پنج‌شنبه 15 جولای 10 | 11:20

شهرام اميري در جمع خبرنگاران: آمريكايي‌ها درصدد انتقال من به اسرائيل بودند

شهرام اميري به حضور بازجويان اسرائيلي در جلسات بازجويي‌هايش اشاره كرد و گفت: آمريكايي‌ها درصدد انتقال من به اسرائيل بودند.


شهرام اميري دانشمند و محقق ايراني كه پس از 14 ماه اسارت در دست نيروهاي امنيتي آمريكا صبح امروز (پنجشنبه) وارد فرودگاه امام خميني (ره) شد در جمع خبرنگاران به تشريح جزييات ربوده شدنش پرداخت.
وي در ابتدا گفت: با توجه به اين حجم تبليغات منفي كه عليه من در رسانه‌هاي غربي و با اهداف خاص صورت گرفته بود، نمي‌دانم با چه زباني از تمام مسئولان و سازمان‌هايي كه 14 ماه با جديت و دلسوزي موضوع من را پيگيري كردند، تشكر كنم. دولت جمهوري اسلامي ايران به شهروندانش اعتماد داشت و با اين اعتماد از من حمايت كرد كه جاي تقدير و تشكر دارد.
اميري اضافه كرد: ساز‌مان‌هاي اطلاعاتي كشور نشان دادند كه سازمان اطلاعاتي آمريكا سازماني پوشالي بيش نيست و با توكل به خدا مي‌توان به اين غول استكباري غلبه كرد.
اين دانشمند و محقق ايراني در ادامه به جزييات ربايشش پرداخت و گفت: عوامل سازمان‌هاي جاسوسي آمريكا و عربستان من را در شهر مدينه در مقابل هتلم ربوده و به مكان نامعلومي در كشور عربستان منتقل كردند و به من آمپول بيهوشي تزريق و با يك هواپيماي نظامي من را از عربستان به خاك آمريكا منتقل كردند. در طي دو ماه اولي كه در آمريكا بودم تحت شديدترين شكنجه‌هاي روحي و فشارهاي رواني توسط گروه‌هاي بازجويي سيا قرار گرفتم.
وي هدف اصلي از انجام اين اقدامات را بازي سياسي جديدي عنوان كرد كه آمريكايي‌ها مي‌خواستند عليه جمهوري اسلامي راه بيندازند و افزود: از من مي‌خواستند در رسانه‌هاي گروهي آمريكا اعلام كنم كه من به خواست خود به آمريكا پناهنده شدم و يكسري اسناد و مدارك مهمي را به همراه يك لپ تاپ كه حاوي اسرار محرمانه برنامه نظامي هسته‌اي ايران است به آمريكا منتقل كرده‌ام و با اين سناريو مي‌خواستند برنامه‌هاي سياسي خود را محقق سازند و ساير كشورها را با خود همسو كنند كه به خواست خدا من مقاومت كردم.
اميري خاطرنشان كرد: هر ايراني ديگري نيز جاي من بود حاضر نمي‌شد شرافت و حيثيت خود را فداي خواسته‌هاي مالي‌اش كند و كشور خود را به كشور بيگانه بفروشد.
وي با بيان اينكه دولت آمريكا قبل از خروج من از اين كشور درباره حضورم در خاك آمريكا اظهارنظر رسمي نكرد، از دولت آمريكا پرسيد: چرا زماني كه ادعا مي‌كرديد با شما همراهي و همكاري مي‌كنم يك بار حاضر نشديد حضور من در آمريكا را تأييد كنيد؟
اميري با بيان اينكه افكار عمومي در اين زمينه قضاوت خواهند كرد،‌ گفت: از جمله فشارهايي كه به من وارد مي‌كردند اين بود كه مي‌گفتند اگر با ما همكاري نكني شما را به اسرائيل تحويل مي‌دهيم و در آنجا زندان‌هاي مخفي وجود دارد كه هيچ اثري از شما باقي نمي‌ماند و ما مي‌توانيم با استفاده از اين موقعيت هر ادعايي را از طرف شما مطرح كنيم و هيچ كس شك نخواهد كرد، چون شما وجود خارجي نداريد كه از خود دفاع كنيد و قضيه را منكر شويد.
اين محقق ايراني به حضور بازجويان اسرائيلي در جلسات بازجويي‌هايش اشاره كرد و افزود: بازجوياني از اسرائيل در برخي جلسات بازجويي‌هاي من حضور داشتند و در پشت پرده مشخص بود كه برنامه‌هايي براي انتقال من به اسرائيل داشتند. خوشبختانه و به خواست خدا اتفاقاتي رخ داد كه در اين فرصت مجال طرح آنها نيست و انشاءالله در فرصتي ديگر ماجراهايي كه در اين 14 ماه براي من رخ داد و شايد براي برخي دوستان معما شده را بازگو كرده و همه را اثبات مي‌كنم و به دولتمردان آمريكا نشان خواهم داد كه دروغ واقعي از دهان آ‌نها خارج مي‌شود.

