علی لاریجانی در نطق پیش از دستور جلسه علنی صبح امروز (سهشنبه) مجلس، با اشاره به رفتار امیرمومنان علی (ع) با دشمنان خود، گفت: این رفتار را با رفتار سیاستبازان معاویه صفت دنیای امروز مقایسه کنید که برای قدرت، جنگافروزی میکنند، صدها هزار نفر را در عراق، افغانستان و فلسطین و امروز در سوریه میکشند تا پرستیژ قدرت جهانی خود را حفظ کنند.
وی با ابراز تاسف از برخی قدرتهای منطقه افزود: برخی از این دولتها به نام اسلام، آدمکشی به راه انداختهاند و حتی با زائرین ایرانی در سوریه هم با خشونت برخورد کردهاند، این جنایتها چیزی نیست که ملت ایران از آن صرفنظر کند.
رییس مجلس شورای اسلامی ضمن تبریک روز خبرنگار به اصحاب رسانههای گروهی و خصوصا خبرنگاران مجلس، گفت: لازم است از مساعی خبرنگاران در ایجاد ارتباط اطلاعاتی بین مردم و نهادهای کشور سپاسگزاری کنم و به روح شهدای بزرگوار خبرنگار درود میفرستیم.
رییس مجلس شورای اسلامی در بخش دیگری از سخنان خود در نطق پیش از دستور جلسه علنی صبح امروز (سهشنبه) مجلس، به فرا رسیدن شبهای قدر اشاره کرد و افزود: در این شب ملائکه و روح نازل میشوند، ظاهرا مراد از قدر، تقدیر و اندازهگیری است یعنی شب قدر، شب اندازهگیری است و خدای تعال در چنین شبهایی حوادث یک سال آینده را تقدیر میکند؛ زندگی، مرگ، رزق، سعادت، شقاوت و چیزهای دیگری از این قبیل را مقدر میسازد.
وی با اشاره به روایاتی در خصوص شبهای قدر گفت: روایاتی داریم مبنی بر اینکه شب قدر از هزار ماه جهاد بهتر است و فرشتگان در شب قدر فرود میآیند و در زمین پخش میشوند و در مجالس مومنین گذشته بر آنان سلام میکنند و برای دعاهای آنان آمین میگویند تا سپیده دم طلوع کند. از امام صادق (ع) نیز نقل است که فرمود تقدیر در شب نوزدهم، ابرام در شب بیست و یکم و امضا در شب بیست و سوم انجام میگیرد.
لاریجانی با اشاره به روایتی از امام باقر (ع) نیز تصریح کرد: از ایشان در باب معنای شب قدرکه بهتر از هزار ماه است سوال شد، ایشان فرمودند عمل صالح از نماز، زکات و انواع خیرات، در این شب بهتر است از همین اعمال در هزار ماهی که در آن شب قدر نباشد و اگر خدای تعال جزای اعمال خیر مومنین را مضاعف نمیکرد، مومنین به جایی نمیرسیدند.
رییس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: روایت است که در این شب دعای کسی رد نمیشود، مگر دعای عاق والدین، قطع کننده رحم و کسی که شراب بنوشد و کسی که دشمنی مومنی در دلش باشد. خدوند تبارک و تعالی را به مقام ولی خود، امام بر حق امیر المومنین علی (ع) قسم میدهیم که در این ایامالله سعادت دارین را برای مومنین و ملت عزیز تقدیر نماید.
وی با اشاره به برکات شبهای قدر خاطر نشان کرد: در برکات این شب همین بس که حضرت موسی (ع) به خداوند عرض کرد نزدیک شدن به تو را خواهانم. خداوند فرمود نزدیکی من از آن کسی است که شب قدر بیدار باشد، عرض کرد رحمت تو را خواهانم، فرمود رحمت من از آن کسی است که شب قدر به فقرا رحم کند، عرض کرد جواز عبور از صراط را خواهانم، فرمود از آن کسی است که در شب قدر صدقه بدهد. اینها نمونههایی از رحمت الهی است که در این شب به سوی مومنین گسیل میشود.
