سه‌شنبه 10 جولای 12 | 18:16
تحلیل محتوایی بیانات مقام معظم رهبری پیرامون خود باوری، خودکفایی و تحریم ها

باید بابت تحریم‌ها از آمریکا تشکر کنیم +دانلود جزوه

«سى سال كشور ما را تحريم كردند، كه البته اين تحريم به سود ما تمام شد. ما بايد از آمريكائى‌ها از اين بخش تشكر كنيم. اگر ما را تحريم نمي‌كردند، ما امروز به اين نقطه‌اى از علم و پيشرفت كه رسيده‌ايم، نمي‌رسيديم. تحريم هميشه ما را وادار كرده كه به خود بيائيم، به خود فكر كنيم، از درون خود بجوشيم. ولى آنها قصدشان اين خدمت نبود، آنها مي‌خواستند دشمنى كنند.»


تریبون مستضعفین- حمید دیانت

از سویی با بررسی وضعیت ملتهای مختلفی که در طول تاریخ، عزم پیمودن راه پیشرفت و ترقی را کرده اند به این نتیجه می رسیم که برای رسیدن به این هدف و آرمان، مرحله اول گذر از خودباختگی به خودباوری و به استقلال نسبی در تمام عرصه ها دست یابد. از سوی دیگر، با نگاهی به وضعیت گذشته و حال کشورهای استعمارزده مشاهده می کنیم که سلطه گران در هر منطقه ای وارد شده اند، از بین بردن روحیه اعتماد به نفس و عزت نفس را به عنوان اولین و اصلی‌ترین راهبرد خود برگزیده‌اند. تاثیر فرهنگی چنین نگرشی به گونه ای است که اکنون پس از گذشت سالها از دوران استعمار، این ملتها هنوز هویت خود را بازیابی نکرده اند و در تمام زمینه های علمی و صنعتی و حتی فرهنگی دچار خودباختگی زیادی نسبت به غرب می باشند. به همین خاطر، رهبر معظم انقلاب نفی خودباختگی و تقویت روحیه خودباوری و اعتماد به نفس در تمام آحاد ملت و بخصوص در بین جوانان و دانشگاهیان را یکی از خطوط اصلی رهنمودهای خود قرار داده اند و بارها بر روی آن تاکید کرده اند. از دیدگاه ایشان، نفی خودباختگی و ترویج احساس خودباوری از بزرگترین رهنمودها و تاکیدات حضرت امام(ره) بوده و رسیدن به احساس خودباوری، معجزه انقلاب اسلامی و از مهمترین و اصلی ترین دستاوردهای مقاومت ملت مسلمان ایران در جنگ تحمیلی هشت ساله می باشد. «آرى؛ ما در جنگ، بسيار جانهاى عزيز را از دست داديم و خسارتهاى مادى و معنوى زيادى هم تحمل كرديم؛ اما چيزى در دل اين ملت جوشيد كه بركات و ارزشش براى امروز و فرداى اين ملت، از همه چيز بالاتر است و آن، احساس اتكاء به نفس، احساس عزت، احساس استقلال، احساس خودباورى ملى عظيم و احساس اعتقاد به اين بود كه اگر يك ملت حول محور ايمان به خدا و عمل صالح جمع شوند، معجزات نشدنى يكى پس از ديگرى قابل شدن خواهد شد. اين در زندگى ما اتفاق افتاد.»

مقام معظم رهبری در بیاناتشان تاکید فراوانی بر قطع وابستگی کشور در زمینه های اقتصادی و صنعتی به کشورهای خارجی را داشته و دارند، این قضیه بخصوص در مورد خودکفایی کشور در مورد صنایع دفاعی و مواد غذایی مورد توجه ویژه ایشان است، به همین خاطر تشکیل و گسترش جهاد خودکفایی در ارتش و انجام طرح هایی مانند خودکفایی گندم در اوایل دهه 80 ، با حمایت و پیگیری ایشان انجام گرفته است. به طور کلی از دیدگاه حضرت آیت الله خامنه ای، رسیدن به خودکفایی معیار پیشرفت کشور می باشد. «حالا مى‌خواهيم مشخص كنيم كه پيشرفت چيست؟ تعريفهايى براى پيشرفت و كشور پيشرفته در دنيا معمول است؛ ما اغلب اينها را قبول داريم و رد نمى‌كنيم؛ مثلا صنعتى شدن و فرا صنعتى شدن كشور؛ اينها دليل پيشرفت است. خودكفايى؛ كشور در مسائل حياتى و اساسى بايد خودكفا باشد. نه اينكه از ديگران بكلى بى‌نياز باشد، نه؛ اما اگر به كسى يا كشورى، در چيزى احتياج دارد، طورى روابطش را تنظيم كند كه اگر خواست آن را به دست آورد، دچار مشكل نشود؛ او هم چيزى داشته باشد كه مورد نياز آن كشور است؛ خودكفايى يعنى اين.»