* بي اطلاعي كلينتون از سازمان‌هاي اطلاعاتي آمريكا

وي در پاسخ به پرسشي در خصوص اظهارات هيلاري كلينتون وزير خارجه آمريكا مبني بر اينكه شهرام اميري آزادانه به آمريكا آمد و آزادانه خارج شد، اظهار داشت: من واقعا از وزير خارجه آمريكا كه مدعي حقوق بشر است و عنوان مي‌كند كه من آزاد بودم و آزادانه به اين كشور رفتم، تعجب مي‌كنم. من مداركي در دست دارم كه در آن كشور آزاد نبودم و اجازه تماس با هيچ كس را نداشتم و تحت كنترل افراد مسلح سازمان اطلاعات مركزي آمريكا (سيا) بودم و تا آخرين روز مراقب من بودند و اجازه تماس با كسي را نمي‌دادند. خانم كلينتون از سازمان‌هاي اطلاعاتي اين كشور اطلاع ندارد و بهتر است از رئيس جمهور آمريكا در اين زمينه سؤال كند.
خبرنگاري از اميري پرسيد شما چگونه توانستيد از دست نيروهاي آمريكايي فرار كنيد و از طريق اينترنت پيام دهيد؟ كه وي پاسخ داد: اجازه دهيد سر فرصت مواردي كه قابل گفتن است مطرح مي‌كنم. من ثابت خواهم كردم و در يك جلسه مفصل از روز اول تا آخر را توضيح خواهم داد و به همه سؤالات جواب مي‌دهم.

* پيشنهاد 50 ميليون دلاري براي انصراف از بازگشت به ايران

اين دانشمند ايراني در پاسخ به اين پرسش كه آمريكايي‌ها در مقابل اطلاعاتي كه از شما مي‌خواستند چه پيشنهاد و امتيازاتي را مطرح كردند؟ ربايشش را در راستاي تبليغات رواني عنوان كرد و اظهار داشت: من يك پژوهشگر ساده هستم كه در يك مجتمع دانشگاهي كار مي‌كنم كه همه مي‌توانند به آن مراجعه كنند و ما كار محرمانه‌اي در اين مجتمع انجام نمي‌دهيم.
وي ادامه داد: از روز اول در تلاش براي تطميع من بودند و حتي عنوان كردند كه در ازاي يك مصاحبه 10 دقيقه‌اي با سي‌ان‌ان كه در طي آن عنوان شود پناهنده شده‌ام و به خواست خود به آمريكا رفته‌ام، 10 ميليون دلار در اختيارم قرار مي‌دهند. يك تلفن نيز در اختيار من قرار داده بودند و اعلام كردند كه اگر از رفتن به ايران منصرف شوم تا 50 ميليون دلار نيز به من خواهند داد و گفتند نيازي نيست هيچ مصاحبه‌اي انجام دهي، ما شما را به هر كشور اروپايي كه بخواهي منتقل مي‌كنيم و تحت حمايت مالي و سازماني خود قرار مي‌دهيم.

