محمود بهمنی در جمع خبرنگاران در خصوص سیاست تک نرخی کردن ارز و اظهارنظرهای فراوانی که این روزها در این زمینه صورت میگیرد، گفت: باید اجازه بدهند تا سازمانهای ذیربط در این زمینه اظهارنظر کنند و نمیتوان گفت که کسانی از بخشهای مختلف مانند سازمان غله بیایند، در این زمینه سخن بگویند. رئیس کل بانک مرکزی در پاسخ به سوالی در ارتباط با برنامههای جدید دولت در زمینه ارائه نرخ جدید ارز، اظهار داشت: ما در این زمینه اقداماتی را انجام دادهایم ولی هنوز کسی نمیداند که چه نرخی تعیین شده است.
کسی از نرخ جدید خبر ندارد
بهمنی با تاکید بر اینکه نرخ جدید ارز در زمان معین خود اعلام خواهد شد، در زمینه احتمال شکست این سیاست بانک مرکزی همچون دفعات قبلی، ادامه داد: سیاست تک نرخی کردن ارز چرا باید شکست بخورد؟ وی تصریح کرد: وقتی ما به اولویتهای اول و دوم ارز میدهیم، خیلی از اولویتها وارد بازار میشود ولی وقتی ما میگوییم خودمان میدهیم و هر میزان که در بورس نیاز داشتند، قطعا نرخ آزاد کاهش مییابد. رئیس کل بانک مرکزی در پاسخ به سئوالی در ارتباط با اینکه آیا اعمال سیاست اولویت بندی در ارائه ارز به معنای مشکل در تامین و یا ذخایر ارزی است؟ گفت: ما در این زمینه مشکلی نداریم.
مشکلی در تامین ارز نداریم
به گفته بهمنی، دلیلی ندارد که وقتی منابع ارزی کشور مناسب است ما در شرایط تحریمی بخواهیم ارز خود را از دست بدهیم. ما بایستی فکر کنیم ممکن است مدت طولانی بخواهیم با این ارز کشور را اداره کنیم و ممکن است برای اینکه یک مدتی بخواهیم قیمت را خیلی کاهش دهیم، این کار را انجام دهیم، پس این کار درست نیست. وی با بیان اینکه لزومی ندارد در این شرایط ما برای هر کالایی ارز بدهیم، در پاسخ به سوالی که آیا ممکن است شرایط سال گذشته و نوسانات قیمت بازار ارز در سال گذشته دوباره تکرار شود؟ خاطر نشان کرد: من بعید میدانم.
پرداخت مابه التفاوت نرخ ارز مرجع قدیم و جدید به کالاهای اساسی
وی در پاسخ به سئوالی دیگر در ارتباط با اینکه آیا شما موافق راه اندازی بورس ارز هستید و در این باره اختلاف نظری با وزارت امور اقتصادی و دارایی ندارید؟ تصریح کرد: ما تابع تصمیمات اکثریت هستیم و در شورا و جلسات گرفته میشود. رئیس کل بانک مرکزی با بیان اینکه یا ما باید مابه التفاوت ارز ۱۲۲۶ تومانی را به برخی اقلام مانند گندم و جو بدهیم و نباید برای چند قلم کالای مهمتر همان ارزی را بدهیم که میخواهیم به سایر کالاها نیز بدهیم. بهمنی توضیح داد: ما برای واردات چهار- پنج قلم کالا مثل گندم و جو نباید همان ارز را بدهیم که همه کالاها مثل خودرو میخواهند بگیرند. ما نمیخواهیم که قیمت نان یا گوشت یا مرغ را بالا ببریم و اینها چهار- پنج کالای اساسی هستند که در واردات آنها میتوانیم به واردکننده کمک کنیم تا یک مدت فرایند ذخیره سازی ما کامل شود و آن وقت این ملاحظه را حذف میکنیم.
تغییر نرخ ارز ۱۲۲۶ تومانی قطعی شد
وی با اعلام اینکه نرخ ارز ۱۲۲۶ تومانی حتما تغییر خواهد یافت، افزود: تاریخ دقیق اعلام نرخ جدید ارز را نمیتوانیم اعلام کنیم. وی در عین حال اعلام کرد تا ۱۰ روز آینده نرخ جدید مرجع ارز اعلام خواهد شد. رئیس کل بانک مرکزی در پاسخ به سوالی دیگر در این زمینه که اگر ارز تک نرخی به زودی اجرا شود، صرافیها زیر بار این نرخ خواهند کرد؟ گفت: این موضوع به صرافیها ارتباطی ندارد. اینکه در گذشته اختلاف قیمت ایجاد شد، باید شرایط تحولات بین المللی را نیز در نظر بگیریم. در همین حال، اگر صادرکننده ما ارز را در بورس بیاورد و ما هم ارز خود را به بورس بدهیم آنها مجبور میشوند که این رقم را بپذیرند و صرافیها ممکن است با تفاوت یک تومان یا پنج ریال ارز را عرضه کنند.
چهارشنبه گذشته گزارش شده بود بود: آیا باید با ارز مرجع ۱۲۶۶ تومانی برای همیشه خداحافظی کرد، باید منتظر ماند و دید دولتمران اقتصادی سرانجام چه نسخهای برای ارز خواهند پیچید ولی حداقل انتظار از آنان این است که در این باره سراسیمه و شتابزده تصمیمگیری نکنند. در همین حال، حمید صافدل معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت نیز با بیان اینکه به زودی بانک مرکزی نرخ ارز جدید مرجع را اعلام میکند، گفت: نرخ جدید ارز نه ۱۲۲۶ تومان فعلی و نه نرخ بازار آزاد است بلکه نرخی بین این دو خواهد بود، بر همین اساس بانک مرکزی در حال جمعبندی نهایی به منظور اعلام نرخ جدید ارز مرجع است.
بانکها را نباید تکه تکه کنیم
رئیس کل بانک مرکزی در این زمینه که به تازگی برای انتزاع برخی اختیارات بانک کشاورزی از وزارت امور اقتصادی و دارایی به وزارت جهادکشاورزی مباحثی در مجلس مطرح شده است، نظر شما در این باره چیست؟ تصریح کرد: بانکها را نباید تکه تکه کرد. فردا ممکن است سایر بخشها نیز بیایند و بگویند مسئولیت دیگر بانکها را نیز به آنها بدهیم. بهمنی اظهار داشت: ما اعتقاد داریم که باید در این زمینه هماهنگ عمل شود و اگر دست هر کسی باشد، نظارت خودمان را تشدید خواهیم کرد که کوچکترین استفادهای از اینکه بانکی بخواهد برود زیرنظر وزارتخانه یا سازمانی، نشود. بایستی اصول تبیین شده بانک مرکزی را رعایت کنند.
Sorry. No data so far.