دوشنبه 23 جولای 12 | 09:08

عمق مظلومیت مسلمانان میانمار در نمایشگاه قرآن

پخش تصاویر تکان دهنده سوزاندن مسلمانان در میانمار هر بازدیدکننده‌ای را در نمایشگاه قرآن کریم متوقف کرده و برای لحظاتی عمق مظلومیت مسلمانان میانماری را برای آنان یادآوری می‌کند.


فضای مطبوع و آرام بیستمین نمایشگاه بین المللی قرآن در نخستین روز از ماه مبارک رمضان نشاط خاصی به هر بازدیدکننده می‌دهد و هر روزه داری که در شبستان مصلا از غرفه‌های مختلف دیدن می‌کند، بدنبال محصولی جدید و نکته‌ای تازه است تا در زمینه قرآن یاد بگیرد، اما دیدن تصاویر کشتار و سوزاندن مسلمانان میانماری در بخش «نمای نوین» نمایشگاه ناگهان ذهن هر بیننده‌ای را به خود مشغول کرده و از خود می‌پرسد: «چرا»؟

به راستی گناه این مردم مظلوم و بی‌گناه چیست؟ اگر چنین صحنه‌هایی واقعیت دارد، پس سازمان‌های مدافع حقوق بشر و رسانه‌هایی که دم از بی‌طرفی و انعکاس واقعیات جهان می‌زنند؛ کجا هستند؟

این سوالات نه تنها ذهن مرا که ذهن هر بیننده‌ای را به خود مشغول می‌کند و از اینکه فقط صحنه‌های سوختن مسلمانان را می‌بینیم؛ متاثر می‌شویم.

حضرت آیت الله خامنه‌ای روز  شنبه ،درباره سکوت مجامع حقوق بشر در قبال کشتار مسلمانان میانمار فرمودند: مدعیان دروغین حقوق بشر لب‌تر نمی‌کنند. همانهایی که برای حیوانات دل می‌سوزانند، همانهایی که اگر در جوامعی که وابسته به آن‌ها نیستند، کوچک‌ترین بهانه‌ای پیدا کنند، صد برابر آن را بزرگ می‌کنند، اینجا در مقابل کشتار یک عده انسان بی‌گناه، بی‌دفاع، زن، مرد، کودک، سکوت می‌کنند؛ توجیه هم می‌کنند!

صحنه‌های این تصاویر به قدری دردناک و ناراحت کننده است که یکی از بازدیدکنندگان با پخش آن در محیط نمایشگاه مخالفت کرد و گفت: دیدن این تصاویر و صحنه‌ها برای کودکان مناسب نیست.

یکی از بازدیدکنندگان در پاسخ به سووال خبرنگار ایرنا که چه احساسی از دیدن این فیلم دارد؛ نتوانست جوابی بدهد و به این جمله اکتفا کرد که این تصاویر قابل تصور و بیان نیست.

یکی دیگر از بازدیدکنندگان که از دیدن سوزاندن مسلمانان میانماری متاثر شده بود؛ گفت: کجا هستند آن بودایی‌هایی که دین خود را به عنوان دین آرامش و صلح معرفی می‌کنند.

مسوول یکی از غرفه‌های نمایشگاه گفت: ادعای دین بودا این است که صلح طلب بوده و بودا خود را یک صلح طلب دانسته و به حقوق همه ملت‌ها احترام می‌گذارد؛ پس چرا بوداییان اینگونه به خشونت متوسل شده و مسلمانان بی‌گناه را می‌سوزانند.

یک بازدیدکننده دیگر گفت: این صحنه‌ها انسان را به یاد جنایاتی می‌اندازد که در بوسنی و هرزگوین، سارایوو، غزه و فلسطین واقع می‌شود و جای تعجب است که چرا در بوق هولوکاست دمیده می‌شود در حالیکه هولوکاست دروغ است و کسانی که خود را حامی حقوق بشر می‌دانند در برابر نسل کشی مسلمانان برمه، غزه، بوسنی و هرزگوین ساکت شده و حرفی نمی‌زنند.

«مظفر نوروزی» مدیر بخش فلسطین و بیداری اسلامی نمایشگاه قرآن کریم، پس از مشاهده تصاویر دردناک سوختن مسلمانان می‌انماری، می‌گوید که فکر نمی‌کند دیگر قادر به دیدن دوباره آن‌ها باشد.

وی افزود: پیامی که این تصاویر برای مسلمانان دارد این است که اگر مسلمانان قیام نکنند؛ هیچ گروهی به کمک آنان نخواهد آمد.