* آمريكا بايد پاسخگو باشد

اميري در مورد مطالبه حقوق از دست رفته‌اش نيز اظهار داشت: پرونده من از روز اول در وزارت خارجه و ساير سازمان‌هايي كه پيگير موضوع هستند باز است و با برگشت من به كشور مدارك تكميل‌تر خواهد شد و از طريق مجامع بين‌المللي اين قضيه را پيگيري خواهم كرد، زيرا فشارهاي رواني كه به من و خانواده‌ام وارد شده قابل جبران نيست و دولت آمريكا بايد در قبال جرمي كه مرتكب شده پاسخگو باشد.
يكي از خبرنگاران از اميري پرسيد با توجه به اينكه شما عنوان مي‌كنيد يك پژوهشگر ساده هستيد چرا دولت آمريكا شما را ربود؟ كه وي گفت: اين را از دولت آمريكا بپرسيد.
وي در مورد ادعاي سازمان اطلاعات مركزي آمريكا (سيا) مبني بر اينكه شهرام اميري جاسوس اين سازمان در ايران بوده است؟ خاطرنشان كرد: به من مي‌گفتند اگر با ما همكاري نكني براي شما سناريو مي‌سازيم كه قبلا با ما همكاري مي‌‌كرده‌اي و با اين اقدام مي‌خواستند من را وادار به همكاري كنند. من اگر مشكلي داشتم هيچ‌گاه به ايران باز نمي‌گشتم.
اين دانشمند اخبار مطرح شده مبني بر اينكه خانواده‌اش در طي اين مدت در ايران تحت فشار بوده‌اند را رد كرد و افزود: شبكه اي‌‌بي‌سي اين سناريوي سوخته را مطرح و اين گونه مظلوم نمايي كرد كه من براي آنها كار ‌مي‌كردم و به دليل فشاري كه به خانواده‌ام وارد شده قصد بازگشت به كشور را دارم. در حالي كه خانواده من كاملا آزاد بودند و شرايط آنها خيلي بهتر از من بود و خانواده من در طي اين مدت تحت حمايت‌هاي دولت بودند.

*ارتباطي با نطنز و فردو نداشتم

وي در پاسخ به سؤال يكي از خبرنگاران خارجي مبني بر اينكه شما در سايت‌هاي نطنز و فردو چه نقشي داشتيد؟ اظهار داشت: من يك پژوهشگر دانشگاهي بودم. شايد اطلاعاتي كه يك فرد عادي درباره سايت نطنز دارد از من بيشتر بود. برنامه كاري و مقالات من در عرصه دانشگاهي مشخص است. هيچ ارتباطي با سايت نطنز و فردو نداشتم و اينها ادعاهايي بود كه از سوي آمريكا و دولت‌هاي غربي مطر‌ح شد.
خبرنگاري هم پرسيد آيا شما در زمينه هسته‌اي تحقيقاتي انجام داده‌ايد؟ كه وي پاسخ داد: خير؛ انجام نداده‌ام.
حسن قشقاوي معاون كنسولي، امور مجلس و ايرانيان خارج از كشور، ملاباشي معاون دانشجويي وزير علوم، همسر، فرزند و خانواده اميري در مراسم استقبال از وي حضور داشتند.
حضور گسترده خبرنگاران و تصويربرداران داخلي و خارجي از ديگر نكات قابل توجه در مراسم استقبال از شهرام اميري بود.
شهرام اميري صبح امروز با پرواز خطوط هوايي قطر وارد فرودگاه امام خميني (ره) شد.

ثبت نظر

نام:
رایانامه: (اختیاری)

متن:

پربازدیدترین

Sorry. No data so far.

پربحث‌ترین

Sorry. No data so far.