بیانیه تعدادی از انجمنهای اسلامی دانشجویان دانشگاهها و مراکز آموزش عالی سراسر کشور به قوه قضاییه بدین شرح است:
بسم الله الرحمن الرحیم
در روزهای اخیر شاهد برخی اخبار مبنی بر اقدامات قوه قضاییه بودهایم که تاثیر و واکنشهای متفاوتی را در فضای سیاسی کشور داشته و همچنان ادامه دارد از جمله حکم حبس یکی از فعالان دانشجویی، اعلام جرم علیه یکی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی، فیلتر شدن یکی از سایتهای خبری و تحلیلی کشور که به تایید دادستان کل کشور نیز رسیده است و همچنین تعلل در بررسی برخی از پروندههای مهم و حساس که پیرامون این اخبار نکاتی را بر حسب وظیفه ذکر میکنیم.
۱. چه فرایندی و چه اتفاقی افتاده است که این چنین آستانه تحمل و نقد پذیری مسوولان دستگاه قضایی پایین آماده که حتی بعنوان مدعی العموم مستقیما ورود کرده و بر علیه نطق یکی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی اعلام جرم مینماید، (البته این انتقاد به منزلهٔ تایید همه صحبتهای این نمایندهٔ مجلس نیست) آیا با این گونه اقدامات حریت وآزادگی و استقلال نمایندگان مجلس شورای اسلامی در برابر قانوندانان قانون شکنی که در این کوی و برزن به کانونهای قدرت و ثروت متصل هستند را زیر سوال نمیبرد؟ آیا هم اکنون همین مقدار دغدغهمندی و مسوولیت پذیری و استقلال نمایندگان توانسته است اعتماد حد اکثری ملت را برای دفاع از حقوقشان جلب کند؟ که با اینگونه اقدام دستگاه قضا دیگر تکلیف مشخص است و شوربختی ما در آنجا بیشتر میشود که نسبت به این موضوع نهادها و احزاب، جریانهای سیاسی، اصحاب رسانه و متاسفانه خود نمایندگان مجلس نیز سکوتی سوال برانگیز و حیرت آور و تاسف بار اختیار کردند و احتمالا به زعم خود در این شرایط که انتقاد هزینهٔ این چنینی دارد مصلحت اندیشی و خدای نکرده عافیت طلبی را ارجح دانستند!
۲. چگونه میتوان باور کرد که برخورد با یک سایت تحلیلی و خبری بر فرض اشتباه و تقصیر، این چنین قهری و سلبی باشد، یعنی این همه راهکار دیگر نظیر توصیه و ارشاد و تذکر و توبیخ شفاهی و کتبی نبود؟ که این چنین میبایست افکار عمومی را حساس و نسبت به فضای آزاد اندیشی و نقد پذیری نظام مخدوش جلوه دهند.
۳. جامعه و مردم به دانشجویان به عنوان خط مقدم مطالبهگری و آرمان خواهی مینگرند و فعالین دانشجویی نیز این مسوولیت و بار امانت خطیر خود را در مقاطع مختلف و حساس کشور به خوبی درک کرده و طبیعی است که پرداخت هزینههای این چنینی نمیتواند گامهای استوار و مصمم فعالین دانشجویی در مسیر مطالبهگری و حقیقت طلبی را لحظهای تحت تاثیر قرار دهد و مطمئنا راهکارهای معقولتر و اثر بخش تری وجود دارد.
۴. آیا دستگاه قضا پس از گذشت بیش از ۳ سال برای پروندههای مفتوح بازداشتگاه کهریزک و حمله به کوی دانشگاه تهران و مجتمع مسکونی سبحان و پروندههای که مسوولان با نفوذ سیاسی در آن متهم میباشند هم، این چنین مصمم، جدی و قاطع برای پیگیری این پروندهها میباشد؟! آیا واقعا این گونه پروندهها از آن چنان پیچیدگی برخوردار است که با گذشت بیش از سه سال هنوز ابهامات آن رفع نشده و موعد رسیدگی به آن فرا نرسیده است؟ آیا عدم رسیدگی و هم چنان مفتوح بودن پروندههای این چنینی و پروندههایی که برخی مسوولان رده بالای دولتی در آن متهم هستند موجب ایجاد شبهه و سوال در ذهن پرسشگر افکار عمومی نمیشود؟ آیا این برخورد دوگانه دستگاه قضا و حتی برخی دستگاههای نظارتی نسبت به قانون به پای حاکمیت نوشته نمیشود؟ و به راستی چرا حاکمیتی که با خون هزاران شهید و فداکاری هزاران جانباز و ایثارگر و رزمنده به چنین عزت و اقتداری دست یافته است میبایست اسیر دیدگاههای سلیقهای و شخصی برخی مسوولان باشد؟ و همچنان باید باور کنیم که قانون برای برخی اشخاص مصونیت ویژه قائل نیست؟
گویا دایره افرادی که از نظر برخی از مسوولان و دستگاهها، «خودی» پنداشته میشوند، بر اساس معیارهای شخصی و سلیقهای، و یا خدای ناکرده جناحی تعریف شده است، نه با شاخصهای مدنظر رهبری و سیاستهای کلی نظام. و آیا نباید افسوس بخوریم که چرا برخی با تنگ نظریهای خود به همان اندازه که در کشور آزادی وجود دارد، آگاهانه یا ناآگاهانه و یا خواسته یا ناخواسته نمیگذارند احساس آزادی که بعضا از خود آزادی مهمتر میباشد نیز وجود داشته باشد و از این طریق به اعتماد مردم که بیتردید مهمترین سرمایه اجتماعی نظام میباشد لطمه وارد شود.
۵. انجمنهای اسلامی دانشجویان مکررا اعلام داشتهاند که فضای سیاسی و اجتماعی کشور نیاز مبرم به انسجام و اتحاد ملی و همدلی دارد که جز با تحمل دیدگاههای مخالف و تضارب آرا در بستر حد اکثری آزاد اندیشی، نقادی و نقد پذیری و اجرای بیکم وکاست قانون با حق و عدالت بدون اجرای گزینشی آن محقق نخواهد شد. لذا خواستاریم مسوولان، مصالح کلی نظام و ملت و منویات مقام معظم رهبری را سرلوحه خود قرار داده و خود را وامدار هیچگونه مصلحت اندیشی کاذب ندانند.
انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه الزهر، انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه امیرکبیر، انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه شریعتی، انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه علامه طباطبایی، انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) قزوین، انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی شیراز، انجمن اسلامی دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه رامین خوزستان، انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه فسا، انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه پیام نورمشهد، انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی مشهد، انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه فردوسی مشهد، انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی لرستان، انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری و انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی کرمان.
Sorry. No data so far.