نقد و بررسی فیلم سینمایی «شور شیرین» با حضور «جواد اردکانی» کارگردان، «ابراهیم اصغری» تهیهکننده، «مسعود فراستی» منتقد و «محمدتقی فهیم» منتقد میهمان در برنامه شب گذشته «هفت» برگزار شد.
«جواد اردکانی» در خصوص فیلم سینمایی «شور شیرین»، اظهار داشت: شرایطی پیش آمد که به سمت ساخت فیلم سینمایی «شور شیرین» رفتم، به دلیل اینکه ما هیچ وقت به لحاظ ملاحظات از کردستان نگفتیم و سعی کردیم حرفی از آن زده نشود، در این فیلم تلاش کردیم که کمی از مسئله کردستان را به نمایش بگذاریم و از رشادتهای شهید کاوه در آن منطقه بگوییم.
در ادامه «مسعود فراستی» گفت: هر فیلمی به صرف دغدغه باید ساختار داشته باشد و باید بدانیم که کار کردن برای شهید چه لوازمی دارد تا به سرانجام برسد.
این منتقد در ادامه افزود: آیا نیت و نزدیکی به شهید کار ما را سختتر میکند؟ و باید بدانیم که مخاطب میخواهد بداند که شهید کاوه چه کسی است، پس باید از شخصیتمحوری به نتیجهای رسید.
«جواد اردکانی» در پاسخ به صحبتهای «مسعود فراستی»، بیان داشت: من با افرادی این کار را شروع کردم که از همرزمان شهید کاوه بودند و سعی کردم اطلاعات خوبی درباره او جمعآوری کنم، اما باید این نکته را توجه کنیم که یکی از دشواریهای مهم این کار شخصیتپردازی است.
اردکانی افزود: زمانی که به شخصیتپردازی میرسیم کارمان سختتر میشود و واقعیت این است که باید ببینیم نگاه مردم چیست، و زمانی که به شخصیتپردازی میرسیم بینهایت نظر وجود دارد.
اردکانی در ادامه گفت: اگر ضد انقلاب ۱۰ رفتار منفی داشته باشد و ما این ۱۰ رفتار را جمع کرده باشیم، ۸ تای آن را نمیتوانیم نشان دهیم و نمیتوانیم بگوییم چرا کاوه در کردستان است، زیرا دشمن عراق مشخص است، اما در کردستان دیگران فکر میکنند خودی با خودی در حال جنگ است و کسی نمیداند چه کسی با چه کسی میجنگد و زمانی که نتوانیم بگوییم که چرا کاوه در حال جنگ در کردستان است، کاوه را خوب نشان ندادهایم.
اردکانی در خصوص فیلمنامه «شور شیرین» گفت: «شور شیرین» هدفی را دنبال میکرد و غلط است که بگوییم ما وارد کردستان شدیم تا با نگاه قهرمان فردی کار انجام دهیم. من در صدد توجیه ضعفهای این فیلم نبوده و نیستم، اما قبول ندارم که به صرف دغدغه فیلم ساختهام، زیرا قرار بود این دغدغه به یک فیلم تبدیل شود.
اردکانی گفت: خیلی از دوستان رفتارهای مختلفی با این فیلم میکنند، فردی ممکن است به این دلیل که شهید کاوه را بسیار دوست داشته است، از ضعفهای این فیلم چشمپوشی کند، اما دیگری به دلیل همان علاقه به شهید کاوه نمیتواند تصور کند که فیلمی از او ساخته شود و میگوید کاوه این نبوده است. به همان اندازه که حساسیت روی شخصیت حساس است، برخورد فرامتنی نیز زیاد است.
در ادامه این نشست «محمدتقی فهیم» اظهار داشت: من مخالف این هستم که محدودیت نمیگذارد که شخصیتپردازی داشته باشیم، مشکل من با شخصیت شهید کاوه است، این فیلم شخصیت کامل کاوه را ندارد و من نمیتوانم بفهمم که چرا شخصیتمحور است.
فهیم تصریح کرد: البته باید بگویم که اجرای نهایی این فیلم بهتر از فیلمنامهای است که من خواندهام.
اردکانی با توجه به وقت کم اختصاص داده شده به نقد فیلم سینمایی «شور شیرین»، توضیح داد: مسئله مهمی که اتفاق افتاده است، نوع رفتار ما با یک فیلم است، اگر نقد میکنیم باید اجازه صحبت نیز بدهیم، نه اینکه منتقد برنامه بخواهد تیتروار اشکالهای یک فیلم را بگوید و من نیز تیتروار جواب او را بدهم.
Sorry. No data so far.