پنج‌شنبه 30 آگوست 12 | 13:01

غذای ۹۰۰میلیون نفر گرسنه کجا دور ریخته می‌شود؟

در حالی بیش از ۱۰۰ کشور جهان در استکهلم سوئد گرد هم آمده‌اند تا مشکل آب دنیا را بررسی کنند که سالانه یک چهارم آب مصرفی دنیا به تولید یک میلیارد تن محصولی اختصاص دارد که هیچ کس استفاده نمی‌کند و بدون استفاده دور ریخته می‌شود.


به مناسبت هفته جهانی آب از ۲۶ تا ۳۱ آگوست، ۲۰۰۰ سیاستمدار، دانشمند و رهبران سازمان‌های بین‌المللی از ۱۰۰ کشور دنیا در استکهلم سوئد گردهم آمده‌اند تا بحران رو به افزایش آب را در دنیا بررسی کنند.

براساس مطالعات شورای مقابله با منابع طبیعی سالانه ۴۰ درصد از غذای مصرفی آمریکا به ارزش ۱۶۵ میلیارد دلار به سطل آشغال‌ها ریخته می‌شود، به طور میانگین هر فرد آمریکایی ماهانه ۲۰ پوند غذا از بین می‌برد.

بطور میانگین هر آمریکایی ۱۰ برابر یک آسیایی غذا را حیف و میل می‌کند و به طور میانگین یک خانواده ۴ نفره آمریکایی سالانه ۲ هزار و ۲۷۵ دلار از مواد غذایی که از فروشگاه‌ها خریداری می‌کند را بدون استفاده فاسد کرده و دور می‌ریزد.

براساس آمار وزارت کشاورزی آمریکا روی هم رفته خانواده‌ها، توزیع کننده‌های مواد غذایی و رستوران‌ها در سال ۲۰۰۸، ۱۲۶ میلیارد پوند از مواد غذایی را هدر دادند.

براساس صندوق بین‌المللی توسعه کشاورزی در حالیکه برای تغذیه بیش از ۹ میلیارد نفر جمعیت دنیا در سال ۲۰۵۰ بیش از ۱۰ درصد میزان فعلی به ذخایر آب نیازمندیم سالانه یک چهارم آب مصرفی دنیا به تولید یک میلیارد تن محصولی اختصاص دارد که هیچ کس استفاده نمی‌کند و بدون استفاده دور ریخته می‌شود.

در حال حاضر در دنیا ۹۰۰ میلیون نفر از گرسنگی رنج می‌برند و سلامتی ۲ میلیارد نفر به دلیل سوء تغذیه در معرض خطر است و هر ۶ ثانیه یک کودک بر اثر گرسنگی می‌میرد، در همین زمان ۵. ۱ میلیارد نفر در دنیا تغذیه بیش از اندازه دارند و عامل ضایعات یک سوم مواد غذایی دنیا هستند.

براساس گزارش‌ها بیش از ۵۰ درصد سوء تغذیه دنیا به دلیل آلودگی عفونت‌های ناشی از مصرف آب‌های آلوده است. از سال ۱۹۷۰ تاکنون ۵۰ درصد به ضایعات مواد غذایی آمریکا اضافه شده است.

براساس گزارش فائو تا نیمه قرن حاضر تقاضا برای غذا تا ۷۰ درصد افزایش می‌یابد و این در شرایطی است که بدون تجدید نظر درباره نحوه استفاده از آب‌های سطحی و زیرزمینی و افزایش راندمان آن‌ها امنیت غذایی و آب عامل تهدید‌کننده است.

براساس گزارش سازمان خوار و بار جهانی بیش از یک چهارم آب مصرفی دنیا برای پرورش محصولاتی استفاده می‌شود که بدون استفاده دور ریخته می‌شود و قبل از آن برای پرورش، حمل و بسته‌بندی این محصولات میلیارد‌ها دلار هزینه می‌شود.

نشست استکهلم راه‌های جلوگیری از ضایعات مواد غذایی به عنوان عاملی برای ذخیره‌سازی آب را بررسی می‌کند. موادغذایی تا زمان تولید آب زیادی را استفاده می‌کنند به طوری که برای هر سیخ کباب ۲۵۴۰ لیتر آب مصرف می‌شود و سالانه یک میلیارد تن غذا بدون استفاده دور ریخته می‌شود.

همچنین در این نشست در زمینه اجاره زمین‌های کشاورزی سایر کشور‌ها تولیدات کشاورزی، تجارت، قوانین انسانی، تغییرات آب و هوایی و ایجاد ارتباطی منظم بین آب، غذا و انرژی بحث و بررسی می‌شود.

ثبت نظر

نام:
رایانامه: (اختیاری)

متن:

پربازدیدترین

Sorry. No data so far.

پربحث‌ترین

Sorry. No data so far.