«افشین اسفندیاری» روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار فرهنگی ایرنا افزود: پیشنهاد ساخت این یادواره از طرف رییس دانشگاه ملی سارایو به رایزن فرهنگی ایران ارایه شده و نمایندگان ایران در این کشور نیزاین درخواست را برایم ارسال کردند.
وی ادامه داد:برای ساخت این یادواره از بهمن ماه امسال به سارایوو خواهم رفت و ۲ ماه برای ساخت آن زمان در اختیار دارم.
سازنده تندیس فردوسی،طراحی و اجرای این یادواره را کار خود دانست و توضیح داد:طراحی این اثر به خاطر مفهوم و موضوع جهانی صلح که دارد،از اهمیت بسیاری برخوردار است.ضمن اینکه این اثر به طور قطع یک مفهوم انتزاعی از هزاران مسلمان غیرنظامی بی گناه خواهد بود.
این مجسمه ساز یادآور شد:رایزنی هایی با دانشگاه ملی سارایوو درباره مواد و ابعاد این اثر انجام شده که به محض قطعی شدن،کار ساخت این یادواره آغاز خواهد شد.
اسفندیاری همچنین گفت:از آنجا که این اثر یک نماد ماندگار و ملی برای کشور بوسنی است،باید از مواد بسیار ماندگاری استفاده شود.قصد دارم حتما این اثر را ریختگری کنم.
سازنده تندیس خیام و رودکی در اکسپوی جهانی شانگهای،درباره اهمیت استفاده از تندیس ها و مجسمه های ایرانی در خارج از کشور توضیح داد:بسیاری از کشورها با فرهنگ غنی و تمدن ایران یا آشنا نیستند یا شناخت شان بسیار محدود است.بنابراین بر هر هنرمندی واجب است تا برای معرفی فرهنگ کشور خود تلاش کند.
وی تاکید کرد: از آنجا که بسیاری از کشورهای جهان برای بسط و گسترش فرهنگ بومی خود از تمام ابزارها استفاده می کنند و درمواردی به تخریب واقعیت های تاریخی سایر کشورها می پردازند،ما نیز باید از شیوه های مختلف فرهنگی و هنری در این زمینه استفاده کنیم.
اسفندیاری پیشتر در مدت یک هفته، دو تندیس فردوسی و رودکی را در اندازه دو و نیم متر با پایه در هفته فرهنگی ایران در تاجیکستان طراحی و ساخت و برای نصب به موزه ملی تاجیکستان تقدیم کرد.
این هنرمند مجسمه ساز همچنین سه تندیس از فردوسی و دو تندیس از خیام و رودکی را برای بزرگداشت هزاره شاهنامه در اکسپوی جهانی شانگهای، فستیوال جهانی زمستانی سارایوو و جشن نوروز در تاجیکستان ساخت و به نشانه دوستی مردم ایران به دانشگاه پکن در چین، موزه شهر سارایوو در بوسنی و موزه ملی تاجیکستان اهدا کرد.
Sorry. No data so far.