پس از وقوع این حادثه، شروع تبلیغات منفی در این زمینه ابتدا با موضوع بیاعتنایی صدا و سیما به این واقعه و سپس ادعای کم توجهی دولت به امور کمک رسانی و انجام اقدامات اساسی آغاز شد.
کار به جایی رسید که رسانههای معاند نظام با سو استفاده از تبلیغات منفی برخی سایتها و رسانههای داخلی مدعی شدند که نه دولت بلکه این مردم هستند که مستقیما وارد کارزار کمک رسانی شدهاند.
بررسی تحلیلها و گزارشهایی که تاکنون رسانههای مغرض در این زمینه انتشار دادهاند نشان میدهد که آنان علاوه بر تلاش برای تخریب نقش سازنده دولت در کمک رسانی و کاهش آلام مردم آسیب دیده از این حادثه، کوشیدهاند از این نمد کلاهی برای تحریک احساسات فرهنگی دوخته و به آن رنگ و لعاب تبعیض قومی بزنند.
برخی رسانههای برانداز همچون بیبی سی فارسی نیز در این زمینه سعی کردند حتی سفر از پیش برنامه ریزی شده رییس جمهوری کشورمان به عربستان سعودی و پیام تسلیت وی به رییس جمهوری سیرالئون را ناشی از کم توجهی وی به مسایل زلزله زدگان نشان دهند!
البته اینکه برخی طرفهای خارجی تلاش کنند تا حتی از بلایای طبیعی هم در جهت منافع نامشروع خود بهره جویند چندان دور از انتظار نیست اما جای تاسف دارد که افراد و جریانهایی در داخل نیز آگاهانه و یا از سر جهل و نادانی سعی کنند از چنین حوادثی بهره برداری سیاسی کرده و ضمن سیاه نمایی بگویند دولت عمدا در خصوص کمک رسانی به آذربایجان و آذریها اهمال میکند.
توطئه تهییج آذریها و پررنگ کردن بحثهای هویتی در آذربایجان در حالی از سوی دشمنان دنبال شده که بسیاری از دولتمردان کشورمان از این خطه بوده و بسیاری از صنایع و قطبهای اقتصادی ایران در این سرزمین قرار دارد.
حضور دلگرم کننده رهبر معظم انقلاب، سفر محمدرضا رحیمی معاون اول رییسجمهور به نمایندگی از آقای احمدینژاد به منطقه و اعلام تشکیل کارگروهی با تمام اختیارات دولت برای رسیدگی به وضعیت مناطق زلزلهزده شمال غرب نه تنها باعث دلگرمی هموطنان آسیب دیده از این حادثه شد بلکه تلاشهای دشمنان برای القای تعلل نظام و دولت در کمک رسانی و رسیدگی به وضعیت آسیب دیدگان را نیز برملا ساخت.
در روزهای نخست وقوع زلزله نیز هیاتی متشکل از وزرای کشور، بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، راه و شهرسازی و مسوولان هلال احمر جمهوری اسلامی ایران به مناطق زلزلهزده اعزام شدند تا مسائل و خسارات به بار آمده را از نزدیک مشاهده و اقدامات اولیه برای آغاز تلاشهای اساسی به منظور رفع نیازها و تامین مایحتاج اصلی آنان به عمل آورند.
توزیع هزاران تن مواد غذایی، کالاهای بهداشتی، توزیع دهها هزار تخته چادر بین زلزله زدگان، پرداخت کمکهای بلاعوض، اختصاص وامهای بازسازی کامل منازل مسکونی، تصویب پرداخت غرامت به کشاورزان و دامداران خسارت دیده و استمهال وامهای دریافتی قبلی، ارایه تسهیلات و امکانات لازم برای بازسازی و نوسازی جایگاههای دامی، مراکز پرورش ماهی، احیای آب و خاک کشاورزی منطقه، استقرار گروههای مختلف پزشک، روان پزشک و مددکار، برای ارایه خدمات پزشکی و درمانی و بازیابی توان روانی زلزلهزده ها تنها بخشی از خدمات دولت و نهادهای دولتی برای التیام آلام هموطنان زلزله زده بوده است.
علاوه بر این، سیل کمکهای مردمی در قالب اهدای کالاها و پرداخت کمکهای نقدی به مردم این خطه از سرزمینمان نشانگر تقویت همگرایی و حس نوعدوستی و حساسیت هموطنان ایران زمین نسبت به یکدیگر بوده و این واقعیت انکار ناپذیر را به گوش جهانیان میرساند که قلب ایران و ایرانی برای آذربایجان و آذربایجانیها میتپد و اجازه سو استفاده به دشمنان داخلی و خارجی از این حادثه را نمیدهد.
انتظار میرود در شرایطی که دولت همه توان خود را برای بازسازی واحدهای آسیب دیده وساخت و ساز مناطق ویران شده از زمین لرزه بکار بسته است، اصحاب خبر و رسانه نیز با نگاهی به حفظ منافع ملی و ضرورت پرهیز از آب به آسیاب دشمن ریختن نیز دولت را در عمران و آبادانی کشور همراهی نمایند.
Sorry. No data so far.