جمعه 29 ژوئن 12 | 16:01

امام جمعه قم: قضات نباید خوشایند جناح‌های سیاسی عمل کنند

امام جمعه قم گفت:انتظار مردم از دستگاه قضایی این است در دفاع از حق برای همه حتی کفار با قاطعیت و عدالت رفتار شود و عدالت برای همه یکسان باشد.


آیت الله ابراهیم امینی، امام جمعه قم، با اشاره به هفته قوه قضاییه یاد و خاطره شهدای ۷ تیر را گرامی داشت و گفت: دشمنان خیال می‌کردند، حادثه وحشتناک انفجار در حزب جمهوری به سقوط نظام می‌انجامد اما خللی در اراده ملت بزرگ ایران ایجاد نشد و به لطف خدا و رهنمودهای امام خمینی (ره) مردم در مراسم تشییع جنازه این شهیدان جواب قاطعی به توطئه دشمنان و بدخواهان نظام دادند.

امام جمعه قم افزود: شهید بهشتی و ۷۲ تن از یاران وی جزو بهترین مسؤولان نظام اسلامی بودند و امروز نیز محتاج چنین شخصیت‌هایی هستیم، امیدواریم برنامه ریزی شهید بهشتی که در راستای بهبود وضعیت قضایی کشور بود به سرانجام برسد.

آیت الله امینی جایگاه قضا در اسلام را مهم ارزیابی کرد و به قضات کشور توصیه کرد: قضاوت در اسلام همیشه در کنار اجرای عدالت و دفاع از حقوق مردم آمده است، قضاوت یک شغل و مسؤولیت الهی و دینی است و به چشم یک کار اداری به آن نگاه نشود.

وی ادامه داد: قضاوت شغل پیامبر اکرم (ص) است و همان‌گونه که در قرآن آمده است خداوند ایشان را به حکم کردن همراه با عدالت و قسط سفارش می‌کند، مردم به دنبال امنیت مالی، جانی و آبرویی هستند و این امر به عهده قوه قضاییه است.

آیت الله امینی به حدیثی از امام علی (ع) مبنی بر این‌که بهترین مردم کسی است که در میان امت با عدالت قضاوت کند، اشاره کرد و گفت: همه توقع دارند قوه قضاییه با اقتدار از حق مردم دفاع کند و برای ظالم نیز تنبیه جدی در نظر بگیرد.

امام جمعه قم با بیان این‌که در امر قضاوت از باند بازی و جناح گرایی باید پرهیز شود، تصریح کرد: انتظار مردم از دستگاه قضایی این است در دفاع از حق برای همه حتی کفار با قاطعیت و عدالت رفتار شود و عدالت برای همه یکسان باشد.

وی در ادامه یکی از آفت‌ها و مشکلات دستگاه قضایی را توصیه‌های افراد ذی نفوذ در روند محاکمات توصیف کرد و ابراز داشت: هر کس در هر مقامی تخلف کرده باید به آن رسیدگی شود و قضات در این موارد به فکر اجرای صحیح قانون و عدالت باشند.

آیت الله امینی با بیان این‌که قضات نباید خوشایند جناح‌های سیاسی عمل کنند و تحت تأثیر آن‌ها نیز قرار نگیرند گفت: قضات در اجرای عدالت و قانون کاملا بی‌طرف عمل کنند و با فشارهایی که وارد می‌شود مقابله کنند.

وی رشوه گیری را یکی دیگر از آفت‌های دستگاه قضایی خواند و ابراز کرد: گاهی این رشوه‌ها در قالب پول، مقام، هدیه و گاهی نیز به عنوان سهم امام مطرح می‌شود، مراقبت در برابر وسوسه‌های شیطان بسیار مشکل است و قضات باید با این آفت مبارزه کنند.

امام جمعه قم تراکم پرونده‌ها را از دیگر معضلات و آفت‌های دستگاه قضایی توصیف کرد و اظهار داشت: این مشکات قضات را با تعداد زیادی از پرونده‌ها مواجه می‌کند و در روند رأی دادن صحیح مشکلاتی را به وجود می‌آورد و مسؤولان مربوطه باید راه حلی برای این معضل پیدا کنند.

آیت الله امینی خاطرنشان کرد: در کشور ژاپن ۳۵۰ هزار پرونده وجود دارد اما در کشور ما این رقم میلیونی است، مسوولان نظام چرا پرونده‌ها را زیاد کرده‌اند، اگر بعد از سی و سه سال هنوز نیروی انسانی کم داریم باید برطرف و اگر مشکلات مالی است باید حل شود.

امام جمعه قم در ادامه با تبریک به مناسبت ولادت امام حسین (ع) و روز پاسدار، گفت: پاسداران نقش مهمی را در طول ۸ سال دفاع مقدس و پس از آن داشته‌اند و شهدای زیادی را در راه آزادی میهن تقدیم کرده‌اند، هنوز هم مشاهده می‌کنیم تعدادی از آن‌ها در دفاع از ارزش‌های انقلاب اسلامی به درجه رفیع شهادت نائل می‌شوند.

وی با اشاره به ولادت حضرت عباس (ع) و روز جانباز خواستار رسیدگی به وضعیت این قشر فداکار جامعه شد و ابراز کرد: ارزش کار جانبازان کمتر از شهدا نیست، جانبازان امروز مشکلات و دردهای فراوانی را تحمل می‌کنند، مسوولان سعی کنند نیازهای دارویی و پرستاری برخی از آن‌ها را که با سختی در حال زندگی هستند حل کنند.

امام جمعه قم با اشاره به روز جهانی مبارزه با مواد مخدر خواستار رسیدگی و توجه مسؤولان به این معضل اجتماعی که گریبان بسیاری از خانواده‌ها و جوانان کشور را گرفته، شد و ابراز کرد: آمار معتادان در جامعه بالا و هر روز رو به افزایش است اما مسؤولان گویا گرفتاری‌های دیگری دارند و به این مشکلات نمی‌خواهند رسیدگی کنند.

وی ادامه داد: مسؤولان در کنار این همه کارهای پر سر و صدا و پر خرج به فکر معضل بزرگ اعتیاد هم باشند و ببینند اگر شیوه‌های گذشته آن‌ها نتیجه نداده است روش‌های دیگری را برای مهار اعتیاد به کار بگیرند

ثبت نظر

نام:
رایانامه: (اختیاری)

متن:

پربازدیدترین

Sorry. No data so far.

پربحث‌ترین

Sorry. No data so far.