روزنامه «ایندپندنت» انگلستان از سکوت «اونگ سان سو چی» فعال حقوق بشر این کشور که چندی پیش جایزه صلح نوبل را از آن خود کرد علیه تنش های اخیر این کشور و سرکوب مسلمانان روهنگیای این کشور ابراز شگفتی کرد.
این روزنامه با انتشار مقاله ای در این زمینه نوشت: سکوت اونگ سان سو کی در قبال سرکوب مسلمانان برمه این احساس نگرانی را برمی انگیزاند که برنده جایزه صلح نوبل در ارتقای سطح ارزش های دموکراسی که وی یکی از فعال ترین حامیان آن در جهان به شمار می رود، ناکام شده است.
این روزنامه افزود: در درگیری های فرقه ای بین بوداییان و مسلمانان در غرب میانمار طی سه ماه، ده ها نفر کشته و هزاران نفر نیز آواره شدند و علیرغم اینکه از هر دو طرف کشته داده است اما تجاوزات وحشیانه علیه مسلمانان انکار کردنی نیست و از تبعیض نژاد علیه مسلمانان این منطقه پرده برمی دارد.
ایندپندنت همچنین نوشت: خانم سو چی پس از دو دهه زندانی و حصر خانگی به علت مخالفت با حکومت نظامی برمه و سرفرود نیاوردن دربرابر آنها و همینطور به علت انتقاد از نقض حقوق بشر در کشور خود از حمایت و عشق مردم سراسر جهان برخوردار شد اما با سکوت دامنه دار خود در قبال سرکوب مسلمانان روهنگیای برمه انتقاد آنها را برانگیخته است.
این روزنامه انگلیسی با اشاره به اینکه سیاستمداران و گروه های حقوق بشر به انتقاد از سکوت دایم وی در این زمینه پرداخته اند، افزود: در این زمینه یکی از وزرای انگلستان گفت ما انتظار نقشی پیشرو و اخلاقی از سو چی در رابطه با این موضوع داشتیم، در حالی که وی از یک قدرت معنوی عظیم در برمه بهره می برد اما سکوت را برگزیده است.
این وزیر انگلیسی افزود: با وجود اینکه اتخاذ موضع حامیانه از مسلمانان روهنگیا از جنبه سیاسی برای وی دشوار به نظر می رسد اما در واقع این حرکت کار درستی است که شایسته است از جانب وی صورت گیرد.
این روزنامه در ادامه نوشت: باوجود اینکه مقامات و بزرگان زیادی در جهان وی را نسبت به اتخاذ موضع در این زمینه تحریک کرده اند و از وی خواسته اند تا اعلام موضع کرده، به حمایت از مسلمانان برخیزد اما سان سو کی همچنان به سکوت خود ادامه می دهد.
ایندپندنت نوشت: پس از تعیین سان سوچی به عنوان رییس کمیته امور صلح، قانون و امنیت برمه، انتقاد از سان سوچی نسبت به سکوت در برابر سرکوب مسلمانان برمه بار دیگر شدت گرفت اما هیچ کدام از این سخنان گوش شنوایی از طرف وی نیافت.
روزنامه مذکور در ادامه مقاله خود اورد: «مونگ زارنا» کارشناس برمه ایو استاد مدعو دانشکده اقتصاد لندن در این باره معتقد است که از نظر سیاسی هیچ چیزی نسبت به اظهار نظر و اعلام موضع سان سو کی در این زمینه عاید وی نمی شود و او دیگر آن عصیانگر سیاسی که در جهت تمسک به اصول تلاش می کرد نیست.
براساس گزارش پایگاه خبری- تحلیلی «المحیط»، به نوشته این روزنامه، این کارشناس برمه ای ادامه داد: خانم سان سو کی به یک چهره سیاسی تبدیل شده است و به جایزه ای چشم دوخته است و انتخابات سال 2015 که رای دهندگان در آن اکثریت بودایی هستند.
Sorry. No data so far.