در دیدگاه مقام معظم رهبری، تحریم ها صورت گرفته توسط غرب و قهر دنیای صنعتی و غربی با ما، نه تنها موجب نابودی صنعت و تکنولوژی کشور نگردیده و در زندگی مردم تاثیر منفی چندانی نداشته است، بلکه موجب ایجاد تحرک، خودباوری و بروز استعدادها در بخشهای مختلف کشور گردیده و به سود کشور ختم شده است و نتایج آن در این بخشها بخصوص در صنایع دفاعی، پزشکی و هسته ای قابل مشاهده است. از دیدگاه ایشان، این تحریم ها تهدیدی بوده است که با مدیریت و تلاش ملت ایران به فرصت تبدیل گشته است و نعمتی است که از جانب خداوند به این ملت تعلق گرفته است. «همه‌ى درهاى اساسى را در دنيا به روى ما بسته بودند؛ شايد اين براى ما نعمتى بود: «فعسى ان تكرهوا شيئا و يجعل الله فيه خيرا كثيرا» . گاهى اوقات از اين‌كه درهاى دنيا به روى ما بسته باشد، خيلى ناراحت مى‌شويم؛ اما همين موجب مى‌شود كه ما به خودمان بپردازيم و از استعداد خودمان استفاده كنيم و اين رشدها و شكوفاييها به‌وجود آيد.» و «سى سال كشور ما را تحريم كردند، كه البته اين تحريم به سود ما تمام شد. ما بايد از آمريكائى‌ها از اين بخش تشكر كنيم. اگر ما را تحريم نميكردند، ما امروز به اين نقطه‌اى از علم و پيشرفت كه رسيده‌ايم، نميرسيديم. تحريم هميشه ما را وادار كرده كه به خود بيائيم، به خود فكر كنيم، از درون خود بجوشيم. ولى آنها قصدشان اين خدمت نبود، آنها ميخواستند دشمنى كنند.»

از دیدگاه مقام معظم رهبری، همه ملت ایران موظفند با برنامه ریزی و پشتکار مناسب برای شکست دادن کامل تحریم ها در راه رسیدن کشور به استقلال اقتصادی تلاش کنند، تاکیدات ایشان (به خصوص در سال های اخیر) به اقشار مختلف مردم بخصوص دانشگاهیان، صنعتگران و کارگران بر روی مباحثی مانند جهاد علمی، اقتصاد مقاومتی و جهاد اقتصادی در راستای همین مسئله می باشد. «در راه استقلال اقتصادي هم کارهاي زيادي شده است؛ اما همت همه‌ي ملت ايران از قشرهاي مختلف را مي‌طلبد تا کشور بتواند از لحاظ اقتصادي کاري بکند که ديگر تهديد به تحريم و محاصره‌ي اقتصادي معنا پيدا نکند. اين خطاب به همه‌ي ملت است، فقط خطاب به مردم ممسني نيست؛ همه بايد دست به دست هم بدهند. اين کشور سرمايه‌هاي انساني فراواني دارد؛ سرمايه‌هاي مادي فراواني هم دارد. با سرمايه‌گذاري لازم، با برنامه‌ريزي درست و متين و با پشتکار و جديت، ما خواهيم توانست در مدت يک برنامه‌ي مشخصي، کاري بکنيم که ديگر کشور در عرصه‌ي اقتصادي دنيا از تحريم اقتصادي و محاصره‌ي اقتصادي، هيچ باکي نداشته باشد. اين وظيفه‌ي ملي ماست، بايد انجام بدهيم.»

 [download id=”318″]

ثبت نظر

نام:
رایانامه: (اختیاری)

متن:

پربازدیدترین

Sorry. No data so far.

پربحث‌ترین

Sorry. No data so far.