شنبه 07 جولای 12 | 16:09

قانون سینما، اولین خروجی نقشه مهندسی فرهنگی کشور

جلسات متعدد و مستمری با دستگاه‌های مسئول و مرتبط در حوزه فرهنگ شکل گرفته و اولین خروجی آن نیز قانون سینما خواهد بود که به تدوین سیاست‌های مرتبط با این بخش به منظور حذف موازی کاری می‌پردازد.


به گزارش تریبون مستضعفین قانون سینما در دستور کار شورای عالی انقلاب فرهنگی قرار دارد و پس از تصویب، با امضای رییس جمهور به دستگاه‌های ذی ربط ابلاغ می‌شود و به نوبت نیز به حوزه‌های دیگر هنری رسیدگی خواهد شد.

جمشید جعفر پور، عضو شورای تخصصی نقشه مهندسی کشور با اشاره به دستاوردهای این کارگروه به خانه ملت گفت: جلسات متعدد و مستمری با دستگاه‌های مسئول و مرتبط در حوزه فرهنگ شکل گرفته و اولین خروجی آن نیز قانون سینما خواهد بود که به تدوین سیاست‌های مرتبط با این بخش به منظور حذف موازی کاری می‌پردازد.

عضو کارگروه هنر، رسانه و گردشگری به تدوین قانون در حوزه موسیقی، کتاب، تئا‌تر و مطبوعات نیز اشاره کرد و گفت: همه ذی‌نفعان و مسوولان در یک حوزه خاص در جلسات شورا شرکت می‌کنند و پس از آنکه به اتحاد نظر رسیدند، در قالب چارچوب، ضوابط و سیاست به شورای عالی انقلاب فرهنگی تقدیم می‌شود و پس از تصویب نیز دستگاه‌ها مکلف به اجرایی کردن آن هستند.

معاون امور سینما وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز گفت: «خدا را شکر اقدام خوبی در شورای عالی انقلاب فرهنگی در حال شکل‌گیری است و پس از دو سال یکی از کارگروه‌های این شورا توانست الزامات ساماندهی حوزه سینما را تحت عنوان قانون سینما تدوین کند.

شمقدری اضافه کرد:در یک بند این قانون صیانت بخشی و مراقبت از فضای پاک حوزه هنر و سینما برعهده سازمان سینمایی است و دیگر دستگاه‌های انتظامی، امنیتی و حتی نهادهای دیگر اعم از آنکه آنها دولتی باشند یا وابسته به دستگاه‌های دولتی موظف به همکاری هستند.

معاون امور سینمایی وزیر فرهنگ و ارشاد در ادامه اظهار امیدواری کرد:این قانون بستری را ایجاد کند که کمتر شاهد چنین تخلفاتی در عرصه سینما باشیم.»

جمشید جعفرپور، درباره وضعیت تدوین سند مهندسی فرهنگی کشور گفت: شورای عالی انقلاب فرهنگی از سال ۸۶ و در راستای منویات مقام معظم رهبری، کارگروه دستگاه‌های فرهنگی را راه‌اندازی کرده و پنج سال سابقه فعالیت دارد.

نماینده مردمگراش، لار و خنج در مجلس شورای اسلامی افزود: هدف عمده این کارگروه، ساماندهی دستگاه‌های فرهنگی است و به بازبینی و بازنگری شرح وظایف، اختیارات، مسوولیت‌هاو ساختار آن‌ها توجه کرده تا با ایجاد هماهنگی، از مسئولیت‌ها و برنامه‌های موازی این دستگاه‌ها جلوگیری کند.

وی تاکید کرد: قطعا پس از ابلاغ آیین‌نامه مذکور، دستگاههای ذی ربط برنامه‌های خود را در آن چارچوب تنظیم می‌کنند و مطابق با آن سیاست‌ها، برای بودجه سال آینده برنامه می‌آورند.

این نماینده مردم در مجلس نهم درباره نقش کمیسیون فرهنگی مجلس در تدوین قوانین توضیح داد: شورای عالی انقلاب فرهنگی چارچوب می‌دهد و باید‌ها و نبایدهای هر حوزه را مشخص می‌کند، اما کارگروه ویژه که در کمیسیون فرهنگی مجلس شکل گرفته، به سیاست‌های مصوب شورا، جنبه تقنینی خواهد داد.

عضو کمیسیون فرهنگی مجلس، تصریح کرد: کمیسیون فرهنگی تکمیل کننده حرکت مراجع سیاستگذار است، نه اینکه بخواهد مجددا از صفر آغاز کند و اگرچه مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی به طور مستقیم به دستگاه‌ها ابلاغ می‌شود و حکم قانون دارد، اما آن‌ها به بحث عدد و رقم نمی‌پردازند و لذا مجلس باید بودجه‌های آن را تصویب کند.

ثبت نظر

نام:
رایانامه: (اختیاری)

متن:

پربازدیدترین

Sorry. No data so far.

پربحث‌ترین

Sorry. No data so far.