نام خیابان طالقانی تهران با انقلاب ۵۷ گره خورده و هنوز هم بعد از گذشت سی و سه سال که از این خیابان عبور میکنید، نوستالژی «انقلاب دوم» در ذهنها و حافظه تاریخی ایرانیان زنده میشود. هنوز هم به هنگام عبور از این خیابان، نگاههای زیر چشمی به این ساختمان بزرگ و دیوارهای فرسوده آن نظرها را به خود جلب میکند. روزهای تعطیل هم که این خیابان خلوت میشود، توریستهایی را میبینید که فرصت را غنیمت میشمارند و در نبود نگهبانها و نگاههایی که آنها را تعقیب کنند، به سرعت از در و دیوار آن عکس میگیرند.
اگر انقلاب اسلامی ایران با حضور مردم در خیابانهای آیزنهاور (انقلاب) و تجمع در میدان ۲۴ اسفند (میدان انقلاب)، میدان شهیاد (میدان آزادی) و میدان فوزیه (میدان امام حسین (ع)) پیروز شد، «انقلاب دوم» مردم ایران با بالا رفتن از دیوارهای سفارت آمریکا واقع در خیابان تخت جمشید (آیتالله طالقانی) در تاریخ ۱۳ آبان ۱۳۵۸ از سوی دانشجویان پیرو خط امام (ره) و تسخیر لانه جاسوسی ادامه یافت. روزهایی که آمریکا در ابتدا با خواهش و در خواست و در ادامه با زبان تهدید، درپی استرداد کارمندان سفارت خود برآمد و…. از همان ابتدای تسخیر لانه جاسوسی این محل به مکانی برای بسیجیان و پیروان خط امام تبدیل شد و هنوز هم بسیج دانشجویی کل کشور در این مکان قرار دارد.
چند سال پیش در تقاطع خیابان مفتح و طالقانی در ضلع جنوب شرقی لانه جاسوسی، فروشگاهی برای عرضه محصولات فرهنگی وجود داشت که بیشتر به بازار مکاره شبیه بود و در کنار تلی از سیدیهای مداحی، کتابهایی نیز یافت میشدند. اما این روزها به همت یکی از بسیجیان نمونه کشور آن بازار مکاره با تغییراتی که در دکوراسیون فروشگاه انجام شده به محیطی فرهنگی با نام کتاب ۵۷ تغییر نام داده است؛ محیطی که به گفته مسئول فروشگاه همشأن و اندازهٔ اهداف سومین دهه انقلاب است؛ مبارزه با جنگ نرم و تهاجم فرهنگی.
کتاب ۵۷؛ آرشیو کامل کتابها و نرمافزارهای جبهه فکری انقلاب
فروشگاه کتاب ۵۷ همانگونه که از نام آن بر میآید محیطی فرهنگی است با رنگ و بوی انقلاب؛ مکانی که خاطرات روزهای ۵۷ را در ذهنها زنده میکند. مومنیها، مسئول فروشگاه، در مورد اهداف این کتابفروشی به خبرنگار فارس میگوید: متاسفانه در طول سالیان گذشته ما نتوانستهایم مکانی برای حضور دانشجویان بسیجی فراهم کنیم تا در کنار یکدیگر حضور داشته باشند و در این فضا به بحث و گفتگو در مورد کتاب بپردازند. همچنین از ساختن محیطی برای دور هم جمع شدن بسیجیان فرهیخته و دانشگاهی غفلت کردهایم.
مومنیها با انتقاد از کتاب فروشیهای اطراف خیابان طالقانی عنوان میکند: با نگاهی به کتابفروشیهای راسته کریمخان و میدان ولیعصر (عج) متوجه میشویم که کتابهای این کتابفروشیها چندان حال و هوا و پیام انقلاب را منتقل نمیکنند. از این رو یکی از اهداف تاسیس این فروشگاه تمرکز بر روی کتابهای جبهه فکری انقلاب برای قشر حزباللهیهای فرهیخته بود.
با ورود به این کتاب فروشی قفسههای کتابها در چهار طرف فضای کوچک قرار گرفتهاند که در موضوعات مختلف طبقهبندی شدهاند. در محوطه نسبتا باز فضای فروشگاه هم مجلات بر روی استندها قرار گرفتهاند. سمت راست کتاب فروشی نیز به سیدیهای مذهبی و نرم افزارهای حوزه دینی و جنگ نرم اختصاص دارد. تعدد این نرم افزارها و سیدیها تا اندازهای است که یکی از مشتریان فروشگاه این مکان را بانک سیدیهای مذهبی مینامد.
خانه کتاب ۵۷ پاتوقی برای دوستداران کتاب
«خانه کتاب ۵۷ پاتوقی برای دوستداران کتاب» شعار این فروشگاه است و بر روی در ورودی نصب شده است. یکی از مشکلات این فروشگاه به رغم این شعار خوب فرهنگی کمبود جا و نبود صندلیهایی برای تورق کتابهاست. مومنیها در مورد این نقیصه میگوید: تازه یکسالی است که اینجا را آماده کردهایم و به این شکل درآوردهایم. بنا داریم صد متر دیگر هم به این فضا اضافه کنیم و آن فضا را پاتوقی برای گعدهگیریهای بچههای حزباللهی و مذهبی کنیم. محیطی که دوستداران کتاب بتوانند با فراغ بال به مطالعه کتاب بپردازند و اگر جلسهای یا رونمایی از کتابها داشتند به راحتی بتوانند در اینجا به برپایی آن اقدام کنند.
کتاب ۵۷ در پی تحقق بخشیدن به کتابفروشیهای زنجیرهای
یکی از دغدغههای مسئول کتاب ۵۷ به سخنان مقام معظم رهبری در مورد فروشگاههای زنجیرهای بازمیگردد. مومنیها در این باره نیز میگوید: با توجه به تاکید مقام معظم رهبری در نمایشگاه کتاب مبنی بر ایجاد فروشگاههای زنجیرهای کتابفروشی بنا داریم تا شعبههای دیگر کتابفروشی ۵۷ را در سطح شهر بازگشایی کنیم. یکی از این کتاب فروشیها به زودی در نزدیکی انقلاب بازگشایی خواهد شد. امیدواریم تا شعبه سوم کتاب فروشی ۵۷ را نیز تا پایان سال افتتاح کنیم.
کتاب ۵۷ در کنار فروش کتاب به فروش برخی تابلوهای مذهبی نیز میپردازد. اما یکی دیگر از این فعالیتها ارائه تسهیلات به کسانی است که با آنجا تماس میگیرند. کتابفروشی ۵۷ به طور رایگان به افرادی که تماس میگیرند و خواهان کتاب هستند، مشاوره رایگان ارائه میدهد.
مومنیها از راه اندازی سایت کتاب ۵۷ در آینده نزدیک خبر داد و گفت: در حال حاضر صفحه این سایت راهاندازی شده اما در آینده نزدیک به طور کامل راهاندازی میشود.
Sorry. No data so far.