نوزوری که کارمند جمعیت دفاع از ملت فلسطین است؛ اضافه می‌کند: صحنه شهادت یک مسلمان مرا به این سمت کشید و هنگامی که تصاویر تکان دهنده سوزاندن یک مسلمان را مشاهده کردم و دیدم که دیگران برای سوزاندن این مسلمان چگونه به هم کمک می‌کنند؛ به یاد «اصحاب اخدود» افتادم.

مظفری می‌گوید: قرآن به داستان گودال آتش اشاره می‌کند و می‌فرماید که مرگ بر آنان در آن زمانی که در کنار آتش نشستند و سوختن مومنان را مشاهده کردند و امروز اصحاب اخدود کسانی هستند که مسلمانان می‌انمار را زنده زنده در آتش می‌سوزانند.

پس از پایان این فیلم دلخراش، مدیر غرفه اتحادیه بین المللی امت واحده در نمایشگاه قرآن گفت: تصاویر مربوط به کشتار مسلمانان میانمار است که در دو ماه گذشته در این کشور رخ داده است.

علی اکبر طاهری افزود: سابقه این کشتار‌ها مربوط به دهه ۱۹۸۰ است که مسلمانان به عنوان یک گروه اقلیت در کشور برمه که امروز می‌انمار نامیده می‌شود؛ زندگی می‌کردند و با توجه به اینکه دولت این کشور، بودایی است در حدود یک میلیون مسلمان را به بهانه اقلیت قومی مذهبی تحت فشار قرار دادند.

طاهری اضافه می‌کند: از آن زمان دولت می‌انمار مسلمانان را جزو شهروندان خود نمی‌داند؛ کارت شهروندی به آنان نمی‌دهد و حقوق شهروندان را در مورد آنان رعایت نمی‌کند.

عضو اتحادیه امت واحده می‌افزاید: دولت میانمار نه تنها اجازه ساخت مسجد به آنان را نمی‌داد بلکه مساجد آنان را تخریب و به آنان اعلام کرده تا خانه‌های خود را تخلیه کنند و به مرور آنان را از کشور اخراج کردند.

وی همچنین می‌گوید: از طرف دیگر دولت گروه‌های بودایی افراطی را تحریک می‌کرد تا به مسلمانان حمله کنند و آنان نیز بعد از مدتی کشتار مسلمانان را آغاز کردند و دولت نه تنها هیچ واکنشی نشان نداد بلکه به گروه‌های افراطی در این زمینه کمک می‌کرد.

هرچه بیشتر توضیحات عضو این تحادیه مردم نهاد را می‌شنیدم؛ مظلومیت آنان بیشتر آشکار می‌شد و نکته جالب اینجا بود که حتی کسانی که جایزه صلح نوبل را به سینه خود آویخته بودند؛ مهر سکوت بر لب نهاده و چشمان خود را بر این جنایت‌ها بسته‌اند.

طاهری می‌گوید: در دو ماه اخیر کشتار مسلمانان شدت گرفته و به صورت رسمی به مسلمانان حمله کرده؛ روستاهای آنان را آتش زده؛ مردم را زنده زنده در آتش می‌سوزانند و حتی از جنایت‌های خود فیلم تهیه کرده و آن را پخش می‌کنند.

طاهری همچنین می‌افزاید: اتحادیه امت واحده تلاش می‌کند تا در ماه مبارک رمضان در هیات‌های مذهبی و همچنین نمایشگاه قرآن برای مسلمانان مظلوم می‌انمار پول جمع آوری کرده و کمک‌های مردمی را برای آنان ارسال کند. البته این اتحادیه و تشکل مردمی طی سال‌های گذشته کمک‌هایی را برای مردم سیل زده پاکستان و سومالی ارسال کردند.

دیدن صحنه‌های کشتار و سوزاندن مسلمانان میانماری را توصیه نمی‌کنیم اما اگر قصد دیدن این تصاویر را در بخش نمای نوین دارید از آوردن فرزندان خود به این بخش خودداری کنید.

بیستمین نمایشگاه بین المللی قرآن تا ۲۴ مرداد همه روزه از ساعت ۱۷ تا ۲۴ و روزهای تعطیل از ساعت ۱۴ تا ۲۴ در مصلای امام خمینی (ره) ادامه دارد.

ثبت نظر

نام:
رایانامه: (اختیاری)

متن:

پربازدیدترین

Sorry. No data so far.

پربحث‌ترین

Sorry. No data so far.