انقلاب فرهنگی و امنیت ملی در کشور تصریح کرد: شورای عالی فضای مجازی نخستین شورای عالی در زمان زعامت مقام معظم رهبری در کشور است که نشان از دغدغه فضای مجازی به عنوان یکی از موضوعات مهم دارد و ایشان تشخیص دادند که این شورا باید تشکیل شود.

اخوان با اشاره به انجام جلسات مستمر و کار کار‌شناسی دقیق زیر نظر مستقیم معظم له طی یکسال اخیر برای تشکیل شورای عالی فضای مجازی گفت: در اواخر سال گذشته مقام معظم رهبری دستور تشکیل این شورا را صادر فرمودند البته پیشنهادات متفاوتی برای سطح تشکیل این شورا در جلسات مطرح و نظرات متفاوتی نیز ارائه می‌شد که مبنی بر تشکیل سازمان، مرکز و یا شورای عالی پایین‌تر از سطح فعلی بود اما در ‌‌نهایت و با اتفاق نظر برای تشکیل یک نهاد خاص رهبری فرا‌تر از افق دید همه مسوولان کشور تکلیف فرمودند که شورای عالی در عالیترین سطح کشور تشکیل و در ذیل آن مرکز ملی فضای مجازی تشکیل شود تا وظایفی فرا‌تر از یک دبیرخانه داشته باشد.

رئیس مرکز ملی فضای مجازی با اشاره به ۱۳ عضو حقوقی و ۷ عضو حقیقی که در ترکیب شورای عالی فضای مجازی حضور دارند، خاطر نشان کرد: اکثریت اعضای این شورا را مسوولان امور فرهنگی و محتوایی کشور تشکیل می‌دهند که این پارامتر در انتخاب اعضای حقیقی نیز لحاظ شده است و دلیل این امر تاکید مقام رهبری برای مقدم داشتن امور محتوایی بر هر فعالیت دیگر در حوزه فضای مجازی است. همچنین در تاکید این شورا ابعاد مختلف حوزه فضای مجازی شامل حوزه‌های زیرساختی، علم و فناوری، محتوایی، امنیتی، حقوقی و قضائی حضور دارند که این نشان از عزم ایران برای ورود مقتدرانه به فضای مجازی است که برنامه‌های لازم نیز برای آن دیده شده است.

دکتر اخوان خبرپراکنی تریبون‌های ضد انقلاب و تبلیغات سایت‌ها و رسانه‌های خارجی را در مورد تشکیل شورای عالی فضای مجازی طی چند ماه گذشته بسیار مغرضانه عنوان کرد و گفت: اینکه سعی شده است اینطور عنوان شود که این شورا برای اهداف امنیتی تشکیل شده سنگ اندازی خصمانه دشمنان است چراکه نگاهی به ترکیب ایجاد این شورا نشان می‌دهد که تنها از مجموع ۲۰ نفر از اعضای اصلی آن تنها ۳ نفر از مجموعه‌های امنیتی و انتظامی حضور دارند که حضور یک هفتم اعضای امنیتی و انتظامی در این شورا به این معنا نیست که شورا تنها وظیفه امنیتی دارد، بلکه وظیفه این شورا تدبیر سیاست گذاری و تصمیم گیری نه تنها در امور امنیتی بلکه در کلیه حوزه‌های متصور فضای مجازی خواهد بود.

رئیس مرکز ملی فضای مجازی سیاست گذاری و نظارت بر عملکرد دستگاه‌ها را از دیگر وظایف شورای عالی فضای مجازی عنوان کرد که حوزه‌های فنی، محتوایی، زیرساختی، امنیتی، اقتصادی، بازرگانی، حقوقی و قضایی را در بر می‌گیرد، گفت: در ابلاغ مقام معظم رهبری پیوست حکمی وجود داشته است که شرح سیاست‌ها و وظایف شورا در آن به ریز پرداخته شده است که به مرور زمان با اطلاع رسانی بخش‌هایی از این پیوست به عموم مردم و فعالان حوزه خواهد رسید.

وی شکل گیری این شورا را به دلیل دغدغه‌های موجود در حوزه فضای مجازی عنوان کرد و گفت: عدم هماهنگی در بخش‌های مختلف کشور مربوط به فعالیت‌های حوزه مجازی یکی از دغدغه‌های مهم بود چرا که دستگاه‌های مختلف در این حوزه در هر سه قوه فعالیت می‌کردند که بعضا فعالیت‌های آن‌ها بردارهای هم جهت و هم‌سو در کشور نداشت و این امر نیاز به فرماندهی واحد و متمرکز برای فعالیت دستگاه‌های مختلف در فضای مجازی بوجود آورد.

اخوان همچنین تصریح کرد: از طرفی کم کاری بعضی از دستگاه‌ها در حوزه فضای مجازی باعث شد که دغدغه بین مسوولان عالی رتبه نظام ایجاد شود که سبب آن شد مرکز مدیریتی واحدی شکل گیرد که دستگاه‌ها پاسخگوی فعالیت‌های لازم باشند و براین اساس بعد نظارتی ایجاد شورای عالی فضای مجازی در مرکز ملی شکل گرفت.

دبیر شورای عالی فضای مجازی با اشاره به رشد فضای مجازی طی سال‌های اخیر به فرمایشاتی از مقام معظم رهبری در این زمینه اشاره کرد و گفت: مقام معظم رهبری در جایی فرمایشی داشته‌اند قریب به این مضمون که کاری که در عرصه مجازی باید انجام شود معادل خود انقلاب اسلامی ما است و یا در جای دیگری فرمودند اگر درگیری‌های شغلی من به عنوان رهبر نبود دوست داشتم خودم متصدی اجرای این موضوع در کشور شوم و مسوولیت مستقیم فضای مجازی را بپذیرم.

اخوان تصریح کرد: هم اکنون و با گذشت بیش از سی سال از انقلاب اسلامی، ایران مجازی به تدریج در حال ایجاد شدن است که مرز جغرافیایی ندارد اما باید مشابه ایران فیزیکی برای آن چاره اندیشی‌هایی صورت بگیرد که این موضوع را رهبری با حکم تشکیل شورای عالی فضای مجازی در دستور کار قرار دادند.

وی همچنین نحوه انتخاب دبیر این شورا و رئیس مرکز ملی این فضای مجازی را براساس آئین نامه داخلی شورای عالی و پیشنهاد رئیس جمهور به اعضای این شورا عنوان کرد که با موافقت اعضا و تایید معظم له باعث شد این مسوولیت به وی ابلاغ شود.

ثبت نظر

نام:
رایانامه: (اختیاری)

متن:

پربازدیدترین

Sorry. No data so far.

پربحث‌ترین

Sorry. No data so far.