محمد فدایی ،مسئول هسته دانشجویی راهاندازی کرسیهای آزاد فکری در دانشگاهها ، نیاز اول دانشگاهها را در مرحله اول به یک مرکز متمرکز و یکپارچه که برگزاری جلسات را سازماندهی کند، اعلام کرد و در این خصوص گفت: اگر دانشجویان در برگزاری کرسیهای آزاد اندیشی به معضل و مشکلی برمیخوردند هیچ مکانی نبود تا دانشجویان به آن مراجعه کنند و مشکل خود را حل کنند. از طرف دیگر مرکزی لازم بود تا برنامههای برگزار شده را به اطلاع همه برساند.
وی در مورد فعالیت چند وقت اخیر این هسته گفت: ما تعداد زیادی همایش و کارگاههای تخصصی برگزار کردیم. برای مثال در همایشی ۶۰۰ نفره تمام مسئولان بسیج دانشگاههای تهران حاضر بودند. حتی در دانشگاههایی که خودشان درخواست داده بودند ما جلسات آموزشی را برایشان برگزار کردیم. به طور مثال در دانشگاههایی چون تهران، شریف، شهید بهشتی و خواجه نصیر و حتی دانشگاههای دورتر مثل آزاد شهرکرد این جلسات برگزار شده است و یکسری بستههای محتوایی آموزشی آماده کردیم که به دانشگاهها فرستادیم.
فدایی درباره تقسیم وظایف و سفرهای فعالان این هسته عنوان کرد: هر کدام از دوستان عضو در هسته مسئول چند دانشگاه تهران و چند استان شدند و بنا به مسئولیت مشخص شده آن فرد به استان مربوطه سفر میکرد و به صورت میدانی فعالیت میکرد. در جریان همین سفرها بنا به فعالیتهای صورت گرفته دریافتیم که در شهرستانها میتوان حتی از تهران نیز موثرتر بود. در این مدت فکر میکنم که در حدود ۲۵ تا ۲۶ استان سفر کردیم. به هر استانی هم که سفر میکردیم در ابتدا با تعدادی از اساتید دانشگاههای مطرح آن استان جلسه میگذاشتیم و در ادامه با برگزاری یک کارگاه بچههای علاقمند به برگزاری کرسی را توجیه میکردیم و راهکارهای رفع موانع را توضیح میدادیم. با توجه به تجاربی که به دست آمده بود در حدود هشت نسخه عملیاتی تدوین کردیم.
مسئول هسته دانشجویی راهاندازی کرسیهای آزاد فکری دستگاههای فعال در زمینه برگزاری کرسیها را نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها، وزارت علوم و سازمان بسیج دانشجویی دانست و یکی از محورهای عملیاتی این هسته را هماهنگ کردن این سه نهاد با هم عنوان کرد و تاکید کرد: نهاد رهبری در دانشگاهها و سازمان بسیج دانشجویی همکاری خوبی با ما داشتند. وزارت علوم هم شرایط خاص خودش را دارد ولی در کل ناهماهنگی خاصی پیش نیامد.
وی در ادامه اظهار داشت: یکی از کارهایی که خیلی از ما انرژی گرفت، سایت ما بود که الان کاملترین مرجع در زمینه کرسیهای آزاد اندیشی است و تقریبا تلاشمان این است که هر کرسی که در سطح کشور برگزار میشود در این سایت بازتاب داشته باشد و آن را پوشش بدهیم.
این فعال دانشجویی سابق مشکلات مالی و بودجه سفر به استانهای مختلف و تهیه ملزومات را مهمترین مشکل مجموعه خود دانست و تصریح کرد: مواردی پیش آمد که دوستان ما از جیب خودشان خرجهایی میکردند و مورد دیگر بوروکراسی موجود در کارهای اداری کشور هم در مواقعی مسائلی را ایجاد میکرد.
فدایی در مورد برنامههای پیش روی این مرکز به مستندسازی و تهیه کارگاههای مجازی اشاره کرد و ادامه داد: یک محور از برنامههای ما از جنس مستند سازی و جمع کردن تجربیات و آماده کردن گزارش از کرسیهای برگزار شده بود و محور دیگر اضافه شدن کارگاههای مجازی به سایت است که در این قسمت میخواهیم به صورت فیلم و فلش و صوت به آموزش برگزاری کرسیهای آزاد اندیشی بپردازیم.
وی در مورد استقبال دانشگاهها و دانشجویان از این طرح گفت: استقبال خیلی خوبی در دانشگاههای تهران و شهرستانها صورت گرفت. مثلا جلسات ما غالبا ۲ ساعت بود که در بعضی موارد به دلیل استقبال و سوالات دانشجویان، ۴ ساعت به طول انجامید ولی معدود دانشگاههایی هم بودند که مانند دانشگاههای دیگر استقبال نکردند. اما در بیشتر دانشگاه ها استقبال بسیار خوبی صورت گرفت. برای مثال در استان هرمزگان، شعبه از دانشگاه علمی کابردی بود که حدود ۲۰۰ تا ۳۰۰ دانشجو داشت اکثرا این دانشجویان سن بالا و شاغل بودند اما با یک حرارت و شور و اشتیاقی از ما تقاضای برگزاری کرسی کردند و ما چندین جلسه برای آنها برگزار کردیم.
مسئول هسته دانشجویی راهاندازی کرسیهای آزاد فکری در ادامه اشاره داشت: انشالله از مهرماه قرار است یک میان برنامه در حدود پانزده دقیقه هر هفته از شبکه سه به صورت گزارشی پخش شود که کمک شایانی در این جهت است.
فدایی در انتها از فضای انتقادی رسانهای و بعضی افراد در خصوص راه نیفتادن کرسیهای آزاد اندیشی در داخل دانشگاهها انتقاد کرد و آنها را بیاطلاع عنوان کرد و گفت: کرسیهای آزاد اندیشی در این اواخر با سرعت خوبی در حال پیشرفت بود و دانشجویان برگزار کننده کاملا نسبت به این موضوع توجیه هستند.
Sorry. No data so far.