در جلسه علنی دیروز(سه شنبه ۱۳ تیر) مجلس شورای اسلامی، سردار اسماعیل احمدی مقدم فرمانده ناجا در رابطه با بحث امنیت اخلاقی و با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری مبنی بر اینکه مبارزه با فساد اخلاقی اقدام بزرگی است و نباید دست کم گرفته شود، همچنین دشمنان جمهوری اسلامی ایران مرزهای اخلاقی را هدف قرار داده و ترویج بیبند و باریهای اخلاقی را در برنامههای خود قرار داده است گفت: تمامی این موارد یک تهدید به شمار میرود و باید نسبت به آن اهتمام بورزیم.
وی در ادامه اعلام کرد: آمارها نشان میدهد ۷۰ شبکه ماهوارهای در کنار هزاران شبکه اینترنتی فارسی زبان مشغول حمله به اخلاق و هویت جامعه ایرانی هستند آنها با این استدلال که ایران از این بابت به زانو در خواهد آمد فعالیت میکنند لذا باید موضوع را از زاویه امنیت اخلاقی نگاه کنیم.
سردار احمدی مقدم ضمن یادآوری تهیه راهکارهای اجرایی فرهنگ عفاف و حجاب و ابلاغ آن در دولت نهم تصریح کرد: در ابتدا اجرای آن بر عهده وزارت ارشاد قرار داده شد اما در میان راه تشخیص داده شد این وظیفه از وزارت ارشاد سلب و به وزارت کشور محول شود.
فرمانده ناجا افزود: در این مجموعه راهکارها ۲۶ دستگاه پیش بینی شده که ۲۸۴ وظیفه را در بر میگیرد در این میان وظیفه ناجا صرفاً ۲۱ مورد است و عمده آنها ایجابی، انضباطی و نظارتی است که بخش کمی از آن را نیز سلبی تشکیل میدهد.
وی با بیان اینکه اقداماتی را در این رابطه در سال ۸۵ انجام دادیم و با واکنشهایی مواجه شد ادامه داد: آن موقع متوجه شدیم برای ادامه مسیر نیاز به ساختار، آموزش، نیروهای خاص، طرح و نقشه داریم.
احمدی مقدم در رابطه با انتقادات برخی نمایندگان مبنی بر اینکه نیروی انتظامی به طور مقطعی عمل میکند گفت: نیروی انتظامی وظایف متعددی دارد که با توجه به برخی شرایط اجرای آن نیاز به تمرکز بیشتری دارد.
فرمانده ناجا اعلام کرد: از سال ۸۶ تا کنون به طور پیوسته اقدام کرده و پلیس امنیت اخلاقی، تقویت پلیس زن، آموزش، تجهیزات، تفکیک محلهای پلیس امنیت اخلاقی، تعیین محلی مناسب و مراکزی که ارشاد محور باشند و امکان آموزش خانوادهها نیز در آن وجود داشته باشد از دیگر برنامههای اجرایی بوده است.
وی با بیان اینکه بیش از ۹۵ درصد کسانی که به مراجع انتظامی هدایت شدهاند در دستگیریهای بعدی وجود نداشتهاند گفت: به عبارتی تکرار دستگیری تنها در ۵ درصد وجود داشته است.
سردار احمدی مقدم در رابطه با مبانی که نیروی انتظامی در اقدامات خود مد نظر قرار داده است مطرح کرد: قانون مجازات اسلامی، راهکارهای قانون عفاف و حجاب، استمرار بخشی در اجرای قانون و پرهیز از موسمی شدن آن، تمرکز بر مناطق مستعد جرم همانند دریاها در تابستان و ارتقاء سطح آگاهیهای عمومی از انواع آسیبهای اجتماعی از جمله مبانی بوده که مدنظر قرار گرفته است.
وی در رابطه با مطالعات اجتماعی نیز گفت: گزارشها نشان میدهد از سال ۸۶ همواره احساس امنیت و جلوگیری از جرم مدنظر قرار گرفته و مهمترین مطالبات مردم در حوزه امنیت اخلاقی است.
سردار احمدی مقدم ادامه داد: طبق نظرسنجیهای صورت گرفته در سال ۹۰ در بخش مواد مخدر که مهمترین آسیب کشور را شامل میشود مطالبه مردم برای ورود ناجا ۵۹ درصد و در حوزه پوششهای نامناسب و آرایشهای افراطی خانمها ۴۹ تا ۵۰ درصد بوده است که نشان دهنده مطالبات جامع است.
وی همچنین با استناد به پیمایشهای صورت گرفته طی سالهای ۸۴ تا ۹۰ بیان کرد: بروز جرم و احساس ناامنی در حال کاهش و احساس امنیت دائماً در حال افزایش است بنابراین خیلی خودمان را ملامت نکنیم هر چند که دشمنان هر روز حملات خود را دقیقتر میکنند.
وی با اشاره به بهبود نسبی جرایم گفت: در سال ۹۱ جرایم کاهش یافته است اما جرم سرقت خودرو و قطعات آن کاهش نیافته لذا طرحهایی را برای کنترل این جرم داشتهایم.
فرمانده ناجا اظهار داشت: از سال ۸۶ تا کنون تمام رصدهای صورت گرفته نشان میدهد ظواهر در جامعه هر چند نوساناتی داشته است اما بهتر شده است این حرف را با توجه به مستندات موجود میگویم.
وی در رابطه با کنترل و مبارزه با باندهای فساد گفت: مشروبات الکلی کشف شده در سال ۸۴، ۵ میلیون لیتر بود که در سال ۹۰ با ۳۰ درصد کاهش به ۵/۳ میلیون تن رسیده است.
احمدی مقدم با اشاره به مشکلات این حوزه گفت: اقدام در این حوزه نیاز به پشتیبانی مردم دارد به طور نمونه در زمینه جمع آوری ماهواره کهام الفساد نیز است والدین با ما همکاری بسیار خوبی دارند.
فرمانده ناجا ضمن ابراز تأسف از عملکرد بد بعضی از دستگاهها بیان کرد: برخی دستگاهها اهتمام لازم را در حوزه قضایی به خودشان ندارند به طور نمونه برگزاری نمایشگاهی توسط بخش دولتی که مجری آن نیز یک شرکت بوده و به ترویج بیبند و باری اقدام کرده نمونه بارز این مسئله به شمار میآید.
وی همچنین ضمن انتقاد از پوشش غربی برخی بیمارستانها گفت: هیچ دستورالعمل نظارتی وجود ندارد و از ابزارهای نظارتی نیز استفاده نمیشود.
احمدی مقدم همچنین با اشاره به عملکرد قوه قضائیه در برخورد با جرایم گفت: در رابطه با جرایم خفیفتر مانند بدحجابی، ماهواره هر چند احکام خفیف است و در برخی موارد اجرا نمیشود اما مسئولان این دستگاه همکاری خوبی را داشتهاند
Sorry. No data so far.