لاریجانی با اشاره به مناسبت نوزدهم رمضان شب ضربت خوردن امیر المومنین علی (ع) گفت: امام (ع) کلامی دارد که مفتاح مکتب علوی است، ابنملجم از سختترین دشمنان علی بود و علی (ع) خود میدانست که این مرد فرد خطرناکی است. دیگران گاهی میگفتند که او آدم خطرناکی است کلکش را بکن، امام علی (ع) میفرمود قصاص قبل از جنایت بکنم؟ اگر او قاتل من است، من قاتل خودم را نمیتوانم بکشم. فرمود من میخواهم او زنده بماند و سعادت او را دوست میدارم. او میخواهد مرا بکشد، من به او محبت و علاقه دارم، اما او با من دشمن است.
رییس مجلس شورای اسلامی با اشاره به نحوه رفتار امام علی (ع) با دشمنان خود یادآور شد: این جوانمردی و محبت نسبت به آدمیان پایهٔ حکومت علوی است که حتی با دشمن خویش بنا را بر حقیقت، راستی و دوستی میگذارد یا هدایت یابند. چنین مرامی باعث شد که دوستان علی (ع) احساس کنند با همهٔ حقیقت مواجهاند. جاذبه شخصیت فوقالعاده او، همبستگی ایمانی در پیروان را به اوج برادری و مودت رساند.
وی در ادامه به حکایتی اشاره کرد و گفت: مردی از دوستان امیرالمومنین با فضیلت با ایمان، متاسفانه دچار لغزشی شد که باید حد بر او جاری میشد، امیرمومنان پنجه راستش را برید آن را به دست چپ گرفت، قطرات خون میچکید و میرفت، ابنالکرا خارجی آشوبگر خواست از این جریان به نفع حزب خود و علیه علی (ع) استفاده کند با قیافهای ترحمآمیز جلو رفت و گفت دستش را چه کسی برید، گفت پنجهام را سید جانشین پیامبران، پیشوای سفیدرویان قیامت، ذیالحقترین مردم نسبت به مومنان، علیابن ابیطالب امام هدایت، پیشتاز بهشتهای نعمت، مبارز شجاعان، انتقامگیرندگان از جهالتپیشگان، بخشنده زکات، رهبر راه رشد و کمال، گوینده گفتار راستین و صواب، شجاع مکی و بزرگوار باوفا. ابنالکراء گفت وای بر تو دستت را میبرد و اینچنین ثنایش میگویی، گفت چرا ثنایش نگویم و حال اینکه دوستیاش با گوشت و خونم در آمیخته است. به خدا سوگند که نبرید دستم را جز به حقی که خداوند قرار داده است.
لاریجانی به نمونه دیگری از عشق به علی (ع) اشاره و تصریح کرد: این محبت مکتب علوی است که چنین پیروانی را تربیت میکند که در تاریخ نمونهای یکتاست و نظیر آن را در هیچ مکتبی نمیتوان یافت. نمونه دیگر این عشق علوی را در قرون بعد نیز شاهد هستیم یعنی شعلههای تعلقخاطر به امام علی (ع) مربوط به زمان حیات او نبود، ۲۰۰ سال بعد از شهادت ایشان در دوران خلافت متوکل عباسی برای تعلیم فرزندانش یکی از علما و بزرگان ادب عرب ابن سکیت را مامور کرد، او در تعلیم فرزندان متوکل توفیق یافت. از او پرسید این دو فرزند من پیش تو محبوبترند یا حسن و حسین فرزندان علی؟ ابن سکیت از این جمله برآشفت و خونش به جوش آمد و گفت به خدا قسم قنبر غلام علی (ع) به مراتب از این دو و از پدرانشان نزد من محبوبترند. متوکل فیالمجلس دستور داد زبان او را از پشت گردنش درآورند.
