روح الله نیکپا همچون بسیاری از افغانها چند سال پیش همراه با خانوادهاش برای تامین معاش زندگی خود به ایران سفر کرد اما شرایط سخت و مشکلاتی که در برابر او سنگ پرانی میکردند مانع نشد تا اراده پولادین این ورزشکار سست شود. علاقه او به تکواندو در ایران شروع شد بعد از آن به افغانستان بازگشت و چهار سال بعد از ان به بازیهای المپیک پکن راه یافت و در جایگاه سوم قرار گرفت و نخستین مدال تاریخ ورزش افغانستان را به خود اختصاص داد.
نیکپا در سال ۱۹۸۷ در افغانستان به دنیا آمد. شرایط نامناسب زندگی و جنگهای خانمانسوز داخلی باعث شد تا تنها بعد از دو سال از تولدش با خانوادهاش همچون بسیاری دیگر از افغانها به ایران پناهنده شوند. او در سن ده سالگی به ورزش تکواندو که در ایران از محبوبیت زیادی برخوردار بود علاقند شد. او در سال ۲۰۰۴ به کابل که جنگ آن را ویران کرده بود بازگشت و بعد از چهار سال مدال برنز المپیک چین را به دست آورد.
وی در این باره میگوید: متاسفانه افغانستان مشکلات زیادی دارد و از جنگ طولانی مدت در رنج است. در اینجا هیچ نوع ورزشی وجود ندارد. خوشبختانه الان کمی شرایط بهتر شده است. بعد از کسب دو مدال برنز بسیاری از مردم افغانستان به تکواندو علاقمند شدهاند.
این تکواندو کار افغانستانی بعد از کسب مدال نقره المپیک پکن ۲۰۰۸درحالیکه از خوشحالی سر از پا نمیشناخت گفت: از اینکه توانستم تکواندوی افغانستان را به جهانیان معرفی کنم بسیار خوشحالم. این مدال زندگی مرا زیرو رو کرد. من توانستم به عنوان نخستین ورزشکار تاریخ افغانستان در بازیهای المپیک مدال کسب کنم و این خوشحالی مرا دو چندان میکند.
نیکپا به این مدال المپیک بسنده نکرد و پنج شنبه گذشته در حالیکه مغلوب محمد باقری معتمد تکواندوکار شایسته ایران شد به گروه بازندهها رفت و توانست در دیدار رده بندی مرتن استامبر تکواندوکار ایتالیائی را که از حمایت پرشور حاضران در سالن برخوردار بود شکست دهد و باردیگر مدال برنز را از آن خود کند. وی پس از کسب این مدال از خوشحالی به هوا پرید و شروع به گریه کرد.
وی پس از کسب مدال دوم برنز خود در بازیهای المپیک که افتخار بزرگی برای ورزش افغانستان به شمار میآید گفت: قبل از کسب نخستین مدال المپیکی شاد بودم و با جدیت زندگی میکردم اما بعد از کسب مدال برنز مشهور شدم. از تمام کسانی که به من کمک کردند به خصوص مربیام تشکر میکنم.
این ورزشکار افغانستانی در المپیک ۲۰۰۸ پکن در رده بندی خوان انتونیو راموس اسپانیائی را شکست داد و نخستین مدال تاریخ افغانستان را در المپیک به دست آورد. وقتی که او به افغانستان بازگشت هزاران نفر از مردم افغانستان در ورزشگاه غازی که طالبان در زمان سلطهاش بر افغانستان از آنجا برای اعدام وتیر باران مخالفان استفاد میکرد استقبال کردند و از او به عنوان قهرمان ملی یاد کردند.
حامد کرزی رئیس جمهور افغانستان بعد از موفقیت نیکپا منزل مجللی را در کابل به او هدیه داد تا او به عنوان نماد ورزش این کشور شناخته شود. این تکواندوکار آنقدر در کشورش محبوب شد که حتی بسیاری از جوانان افغانستان به تقلید از او، مدل موی سر خود را اصلاح کردند.
این ورزشکار افغانستانی در این باره گفت: بعد از کسب مدال برنز در پکن مردم افغانستان توجه بیشتری به ورزش مبذول داشتند. وقتی به افغانستان بازگشتم همه مردم احساس افتخار میکردند. از اینکه پرچم کشورم به اهتزاز درآمد احساس غرور میکردم و شادی وصف ناپذیری مرا در بر گرفت.
Sorry. No data so far.