تریبون مستضعفین- مهرداد خوشبختی
ابتدای تابستان سال گذشته بود که پخش سریال «ساختمان پزشکان» از شبکه سراسری نگاه مخاطبان را همانند دیگر کارهای گروه نویسندگیاش، به خود جلب کرد. این سریال که در مدت پخش، انتقادهای زیادی به خود میدید، در نهایت با تجلیل مسئولین صدا و سیما از دستاندرکارانش همراه شد و قول حمایت از پخش سری دوم را نیز گرفت.
از بین بردن حرمت پدر و مادر، استفاده از نمادهای غربی، شوخیهای جنسی بیسابقه در سیما، ترویج تفکرات فروید و… از جمله مسائلی بود که منتقدین به این سریال مطرح می کردند. حتی مستندی به نام «ضلع غربی ساختمان پزشکان» نیز در اینباره ساخته شد که با استقبال مردم به ویژه دانشجویان روبهرو شد. ولی همچنان مسئولین در مقابل این انتقادها با سکوت و حتی حمایت از ساخت سری دوم این سریال، به راحتی از کنار این مسائل اساسی عبور می کردند.
در حالیکه برنامهریزیها برای فیلمبرداری سری دوم این مجموعه به طور کامل انجام شده بود، محسن چگینی -تهیهکننده- اعلام کرد که ساختمان پزشکان 2 را برای شبکه خصوصی کلید خواهد زد.(+) وی با اعلام اینکه این برنامه جایگاه خود را در بین مخاطبین باز کرده است، بیان داشت که حتی اگر شبکه 3 سیما برنامه ای برای پخش این سریال نداشته باشد، ما آن را برای شبکه خانگی تولید خواهیم کرد.
کمتر از یک ماه بعد، چگینی اصل خبر ساخت سریال ساختمان پزشکان ۲ را تکذیب کرد و بیان داشت که برای تابستان 91 برنامه ی ساخت یک سریال دیگر دارد!(+)
اخیرا شاهد شروع پخش سری قبلی ساختمان پزشکان از شبکه بینالمللی آیفیلم هستیم، شبکه ای که قرار بود ارزشهای انقلاب اسلامی را در سطح جهانی منتشر کند و اینکه ساختمان پزشکان و سریالهایی از این دست، آیا این مشخصه را دارند یا نه، خود جای سوال است.
نکته ای که نگارنده در پی جستجویی اینترنتی بدان برخورد؛ سریالی است در 9 فصل که در فاصله 1996 تا 2005 در تلویزیون آمریکا پخش شده است. این سریال که «همه ریموند را دوست دارند» (Everybody Loves Raymond) نام دارد به طرز خیرهکنندهای به سریال ساختمان پزشکان شباهت دارد. بسیاری از عناصر این سریال که -مانند ساختمان پزشکان- شاهد یک لوکیشین بسته هستیم، تعداد بازیگران، قد و قواره بازیگران، گریم، فیلمنامه و بسیاری از مسائل دیگر عیناً و دقیقاً در ساختمان پزشکان تکرار شده است. تنها تفاوتی که این سریال با ساختمان پزشکان دارد خطوط قرمز اخلاقی و جنسی است که اتفاقا اگر از حق نگذریم، دستاندرکاران ساختمان پزشکان به مقدار بسیار زیادی توانستند این خطوط قرمز را نیز جابهجا کنند!
اگر مروری بر سریالهای 90 قسمتی تلویزیون در 15 سال اخیر بیندازیم، به راحتی میتوانیم نقش آنها را در تغییر سبک زندگی مردم به خصوص در ارتباط با موضوع حجاب و انحرافات اخلاقی ببینیم که این خود شاید ناشی از الگوگیری از فیلمها . سریالهای غربی بوده است. آیا قرار است با الگوگیری از محتوای یک سریال آمریکایی، سبک زندگی مردم را به سمت زندگی قرآنی سوق دهیم؟
خواهشا اينقدر چرت ننويسين
4تا آدم هنر نفهم مثل شما هستن كه باعث ميشن بچه هاي طنز مثل مهران مديري و رضا عطاران كه مثل اونها رو نداريم تصميم بگيرن واسه تلويزيون نسازند
من خودم بازيگر و نويسنده طنزم و عااااااشق كار اين دوستان