پنجمین نشست سینما خانواده به همت حوزه هنری شهر ری با موضوع نمایش و نقد فیلم سینمایی «یه حبه قند» به نویسندگی و کارگردانی سیدرضا میرکریمی شامگاه شنبه ۲۴ تیرماه در فرهنگسرای ولاء برگزار شد.
سید محمد حسینی کارشناس و منتقد سینمایی در این نشست گفت: تعریف یک فیلم خوب با توجه به ملاکهای سینمایی با تعریف آن به عنوان یک فیلم مناسب برای خانوادهها، متفاوت است. فیلم «یه حبه قند» دارای دو بخش است، بخش اول بسیار شاد است چرا که روایتگر برپایی یک مراسم عقد است اما بخش دوم فیلم از جایی آغاز میشود که پس از حادثه مرگ دایی خانواده، مخاطب از یک فضای شاد به جدیت کشانده میشود.
وی با اشاره به اینکه فیلم «یه حبه قند» به موضوع نقش رسانههای جدید در روابط میان افراد خانواده میپردازد، گفت: در گذشته خانوادهها دور هم مینشستند و با یکدیگر هم کلام میشدند اما با ورود تلویزیون به خانهها، این دایرهها به نیم دایرهای با مرکزیت تلویزیون تبدیل شد.
حسینی با تاکید بر اینکه در هنگام تماشای فیلم باید به ظرایفی که بنا به دلیلی طراحی شدهاند توجه کرد گفت: هنگامی که در ابتدای فیلم پشت بام خانهها به نمایش گذاشته میشود، با کمی دقت میتوان دریافت که خانههای این شهرستان به یکدیگر اشراف ندارند، برخلاف خانههای شهر ما که با باز شدن هر پنجرهای، میتوان به خانه همسایه اشراف داشت.
این منتقد سینمایی مهمترین رویکرد فیلم «یه حبه قند» را توجه به نقش خانواده تلقی کرد و گفت: یکی از دامادهای خانواده در زیرزمین خانه به دنبال گنج است، او پس از جستجو هنگامی که تصور میکند به گنج رسیده است، در گودال به ریشهٔ یک درخت قدیمی میرسد، در همین لحظه به نوری که از سقف انبار به درون میتابد خیره میشود و نوعی مکاشفه شکل میگیرد؛ به نظر میرسد این ریشهٔ درخت، نمادی از گنج واقعی، یعنی همدلی و محبت میان اعضای خانواده است.
وی توجه به فرهنگ خیر به غیر را از دیگر نکات فیلم «یه حبه قند» برشمرد و افزود: این موضوع درست در مقابل فرهنگ امانیستی قرار دارد و پسند به عنوان شخصیت اول داستان، نماد اصلی این ویژگی شخصیتی است.
فیلم سینمایی «یه حبه قند» محصول حوزه هنری است و سال ۹۰ اکران عمومی شد، رضا کیانیان، سعید پورصمیمی، فرهاد اصلانی، نگار جواهریان و… بازیگران این فیلم هستند.
Sorry. No data so far.