روزنامه «یواسای تودی» چندی پیش در گزارش ویژهای به جنجال بر سر درز اطلاعات فوق محرمانه اقدامات فرامرزی آمریکا از کاخ سفید پرداخت که در هیاهوی رسانهای در خصوص مذاکرات مسکو آنچنان مورد توجه قرار نگرفت. «یواسای تودی» روایت کرده است که دو وکیل آمریکایی به طور جداگانه در حال بررسی پرونده درز اطلاعات مربوط به امنیت ملی هستند و منتقدان کاخ سفید را به تلاش برای افزایش احتمال پیروزی رئیس جمهور اوباما متهم کردهاند، ادعایی که اوباما آن را توهینآمیز و غلط خوانده است. گویا اوباما میخواسته عامدانه با انتشار عمومی این اطلاعات خود را در مبارزه با ایران مصمم نشان دهد و جلوی تبلیغات جمهوریخواهان در این خصوص را بگیرد.
یو اس تودی به مقالات خبری جدیدی اشاره کرده است که حاکی از نقش آمریکا در حمله ناموفق ویروس کامپیوتری به برنامه هستهای ایران و انتخاب اهدافی برای نقشههای ضدتروریستی است. اطلاعات فاش شده اوباما را مردی مصمم و فرماندهای خودرای نشان میدهد. اوباما در واکنش به اتهامات جمهوریخواهان اما گفته است: این ادعا که کاخ سفید عمداً اطلاعات امنیتی طبقهبندی شده را فاش ساخته است توهینآمیز است. غلط است و تصور میکنم مردم باید بدانند من چگونه به این سمت رسیدم و اینکه افراد دیگر نیز چگونه به اینجایگاه دست پیدا میکنند. اوباما قول داد در مورد افرادی که اطلاعاتی را درباره نقش آمریکا در حملات کامپیوتری به ایران و حملات هواپیماهای بدون سرنشین به تروریستهای احتمالی فاش کردهاند، تحقیق کند. او گفت: ما با مسایلی سر و کار داریم که به امنیت و سلامت مردم آمریکا خانوادههایمان و خانواده پرسنل نظامی و متحدانمان مربوط است، پس با این مساله بازی نمیکنیم.
چند ساعت بعد اظهارات اوباما اما اریک هولدر دادستان کل آمریکا اعلام کرد دو وکیل آمریکایی به صورت مستقل تحقیقاتی را در زمینه افشای غیرقانونی اطلاعات طبقهبندی شده توسط شاخههای قانونی و اجرایی دولت انجام خواهند داد. هولدر گفت او از این مساله اطمینان خاطر دارد که این کار آگاهان حقایق و شواهد را دنبال خواهند کرد. او گفت: افشای غیرقانونی اطلاعات طبقهبندی شده امنیت این کشور و همه آمریکاییها را به خطر خواهد انداخت و غیرقابل تحمل است. هولدر، رونالد میچن، وکیل ناحیه کلمبیا و راد روزنشتاین، وکیل ناحیه ویلند را مسوول تحققیات جداگانه در این زمینه کرد. این در حالی است که FBI نیز در حال تحقیق در این زمینه است.
FBI هم به میدان آمد
از سوی دیگر، روبرت مولر رئیس FBI اعلام کرده این اداره در حال تحقیق در زمینه درز اطلاعات درباره نقشه القاعده برای نصب بمب در یک هواپیمای آمریکایی است. به جزاین مورد، سنا نیز خواهان در زمینه درز اطلاعات درمورد نقش آمریکا درحملات کامپیوتری علیه ایران شد. این اطلاعات هفته گذشته به نیویورک تایمزداده شده بود. اوباما گفت: دولتش تحمل چنین اتفاقاتی را ندارد و باید تحقیق گستردهای در داخل دولت صورت گیرد. رئیس جمهور گفت: ما ساز و کارهایی در اختیار داریم که با آنها میتوانیم افرادی را که اطلاعات محرمانه را فاش ساختهاند شناسایی کنیم. آنها باید بهای این کار را بپردازند. این کار جنایت است. انتشار اطلاعاتی تا این حد حساس جنایت است و ما در این زمینه تحقیق خواهیم کرد همانطور که در گذشته این کار را انجام دادهایم. رهبران کمیتههای اطلاعاتی سنا و مجلس نیز اعلام کردند در حال تنظیم لایحهای هستند تا امکان دستیابی به اطلاعات محرمانه را کاهش داده و راهکارهای تنبیهی برای افشای اطلاعات در نظر بگیرند. رئیس کمیته اطلاعات مجلس گفت: افشای اخیر اطلاعات را بررسی خواهد کرد. اعضا مجلس به داستانهای اخیر نیویورک تایمز، آسوشیتدپرس و دیگر خبرگزارها اشاره کردند که حاوی اطلاعات محرمانه بود و به نقل از مقامات ناشناس آمریکا بیان شده بود.
تسویه حساب مک کین با اوباما
شدیداللحنترین ادعا در این زمینه از سوی سناتور جانمککین، رقیب اوباما در انتخابات سال ۲۰۰۸ مطرح شد. مککین پس از اینکه از سوی سنا برای معرفی بعضی از منابع احتمالی درز اطلاعات دعوت شده بود در سنا حضور پیدا کرده بود، گفت: آنها عملاً به افشای اطلاعات پرداختهاند تا در آستانه انتخابات، رئیس جمهور اوباما را فردی محکم و قوی معرفی کنند، این عمل بیانصافی است: مککین از دولت خواست کمیته مخصوصی را خارج از حوزه دولتی مسوول تحقیق قرار دهد. مککین و سناتور لیندزی گراهام در بیانیهای در مورد تصمیم هولدر گفتند این تصمیم پاسخگوی نیاز موجود نیست و خواستار استخدام کمیته مخصوصی برای بررسی این مورد شدند.
مایک راجرز، رئیس کمیته اطلاعات مجلس هم گفت کمیته او به طور رسمی در این زمینه تحقیق خواهد کرد اما او از سطح همکاری آژانسهای اطلاعاتی دولت ابراز نگرانی کرد. راجرز گفت: امروز سیآیای به ما (کمیته) اطلاع داد که نمیتواند به درخواست ما برای دستیابی به اطلاعاتی در زمینه این پرونده پاسخ دهد. این حرکت مشکلساز است. سیآیای همچنین به دلیل اینکه جزییات حمله آمریکا به پایگاه بنلادن در پاکستان را در اختیار فیلمسازان هالیوود قرار داده بود، مورد انتقاد شدید قرار گرفت.
Sorry. No data so far.