یکشنبه 05 آگوست 12 | 13:10
در مراسم رونمایی از کتاب شرح اسم مطرح شد:

«شرح اسم» شرح حالی سیاسی است

مراسم رونمايي از كتاب «شرح اسم» با موضوع زندگينامه آیت‌الله سيدعلي حسيني خامنه‌اي از سال 1318 تا 1358 ظهر روز گذشته در تالار سوره حوزه هنري با حضور محمدحسيني، وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي، محسن مومني شريف، ریيس حوزه هنري، حجت‌الاسلام صادق رشاد، رییس پژوهشگاه فرهنگ و انديشه اسلامي، علي معلم دامغاني، رییس فرهنگستان هنر و جمعي از نويسندگان و پژوهشگران برگزار شد.


به گزارش تریبون مستضعفین مراسم رونمايي از كتاب «شرح اسم» با موضوع زندگينامه آیت‌الله سيدعلي حسيني خامنه‌اي از سال 1318 تا 1358 ظهر روز گذشته در تالار سوره حوزه هنري با حضور محمدحسيني، وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي، محسن مومني شريف، ریيس حوزه هنري، حجت‌الاسلام صادق رشاد، رییس پژوهشگاه فرهنگ و انديشه اسلامي، علي معلم دامغاني، رییس فرهنگستان هنر و جمعي از نويسندگان و پژوهشگران برگزار شد.

به گزارش خبرگزاري كتاب ايران (ايبنا)، سيدمحمد حسيني، وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي در این مراسم ضمن تشكر از نويسنده و ناشر اثر اظهار كرد: يكي از نكاتي كه بايد به آن توجه داشت نياز عامه مردم، نخبگان و خواص به دانستن از تاريخ معاصر است. نوشتن اين نوع كتاب‌ها در خارج از كشور نيز خواهان بسياري دارد. آن‌ها اشتياق بسياري براي ترجمه اين آثار از خود نشان داده‌اند و ترجمه اين آثار نيز آغاز شده است.

حسيني در ادامه گفت: درباره كتاب «شرح اسم» با تمام محاسن اثر كه متكي به اسناد ساواك و شهرباني و همچنين خاطرات نقل شده است ظرفيت گفت‌وگو با شخصيت‌هاي بيشتري را داشت كه مولف مي‌تواند براي تكميل اثر از آن بهره بگيرد زيرا نگارش اين نوع كتاب‌ها و توجه به نقاط قوت آن مي‌تواند مانعي براي تحريف تاريخ باشد. انتشار اسناد گذشته مانع پنهان ماندن حقايق مي‌شود. همكاري موسسات براي ارايه اسناد نگارش اين كتاب قابل قدرداني است و مي‌تواند دستمايه‌اي براي محققان، رمان‌نويسان و هنرمندان باشد تا كاري قابل قبول و مناسب در حوزه خود ارايه دهند.

حسيني ادامه داد: در كتاب «شرح اسم» تاريخ حوادث به دقت بيان شده‌اند و نكات و اطلاعات خوبي وجود دارند كه مي‌توان به واسطه مصاحبه‌هاي بيشتر حق مطلب را ادا كرد.

محسن مومني شريف در ابتداي اين مراسم با بيان اين‌كه مردم حق دارند درباره زندگي مقام معظم رهبری بيشتر از اين‌ها بدانند گفت: ايشان با تمام شهرتي كه دارند ناشناخته‌اند و اين اتفاق به دليل نداشتن تمايل ايشان در بيان زندگي و خاطرات گذشته است و از سويي به غفلت نويسندگان و پژوهشگران بازمي‌گردد كه تاكنون كتاب درخوري درباره ايشان ننوشته‌اند. نگارش اين كتاب توسط هدايت‌الله بهبودي و موسسه مطالعات و پژوهش‌هاي سياسي كار ارزشمندی است كه مي‌تواند گامي نخست براي گام‌هاي بعدي باشد.

حجت‌الاسلام خزايي، مدير موسسه مطالعات و پژوهش‌هاي سياسي نیز با تشكر از دست‌اندركاران، محققان و پژوهشگران كتاب «شرح اسم» درباره اهداف و ضرورت نگارش اين اثر گفت: اين موسسه در دو دهه گذشته آثار ارزشمندي در حوزه تاريخ‌نگاري و تحليل مستند انقلاب منتشر كرده است و از دو سال پيش اندوخته‌هاي علمي و پژوهشي خود را درباره زندگي مقام معظم رهبري به ميدان آورد. هدف ما از اين كار، نخست نزديك كردن جولان‌هاي پژوهش‌هاي تاريخي به زمان معاصر بود و درصدد بوديم محبوب‌ترين و آشناترين چهره انقلاب را به مردم بشناسانيم و برخي ياوه‌سرايي‌هاي دشمنان را كه به حيات طيبه ايشان وارد شده بود پاسخ دهيم.

وي ادامه داد: مورد دوم مأخذسازي براي محققان و علاقه‌مندان برای نگارش آثار درباره زندگي ايشان بود تا بسترها را براي تحقيق هموار سازد كه اين اتفاق مستلزم شناخت انديشه و افكار ايشان در دوره مبارزه و قبل از انقلاب بود. مورد ديگر پرداخت به زندگي بزرگان و شناساندن آن‌ها به ويژه در قالب‌هاي تأثيرگذار بود.

حجت‌الاسلام خزايي ادامه داد: موسسه مطالعات و پژوهش‌هاي سياسي در نگارش اثر دنبال كار مستند بود و براي آن گروه‌هایی موظف شده‌اند كه پرونده‌هاي مرتبط و اسناد را در ارتباط با زندگي مقام معظم رهبري واكاوي كنند. خاطرات ايشان نیز توسط منابع آشكار و برخي موسسات تهيه شد و برای ایجاد ارتباط بين اسناد و خاطرات نرم و نوشتن كتابي بدون نقص آن‌ها را به هدايت‌الله بهبودي سپرديم.

سپس حجت‌الاسلام صادقی رشاد، كتاب «شرح اسم» را بسيار پرارزش خواند و گفت: رويكرد اثر هر چند به زواياي مختلف پرداخته ولي بيشتر سياسي است. اين كتاب شرح حال سياسي است و شخصيت منشوروار مقام معظم رهبری بايد در ادامه كار ترسيم شود.

علي معلم دامغاني نيز روايت زندگی آيت‌الله خامنه‌اي را در اين كتاب كاري فوق‌العاده و در حد كمال خواند و افزود: در ايران ما كمتر كسي از خاندان بزرگ و پر سعادت ايشان كه از ديرباز متصدي امور بزرگ بودند كتابي نوشته است و «شرح اسم» نخستين اثر درباره ايشان است.

در اين مراسم سيدمحمد حسيني با هدایایی از هدايت‌الله بهبودي نويسنده اثر و حجت‌الاسلام خزايي، مدير موسسه مطالعات و پژوهش‌هاي سياسي تقدير كرد.

ثبت نظر

نام:
رایانامه: (اختیاری)

متن:

پربازدیدترین

Sorry. No data so far.

پربحث‌ترین

Sorry. No data so far.