جمعه 06 جولای 12 | 19:44

رحماندوست: باید داستان های انقلابمان را به مصر ولیبی و یمن بفرستیم

مجتبی رحماندوست در مراسم اختتامیه دهمین جشنواره «قلم زرین» با تاکید بر تشکیل اتحادیه نویسندگان جهان اسلام و تشکیل اتحادیه نویسندگان فارسی زبان و راه انداختن موج ترجمه «از فارسی به» ، گفت: انجمن قلم باید در این زمینه تلاش کند.


مراسم اختتامیه دهمین جشنواره «قلم زرین» چهارشنبه شب در محل انجمن قلم و با حضور غلامعلی حدادعادل مشاور عالی مقام معظم رهبری، سیدمحمد حسینی وزیر ارشاد و بهمن دری معاون فرهنگی وزیر ارشاد و همچنین مجتبی رحماندوست نماینده مردم تهران و عضو انجمن قلم و حجت الاسلام علی اکبر صادقی رشاد و اعضای انجمن قلم برگزار شد.

در این مراسم وزیر ارشاد که به دلیل ترافیک به عنوان آخرین نفر سخنرانی کرد، در سخنانی گفت: مناسبت‌ها مجالی برای فرهگ سازی است.

وی با بیان اینکه این مناسبت‌ها نباید در تقویم بماند، افزود: همزمانی مناسبت‌های روز قلم و میلاد امام زمان (عج) نشانگر این است که برای مدینه فاضله که‌‌ همان مدینه علم است تلاش کنیم.

حسینی همچنین به انتخاب روز فوت مهدی آذری یزدی به عنوان روز ادبیات کودک و نوجوان گفت: آقای حدادعادل الان پیشنهاد کردند که این روز شاداب و با نشاطی باید باشد و چه بهتر که روز تولد مهدی آذری یزدی به این عنوان انتخاب شود که نکته ظریفی بود.

وی در ادامه با بیان اینکه ادبیات شفاهی فراموش می‌شود اما آنچه نوشته شده ماندگار است، تاکید کرد: شیخ عباس قمی همیشه در حال نوشتن بود و استراحت نمی‌کرد و وقتی به او اعتراض می‌کردند می‌گفت شما می‌روید زیر خاک و مدفون می‌شوید اما نوشته من را نسل در نسل می‌ماند.

حسینی در ادامه با بیان اینکه مدینه فاضله‌ای که توسط امام زمان (عج) ایجاد می‌شود مدینه علم و آگاهی است، با اشاره به قسم یاد کردن خداوند به قلم، افزود: هر قلمی که در مسیر ترویج علم و اندیشه باشد و در راستای تامین عدالت و امنیت و آرامش که از صفات مدینه فاضله است حرکت کند مشمول قسم الهی می‌شود.

وی ادامه داد: البته بسیاری از نویسندگان طرد می‌شوند و خداوند گفته که آن‌ها برخی مطالب را می‌نویسند و سپس آنرا به خدا نسبت می‌دهند.

 دری: استعدادهای بالقوه بسیاری در استان‌ها دیده می‌شود که باید بالفعل شود

همچنین در این مراسم بهمن دری نیز بر همکاری بین انجمن قلم ایران و بنیاد ادبیات داستانی تاکید کرد و گفت: باید آنچه که درباره ترجمه معکوس گفته شده در این همکاری دنبال شود.

وی با اشاره به تاکیدات مقام معظم رهبری درباره ادبیات، افزود: مقام معظم رهبری از متد و روش‌شناسی و مخاطب‌شناسی و حتی مخاطب یابی و ارزش افزوده در کتاب سازی توجه داشتند و این امور باید جنبه عملیاتی بگیرد و اصحاب قلم می‌توانند کمک کنند.

دری همچنین از وجود خلاء در استان‌ها گفت و تصریح کرد: استعدادهای بالقوه بسیاری در استان‌ها دیده می‌شود که باید بالفعل شود و انجمن قلم می‌تواند با کمک بنیاد ادبیات داستانی همت مضاعفی که این مسئله نیاز دارد را انجام دهند.

 رحماندوست: داستان‌های انقلابمان را برای ترجمه باید به مصر و لیبی و یمن بفرستیم

مجتبی رحماندوست نیز دیگر سخنران این مراسم بود که با اشاره به سوره عصر در قرآن کریم و تفسیر «والعصر» گفت: برخی این آیه را به زمان ظهور امام زمان (عج) تفسیر می‌کنند.

وی با اشاره به آیه دوم سوره عصر افزود: انسان مانند یخ فروشی است که سرمایه است را از دست می‌دهد مگر آنکه ایمان داشته باشد و عمل صالح انجام دهد.

رحماندوست نقش اهالی قلم را در ادامه سوره عصر دانست و گفت: قلم ما باید توصیه به حق و صبر کند و اگر اینگونه نباشد‌‌ همان خسران است.

وی با اشاره به نیاز به صبر و مقاومت برای پیروزی حق، تاکید کرد: ایران این دو ویژگی را داشته است که اولا مقاومت کرده و پیشرفت داشته است و اکنون الگو شده است.

این نماینده مجلس نهم با اشاره به تلاش غرب برای تاثیرگذاری در کشورهای بیداری اسلامی افزود: ما باید داستان‌های انقلابمان را بفرستیم به مصر و لیبی و یمن تا ترجمه شود و خوانده شود.

وی بر تشکیل اتحادیه نویسندگان جهان اسلام و تشکیل اتحادیه نویسندگان فارسی زبان و راه انداخت موج ترجمه «از فارسی به» تاکید کرد و گفت: انجمن قلم باید در این زمینه تلاش کند.

