دکتر «زهرا اباصلتی»، کارشناس مسئول بهبود تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، در مورد لزوم رعایت اصول تغذیه مناسب پس از ماه مبارک رمضان افزود: رعایت اصول تغذیه پس از ماه مبارک رمضان به منظور پیشگیری از مشکلات گوارشی ضروری است. از این رو نباید پس از یک ماه روزه داری غذاهای چرب و درحجم بالا و پر ادویه استفاده کرد زیرا به دستگاه گوارش صدمه میزند بهتر است صبحانه در حد مناسب و در وعده ناهار وشام غذاهای کم چرب و سبک و حاضری مانند ماست و خیار، نان و پنیر و هندوانه استفاده کرد.
وی خاطر نشان کرد: برخی از افراد در ماه رمضان موفق به کاهش وزن شدهاند که بیشتر به علت از دست دادن آب بدن است و اگر این وضعیت ادامه یابد باعث کاهش قوای جسمی و فکری آنها میشود، بنابراین باید پس از ماه رمضان به تامین آب بدن و جبران آب ازدست رفته تاکید شود و روزانه ۸ تا ۱۰ لیوان آب بنوشند.
کارشناس مسئول بهبود تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد افزود: برخی افراد در طول ماه رمضان با کاهش کالری دریافتی موفق به کاهش وزن شدهاند این افراد باید سعی کنند وزن خود را ثابت نگه دارند و در این زمینه از ورزش و تحرک بدنی نیز غافل نشوند. وی گفت:بدن در طول ماه رمضان سوخت وساز خود را بسته به شرایط کاهش میدهد بنابراین نباید بعد از ماه رمضان غذای فراوانی مصرف کرد زیرا افزایش وزن ناگهانی را به دنبال دارد.
اباصلتی خاطر نشان کرد: دریافت زیاد شیرینی و غذاهای چرب در ماه رمضان منجر به کاهش دریافت سبزی، میوه و لبنیات و درنتیجه کاهش دریافت ویتامینها و املاح معدنی شده از این رو بهتر است برنامه ریزی در جهت دریافت مناسب سبزیها و میوهها و همچنین لبنیات انجام شود.
وی خوردن غذا در راس ساعت معین، خوردن غذا در دو وعده اصلی صبح و شام و استفاده از میان وعده در وعده ناهار به جای خوردن غذاهای سنگین و چرب در وعده ناهار، استفاده از غذاهای سنتی و سالم در سفره خانوارو کاهش مصرف غذاهای آماده و فست فودها را برای افرادی که میخواهند لاغرشوند، توصیه کرد.
Sorry. No data so far.