شنبه 11 آگوست 12 | 10:56

خانه سالمندان و قبحی که از بین رفته است

یک متخصص علوم رفتاری و آسیب‌شناس اجتماعی با اشاره به اینکه قبح نگهداری سالمندان در خانه‌های سالمندان از بین رفته گفت: براساس تحقیقات انجام شده، ۱۰ درصد سالمندان دور از خانه و فرزندان خود زندگی می‌کنند.


دکتر مجید ابهری، متخصص علوم رفتاری و آسیب‌شناس اجتماعی، با اشاره به اینکه کودکان مهد کودکی ارتباط عاطفی با والدین خود برقرار نمی‌کنند، گفت: در تحقیقی که توسط گروه آسیب‌شناسی بنیاد علوم رفتاری انجام شد مشخص شد که ۷۵ درصد افرادی که والدین خود را به خانه سالمندان برده‌اند از شیر خشک تغذیه کرده‌اند و تنها ۲۵ درصد از آن‌ها با شیر مادر رشد کردند.

وی افزود: بنابراین با پی ریزی سست عاطفی در مورد فرزندان، در آینده باید منتظر کمرنگ شدن عواطف آن‌ها حتی بی‌تفاوتی فرزندان در مقابل بیماری والدین بود.

وی با اشاره به اینکه۱۰ درصد از سالمندان دور از خانه و در خانه سالمندان هستند، گفت: در یک بررسی سطحی مشخص می‌شود که فرزندان اینگونه والدین ارتباط عاطفی لازم را در دوران کودکی بخصوص با مادر برقرار نکرده و سپردن به خانه سالمندان نیز ناشی از همین گسستگی عاطفی دوران طفولیت آن‌ها است.

به گفته این استاد دانشگاه شهید بهشتی، ۹۰ درصد از والدین و سالمندان ایرانی خوشبختانه کنار خانواده و فرزندان خود زندگی می‌کنند اما این آمار رو به کاهش است و از دلایل اصلی آن نیز در کنار مشکلات مادی و شغلی کاستی‌های عاطفی و رشد هراه با پرستار و یا مهد کودک است.

ابهری تاکید کرد: قبح زدایی از خانه‌های سالمندان از آنجا آغاز شد که رسانه‌ها شروع به تبلیغ امکانات اینگونه مراکز کردند و همین طور استفاده از پوشک بزرگسالان در تلویزیون توصیه شد.

متخصص علوم رفتاری و آسیب‌شناس اجتماعی افزود: فشارهای اقتصادی و مشکلات روحی و فکری افراد، پایین آمدن آستانه تحمل و کاهش ظرفیت عاطفی در برقراری ارتباط عاطفی با والدین باعث استفاده از مراکز نگهداری سالمندان شد.

ثبت نظر

نام:
رایانامه: (اختیاری)

متن:

پربازدیدترین

Sorry. No data so far.

پربحث‌ترین

Sorry. No data so far.