رحماندوست همچنین از همکارانش در انجمن قلم خواست تا او را در انجام ماموریت جدیدش در مجلس در حمایت از ادبیات انقلاب اسلامی او را کمک کنند.

حجت الاسلام علی اکبر صادقی رشاد نیز در این مراسم در سخنانی از مولفه‌های ادبیات دینی سخن گفت و با اشاره به آیاتی از قرآن در سوره‌های الرحمن، قلم و علق تعلیم و قلم را امری تکوینی دانست و گفت: علم حقیقی است و هستی دارد و این نشان می‌دهد ادبیات نیز حقیقی است و می‌توان درباره ماهیت ادبیات دینی سخن گفت.

وی با بیان اینکه فلسفه‌های مضاف علل اربع آن مضاف را بیان می‌کنند، از علل اربع ادبیات دینی سخن گفت و افزود: اگر علت فاعلی سمت و سوی دینی داشته باشد طبیعتا ادبیات دینی تحقق پیدا خواهد کرد.

این استاد فلسفه با بیان اینکه یک اثر ادبی می‌تواند قدسی شود، تاکید کرد: گستره ادبیات دینی معارف دینی است.

وی همچنین عهد فرج را اهل کمال و تکامل دانست و با اشاره به دو حدیث درباره کمال علم و عقل در دوران ظهور گفت: عهد فرج عهد توسعه همه شئون بشری و عهد تکامل همه هستی اعم نبات و جماد و حیوان است.

 شاکری: نوعی ادبیات سفارشی نویسی توسط برخی جریان‌های ادبی دنبال می‌شود

 در این مراسم محسن پرویز در بخش پژوهش، عباسعلی براتی‌پور در بخش شعر و احمد شاکری در بخش دادستان از برگزاری دهمین دوره جشنواره «قلم زرین» گزارش دادند.

محسن پرویز در گزارش خود با بیان اینکه پیشنهاد ما در دولت خاتمی تعیین روز بین المللی قلم بود که دولت خاتمی آن را به روز ملی قلم تنزل داد درباره آثار پژوهش ادبی گفت: آثار پژوهشی کم بود و حتی اکثر موضوعات تکراری بود و نکته جدیدی ندارد.

وی همچنین از موفقیت آن عده از پژوهش‌های مورد حمایت مراکز پژوهشی خبر داد و گفت: این نشان می‌دهد که این پژوهش‌ها چون اولا یک ناظر داشته و ثانیا مورد حمایت بوده است کیفیت لازم را پیدا کرده است و توصیه ما حمایت از آثار پژوهشی در عرصه ادبیات است.

عباسعلی براتی‌پور نیز در گزارش خود از انتخاب ۱۸ اثر در مرحله دو و ۵ اثر در مرحله نهایی این جشنواره گفت و با اشاره به معیارهای تعیین برنده گفت: نظر ما این است که باید در معاونت فرهنگی به کیفیت آثار بیشتر توجه شود.

احمد شاکری تنها کسی بود که گزارش خود در حوزه داستان را در قالب بیانیه قرائت کرد که از جمله نکات او در این بیانیه ایجاد رویش‌ها جدید در عرصه داستان، تنوع آثار ارسالی، کم شدن حضور بانوان در حوزه داستان نویسی حرفه‌ای و روی آوردن آن‌ها به خاطره نویسی، افزایش حضور داستان‌های کوتاه و پیشی گرفتن آن‌ها بر رمان‌ها و ضرورت ایجاد بخش مستقل برای داستان‌های کوتاه، تنوع موضوعات در قالب‌های مختلف معاصر، مسائل روز، انقلاب و دفاع مقدس بود.

وی در بخش دیگری از این بیانیه از فقر تجربی در موضعاتی چون تاریخ گفت و از اینکه داستان نویسی حرفه‌ای آن را به شغل تبدیل کرده و متعاقبا موجب حذف شورانگیزی در نوشتن شده است انتقاد کرد و در بند پایانی بیانیه خود از ایجاد نوعی ادبیات سفارشی نویسی توسط برخی جریان‌های ادبی خبر داد.

 تنها قلم زرین به رئیس انجمن قلم رسید

 در پایان این جشنواره جوایز اهدا شد و در حالی که در بخش داستان سیدمهدی شجاعی با کتاب «کمی دیر‌تر»، سیدهاشم حسینی با کتاب «قسمت دوم» ‌ و ابراهیم حسن‌بیگی با کتاب «قدیس» نامزد دریافت «قلم زرین» بودند اما تنها از خالق کتاب «قسمت دوم» تقدیر به عمل آمد.

همچنین در بخش شعر کتاب «تو سیب و گندم تو خود حوا» اثر محمد مرادی، مجموعه اشعار مریم خرمشاهی و کتاب «گریه‌های شمع خنده‌های باد» ‌ اثر عالیه مهرابی نامزدهای دریافت «قلم زرین» بودند که تنها از خالق کتاب «تو سیب و گندم تو خود حوا» سروده محمد مرادی تقدیر شد.

در بخش پژوهش‌های ادبی نیز کتاب «موج و مرجان» نوشته مجتبی بشردوست، کتاب «نقد ادبی و نوعیت متن» نوشته عبدالعلی دستغیب، کتاب «ادبیات داستانی ایران» اثر محمدرضا سرشار و کتاب «تاریخ ادبیات و نقد ادبی در ایران» نوشته علی شفایی نامزدهای دریافت این بخش از «قلم زرین» بودند که تنها خالق کتاب «ادبیات داستانی ایران» جایزه این بخش را از آن خود کرد.

ثبت نظر

نام:
رایانامه: (اختیاری)

متن:

پربازدیدترین

Sorry. No data so far.

پربحث‌ترین

Sorry. No data so far.