چهارشنبه 11 جولای 12 | 20:20
در نامه بسیج دانشجویی هفت دانشگاه بزرگ تهران به قاضی‌القضات طرح شد:

آیا برخورد تند با تخلف دانشجویی نشانه اقتدار دستگاه قضاست؟

گذشته از صحت یا عدم صحت احکام صادره، آیا با وجود پرونده‌های متعدد مفتوح از مفاسد کلان اقتصادی تا جرایم مهم سیاسی که به علت اطاله دادرسی و یا شاید عزم بر عدم پیگیری که بعضا به مستمسکی برای تشکیک در کارامدی دستگاه قضا تبدیل می گردند، شدت برخورد با یک تخلف دانشجویی نشانگر اقتدار دستگاه قضایی کشور است؟


به گزارش تریبون مستضعفین بسیج دانشجویی هفت دانشگاه بزرگ تهران در نامه‌ای به آیت‌الله آملی لاریجانی از برخورد‌های تند با فعالان حزب‌اللهی دانشجو انتقاد کردند و با اشاره به پرونده‌های مفتوح متعدد من جمله پرونده نزدیکان رئیس دستگاه قضا وی را این چنین مورد سؤال قرار دادند: «آیا با وجود پرونده‌های متعدد مفتوح، شدت برخورد با یک تخلف دانشجویی نشانگر اقتدار دستگاه قضایی کشور است؟»

در ادامه متن کامل این نامه را به نقل از پایگاه اینترنتی بسیج دانشجویی دانشگاه علم و صنعت ایران می‌خوانید:

بسم الله الرحمن الرحیم

«من همه ى جوانهاى غیور کشور را، جوانهاى مؤمنِ انقلابى کشور را فرزندان خودم میدانم و پشت سر آنها قرار میگیرم؛ من از جوانان انقلابى و مؤمن و غیور حمایت می کنم»
بیانات مقام معظم رهبری در دیدار با مردم مشهد در ابتدای سال ۱۳۹۱

انتشار خبر محکومیت برخی اساتید و دانشجویان انقلابی و بسیجی در ماه‌های اخیر توسط دستگاه محترم قضایی، گرچه شاید حاکی از جدیت آن دستگاه در برخورد با تخلفات و پرهیز از مسامحه و یا هرگونه تبعیض میان دوست و دشمن در اجرای عدالت باشد اما حاوی نکات مهم و قابل توجهی است:

۱. به فرض آنکه اجرای حداکثری قانون منجر به صحت احکام صادره شود، آیا چنین رویه ای در اجرای قانون به رکود فضای سیاسی کشور و انسداد باب انتقاد و گفتگو علی الخصوص در فضای دانشجویی نمی انجامد؟

آیا «موضع داشتن» و «اظهار نظر در مسایل مهم کشور» و بهره جستن از «زبان انتقادى و طلبکارانه» و حتی «کمى تلخ » که همگی توصیفات رهبر انقلاب از مشی مطالبه گری دانشجویی است، مستحق صدور چنین احکامی است؟ آیا این نوع از برخورد مصداق فرمایش رهبری نیست که فرمودند: «خدا لعنت کند دست‌هایی را که می‌خواهند دانشجو را غیرسیاسی کند.»

۲. گذشته از صحت یا عدم صحت احکام صادره، آیا با وجود پرونده‌های متعدد مفتوح از مفاسد کلان اقتصادی تا جرایم مهم سیاسی که به علت اطاله دادرسی و یا شاید عزم بر عدم پیگیری که بعضا به مستمسکی برای تشکیک در کارامدی دستگاه قضا تبدیل می گردند، شدت برخورد با یک تخلف دانشجویی نشانگر اقتدار دستگاه قضایی کشور است؟ به راستی این برخوردهای دوگانه از سوی عالی‌ترین دستگاه متولی برقراری عدالت در جمهوری اسلامی جز خسارت آبرویی برای آن دستگاه، نتیجه دیگری در بر دارد؟

۳. همان‌طور که ریاست محترم قوه قضائیه گفتند ما در برخورد با مجرمین هیچ خط قرمزی نداریم، انتظار می‌رفت نسبت به بررسی پرونده‌های که مربوط به نزدیکانشان است، اقدام نموده و باب شبهه‌پراکنی و شایعه‌پردازی را ببندند؛ این در حالی است که عدم اجرای حکم بعضی آقازاده‌های مجرم، و تعویق چندین و چند باره اجرای احکام و یا حتی تشکیل جلسه رسیدگی به اتهامات، علی الظاهر فرمایش ریاست محترم قوه را نقض کرده است که «احکام دادگاه ها بایستى مطلقا از سهل انگارى و سهل گیرى به دور باشد.»

۴. یکی از محکومین چندی پیش با شکایت مدعی العموم به دادگاه احضار و در نهایت به « قصد تشویش اذهان عمومی» محکوم شد. ایشان در مطلبی که در وبلاگ خود پیرامون مصوبه مجلس نوشته است، با نقد مصوبه مجلس در مورد وقف موسسات آموزش عالی غیر انتفاعی و از جمله دانشگاه آزاد،نمایندگان حامی این طرح را «جاسبی گرا» نامیده است. این در حالی است که نمایندگانی که به این مصوبه رای داده اند آقای دکتر جاسبی را از مدیران موفق می دانند و در نتیجه حمایت و تمایل این نمایندگان به آقای جاسبی مصداق نشر اکاذیب نیست.

از سوی دیگر «قصد تشویش اذهان عمومی» اتهامی است که باید از سوی مدعی اثبات شود؛ خاصه آنکه محکوم علیه از دانشجویان فعال عدالتخواه در عرصه رسانه در سال های اخیر بوده است و نمی توان پذیرفت که یک دانشجوی عدالت‌خواه هدفی غیر از اجرای عدالت و قانون در جامعه و «قصد»ی جز روشن کردن اذهان عمومی داشته باشد.

در همین رابطه، تمامی قرائن به وضوح نشان می دهد که هدف دانشجویان معترض و از جمله محکوم علیه، تنها جلوگیری از تصویب مصوبه‌ای ناعادلانه و خلاف اصول مسلم جمهوری اسلامی بوده است؛ مصوبه ای که در نهایت نیز توسط خود نمایندگان لغو شد و این خود تاییدی است بر دغدغه به جای این دانشجویان. اما جای شگفتی است که واکنش دستگاه قضایی نه تحسین و تقدیر، بلکه صدور احکام شدید قضایی برای دانشجویانی است که با فعالیت های عدالتخواهانه خود، مجلس شورای اسلامی را از یک انحراف بزرگ نجات داده و نمایندگان خود را از یک معروف عظیم نهی نموده اند.

امید است که دستگاه قضائی، تحت مدیریت حضرت عالی برخورد با مجرمین را عادلانه تر از گذشته و بدون توجه به جنجال‌های رسانه ای انجام دهد.

– بسیج دانشجویی دانشگاه صنعتی شریف
– بسیج دانشجویی دانشگاه صنعتی امیرکبیر
– بسیج دانشجویی دانشگاه علم و صنعت
– بسیج دانشجویی دانشگاه تهرانو علوم پزشکی تهران
– بسیج دانشجویی دانشگاه صنعتی خواجه نصیر
– بسیج دانشجویی دانشگاه امام صادق(ع)
– بسیج دانشجویی دانشگاه شهید بهشتی

ثبت نظر

نام:
رایانامه: (اختیاری)

متن:

پربازدیدترین

Sorry. No data so far.

پربحث‌ترین

Sorry. No data so far.