مهدی ساسانی – مقام معظم رهبری (مد ظله العالی) در دیدار خود با اعضای هیات دولت ضمن تاكید بر توجه به شرایط اقتصادی مردم، افزایش نقدینگی در جامعه را دلیل اصلی گرانیها عنوان فرمودند و هدایت نقدینگی موجود به سمت تولید را به عنوان راهكار اصلی برای برطرف كردن این مشكل عنوان كردند
اجرایی شدن این راهكار نیازمند الزاماتی مانند تعیین چگونگی جمعآوری نقدینگی و محل مناسب تزریق آن است. هر چند چگونگی جمعاوری نقدینگی موجود در جامعه اهمیت خاص خود را دارد اما تاثیر محل مصرف بر روشهای جذب نقدینگی باعث میشود تا اولین گام برای عملیاتی شدن این راهكار تعیین محل مناسب برای تزریق نقدینگیها باشد. در میان صنایع مختلف كشور صنعت نفت و گاز از آنجا كه به عنوان یكی از موتورهای محرك صنعت و سرشاخهای برای سایر صنایع وابسته شناخته میشود، میتواند موجب اشتغالزایی و رونق تولید و به تبع آن رشد و شكوفایی اقتصادی شود. به همین جهت میتوان صنایع نفت و گاز را به عنوان اولویت اصلی برای هدایت نقدینگی معرفی كرد.
علاوه بر كمك به حركت دیگر بخشهای اقتصاد، دلیل دیگری كه این صنعت را بهترین انتخاب برای تزریق نقدینگی معرفی میكند، تمركز فشارهای اقتصادی خارجی بر این صنعت است. این فشارهای به گونهای است كه تامین مالی پروژههای صنایع نفت و گاز در این شرایط با مشكل مواجه شده است. لذا در صورتی كه با استفاده از روشهای مختلف تامین مالی نقدینگی موجود در كشور به سمت این صنعت هدایت شود میتوان در شرایط موجود كه به دلیل احتمال كاهش درآمدهای دولت ناشی از اعمال تحریمهای نفتی نگرانیهایی برای كاهش اعتبارات عمرانی دولت وجود دارد، روند پیشرفت پروژههای نفت و گاز را تداوم بخشید.
تامین مالی ریالی صنایع نفت و گاز علاوه بر مزایای فوق و برخی ویژگیهای دیگر مثل كنترل نقدینگی و تورم برای دولت، برای صاحبان سرمایه نیز به دلیل بهرهمندی مستقیم از سود حاصل از فعالیتهای واحدهای نفت و گاز جذاب خواهد بود. لذا ضروری است برنامهریزی صحیح برای جذب نقدینگی موجود در جامعه و تزریق آن به صنایع نفت و گاز باعث خواهد شد عموم جامعه علاوه بر اینكه از مزایای كنترل نقدینگی در جامعه بهرهمند شوند سود قابل توجهی از سرمایهگذاری در این صنعت بدست آورند.
Sorry. No data so far.