رییس مجلس شورای اسلامی یادآور شد: کاروان مریدان علی (ع) در طول تاریخ اینگونه زیستند که پیامبر (ص) فرمود علی و شیعته هم الفائزون. استاد شهید مطهری در کتاب انسان کامل میگویند شگفتانگیزترین روز و دوره زندگی علی (ع) در حدود ۴۵ ساعت است.
لاریجانی با اشاره به دورههای مختلف زندگی امام اول شیعیان افزود: علی (ع) چند دوره زندگی دارد؛ دوره اول از تولد تا بعثت پیامبر (ص)، دوره دوم از بعثت تا هجرت و از هجرت تا وفات پیامبر (ص) دوره سوم زندگی امام علی (ع) است که شکل و رنگ دیگری دارد. از وفات پیامبر (ص) تا خلافت خودش، آن ۲۵ سال دوره چهارم زندگی علی (ع) است. دوره خلافت چهار سال و نیمهاش دوره دیگری از زندگی اوست. علی (ع) یک دوره دیگری هم دارد که این دوره زندگی او کمتر از دو شبانهروز است و از شگفتانگیزترین دورههای زندگی است یعنی فاصله ضربت خوردن تا وفات.
رییس قوه مقننه با بیان اینکه انسان کامل بودن علی در فاصله ضربت خوردن با وفات ایشان و در لحظاتی که مواجه با مرگ شده، ظاهر میشود، گفت: اولین عکسالعمل علی (ع) در مواجهه با مرگ چه بود؟ ضربت که به فرق مبارکش وارد شد دو جمله از او شنیده شد؛ یکی اینکه این مرد را بگیرید و دیگری فزت و ربالکعبه. قسم به خدای کعبه که رستگار شدم.
وی با اشاره به لحظات پس از ضربت خوردن حضرت علی (ع) افزود: ایشان را آوردند و در بستر خواباندند، طبیبی تحصیلکرده جندیشاپور بود و در کوفه میزیست. با وسایل آن زمان کشف کرد که زهر وارد خون حضرت شده است. عرض کرد یا امیرالمومنین اگر وصیتی دارید بفرمایید، شگفتیهای علی (ع) و معجزههای انسانی او در اینجا ظهور میکند. امام در اثر نفوذ زهرگاه بیهوش میشد وگاه به هوش میآمد و در آن حال وصایایی را به اطرافیان کردند.
لاریجانی در ادامه وصایای امیر المومنین علی (ع) در زمان پس از ضربت خوردن ایشان را مورد اشاره قرار داد و گفت: یکی از وصایای ایشان این است که میگویند با اسیرتان مدارا کنید، نکند وقتی که من از دنیا رفتم بین مردم بیفتید و بگویید امیر المومنین شهید شد، فلان کس محرک بود، فلان کس دخالت داشت و این و آن را متهم کنید. نمیخواهم دنبال این حرفها بروید، قاتل من یک نفر است، فرزندم حسن بعد از من اختیار این فرد با توست، میخواهی او را آزاد کنی، آزاد کن و اگر میخواهی قصاص کن، توجه داشته باش که او به پدر تو فقط یک ضربه زده است. به او یک ضربه بزن، اگر کشته شد، شد و اگر کشته نشد، نشد.
وی مدارا با اسیر را از دیگر ویژگیهای امام علی (ع) عنوان و خاطر نشان کرد: او سراغ اسیرش را میگیرد و میپرسد آیا به اسیرتان غذا و آب دادهاید و به او رسیدگی کردهاید. کاسهای شیر برای مولا میآورند مقداری مینوشد و میگوید باقی را به این مرد بدهید تا بنوشد و گرسنه نماند، رفتارش با دشمن اینگونه بود.
Sorry. No data so far.