«خنده بازار» تنها برنامه طنز تصويري موجود در ميان شبکه هاي تلويزيوني است که پايه و اساس خود را بر تمسخر افراد و لهجه ها قصه ها و موضوع هاي مختلف گذاشته است و تاکنون نيز با اعتراض افرادي همچون علي دايي، رضا صادقي، حبيب کاشاني و… مواجه بوده است.
در روزهاي اخبر نيز انجمن هاي اسلامي دانشجويان در واکنش به توهين به مقدس اردبيلي در يکي از آيتم هاي اين برنامه، به رئيس سازمان صدا و سيما نامه نوشتند.
در مدت زمان پخش برنامه «خنده بازار» تمسخر افراد و لهجه ها در اين برنامه با اعتراض هاي مختلفي مواجه شده است و بررسي محتواي اين برنامه نشان مي دهد عملا اين رويه، محور توليد چنين برنامه اي است.
«طهماسب صلح جو» منتقد سينما و تلويزيون با انتقاد از برنامه «خنده بازار» اعلام کرد: از نظر من طنز «خنده بازار» تازگي ندارد و کمدي آن سبک و سياقي قديمي دارد.
صلح جو، با اشاره به اينکه «خنده بازار» کار جذاب و خلاقانه اي نيست،اظهار داشت: فکر نمي کنم اين گونه طنزها موردپسند تماشاگران باشد.
اين منتقد سينما و تلويزيون درخصوص تقليد صدا و حرکات افراد در طنز«خنده بازار» توضيح داد: تقليد صدا و حرکات افراد بسته به تحمل و ظرفيت اجتماعي آنها دارد و خيلي از شخصيت ها نيز از مورد تقليد قرار گرفتن در طنز خنده بازار استقبال هم کرده اند.
وي با شاره به اينکه لازم است در ساخت برنامه هاي طنز مرزهاي اخلاقي رعايت شود، افزود: طنز مقوله اي جدي و سنگين است و در واقع نوعي نگاه انتقادانه به رويدادهاي اجتماعي جامعه است. رفتارهايي که ممکن است خنده آور باشد طنز به حساب نمي آيد.
صلح جو با اشاره به اينکه خنده بازار شاخه اي از کمدي محسوب مي شود، ادامه داد: خنده بازار نوعي لودگي و مسخره بازي است و به همين دليل نوعي کمدي ايجاد کرده که درآن بازيگران در شکل دادن فضاي خنده نقش موثري دارند. در اين نوع کمدي، کساني که قوانين اخلاقي و اجتماعي را مراعات نميکنند مورد تمسخر واقع مي شوند و نويسنده از بينظميهاي اجتماعي انتقاد ميکند.
منتقد سينما و تلويزيون با اشاره به فضاي خنده آور اين مجموعه تلويزيوني تصريح کرد: کار خنده بازار را در گذشته دلقک ها در دربار انجام مي دادند. دلقک ها کارشان در گذشته اين بوده که کار و عملکرد برخي افراد را تقليد مي کردند و به گونه اي سعي مي کردند لحظات مفرحي را بري بينندگان به وجود آورند.
وي با مقايسه خنده بازار و دلقک ناصرالدين شاه ادامه داد: مجموعه خنده بازار همانند کريم شيرهاي دلقک مشهور دربار ناصرالدين شاه قاجار عمل مي کند. وي از رعايت ادب معاف بود و اجازه داشت هر موقع، در هر کجا، نسبت به هر کس، هر چه دلش ميخواهد بگويد.در واقع دلقک ها اين مصونيت را داشتند که کسي از رفتار آنها رنجيده خاطر نمي شد.
صلح جو در پايان خاطرنشان کرد: برنامه ها الگوهاي نمايش خود را از الگوهاي قديمي مي گيرند و اين هم نيز يک کار کهنه و تکراري است که در آن نوآوري ديده نمي شود.
گفتني است، مجموعه «خنده بازار» برنامهاي طنز به کارگرداني شهاب عباسي و تهيه کنندگي فريد شب خيز است که از شبکه سه سيما بر روي آنتن مي رود. اين مجموعه شامل آيتم هايي است که به تقليد طنزآميز برنامه هاي صدا و سيما و طعنه به برخي شخصيت ها مي پردازد و تاکنون با عکسالعملهاي گوناگوني از سوي شخصيتهاي مشهور که اين برنامه به آنها پرداخته مواجه شده است.
Sorry. No data so far.