علی باقرزاده، معاون وزیر آموزش و پرورش و رئیس سازمان نهضت سوادآموزی در مراسم امضاء توافقنامه همکاری آموزشی و فرهنگی نهضت سوادآموزی و شورای عالی استانها اظهار داشت: با توجه به ظرفیتی که شوراهای استانی و شهری در کشور دارند میتوان از این ظرفیت در زمینه آموزشی استفاده کرد.
وی تصریح کرد: با توجه به صحبتهای مقام معظم رهبری درزمینه سوادآموزی برنامه ریزی شده در طی برنامه پنجم توسعه بیسوادی به صفر برسد و در همین راستا و با دستور رهبری برنامهای تدوین و به دفتر ایشان ارسال شد و پس از اصلاحات لازم از سال ۹۰ این برنامه اجرایی شد.
باقرزاده خاطرنشان کرد: برنامهای که در حوزه سواد آموزی و ریشه کن کردن بیسوادی تدوین شده است دارای ۵ رکن اصلی است.
معاون وزیر و رئیس سازمان نهضت سوادآموزی ادامه داد: در این برنامه اسامی افراد سنین ۱۰ الی ۴۹ سال که بیسواد هستند کاملا مشخص شده ضمن اینکه در این برنامه محل زندگی آنها نیز کاملا مشخص شده است که البته شاید با سرشماری سال ۱۳۹۰ تفاوتی داشته باشد که در این زمینه نیز درآینده با مرکز آمار جلسهای خواهیم داشت.
باقرزاده افزود: استفاده درست از ظرفیت آموزش و پرورش که در ۱۱۰ هزار نقطه از کشور مدرسه دارد رکن دیگری است که میتوانیم از این ظرفیت در شناسایی، جذب و آموزش استفاده کنیم که مقدمات این کار در آموزش و پرورش فراهم شده است.
وی ادامه داد: استفاده از ظرفیتهای بخشهای دولتی و غیردولتی و همچنین گسترش فرهنگ سوادآموزی در بین موسسات بین المللی و ترویج آن و همچنین زمینه سازی برای ورود بخش غیردولتی از رکنهای پیشبینی شده در برنامه سوادآموزی و ریشه کن کردن بیسوادی در جامعه است.
باقرزاده افزود: میانگین هزینه سوادآموزی مبلغی حدود ۴۰۰ هزار تومان است که پیش بینی شده است که اگر هر کسی بتواند فرد بیسوادی را آموزش دهد این مبلغ به آن فرد پرداخته شود.
وی به همکاری شورای عالی استانها در زمینه سواد آموزی اشاره کرد و گفت: البته در گذشته نیز بار اصلی نهضت سوادآموزی به دوش شوراها بوده است و بسیاری از شوراها در نقاط مختلف توانستهاند دراین زمینه موفق باشند به طوری که براساس آمار در حال حاضر آمار زنان بیسواد و همچنین مردان بیسواد در شهرها و روستاها مساوی است.
رئیس سازمان نهضت سوادآموزی خاطرنشان کرد: برنامهریزی شده است تا ۲ سال آینده در بخش سوادآموزی و با توجه به فرامین رهبری شتاب بیشتری در این بخش داشته باشیم ضمن اینکه ما در زمینه سوادآموزی در حوزه منابع مالی هیچ مشکلی نداریم و دولت مجلس نیز دراین زمینه همکاری خوبی دارند.
وی اضافه کرد: براساس آمار سال ۹۰ حدود ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار نفر از سن ۱۰ تا ۴۹ سال بیسواد بودند که با پالایشی که صورت گرفت ۵۰۰ هزار نفر آنها از نعمت سواد بهرهمند شدهاند.
باقرزاده تصریح کرد: با کار تحقیقاتی که توسط یک تیم پژوهشی در ۸ استان کشور انجام شده است نتایج خوبی حاصل شده که قابل توجه میباشد به طوری که کمتر از ۷ درصد افرادی که مدرک دارند بیسواد هستند که سازمان نهضت سوادآموزی در حال پیگیری است که به چه طریقی این افراد توانستهاند مدرک اخذ کنند.
رئیس سازمان نهضت سوادآموزی ادامه داد: ۳۵ درصد از افراد دیگر نیز مجددا دچار پدیده شوم بیسوادی شدند یعنی اینکه بعد از یک مقطعی که باسواد بودند با گذشت زمان به بیسوادی برگشتهاند.
وی خاطرنشان کرد: ۱۰ درصد از افرادی که تعریفشان از موضوع سواد با تعریف ما متفاوت است ضمن اینکه حدود ۲۷. ۷ درصد نیز گفتهاند ما باسوادیم ولی اطلاعاتشان اشتباه ثبت شده که دراین خصوص نیز با مرکز آمار در حال رایزنی و بررسی این مشکلات هستیم.
باقرزاده اضافه کرد: حدود ۳ درصد نیز تاکید کردهاند که ما خود را بیسواد اعلام کردهایم تا بتوانیم از یارانه بیشتر برخوردار باشیم.
وی در خصوص سواد در کشور گفت: در مرکز آمار تعریفی که از سواد شده، این است که کسی که بتواند متون ساده را به زبان فارسی بنویسد یا بخواند باسواد است و معادل تحصیلی اول ابتدایی است اما تعریف سواد در مجموعه نهضت سوادآموزی متفاوت است چرا که ما به فردی که بتواند به جز خواندن و نوشتن، حساب کردن و روخوانی از قرآن را باید بلد باشد و اگر کسی بتواند ۲ آیتم حساب کردن و روخوانی قرآن را بلد باشد از نظر سازمان نهضت سوادآموزی با سواد محسوب میشود.
Sorry. No data so far.