محمدعلی باشهآهنگر،کارگردان فیلم سینمایی «ملکه»، درباره وضعیت اکران این فیلم گفت: بعد از درگذشت سیدابوالقاسم حسینی (تهیهکننده «ملکه») خیلی دنبال بنیاد فارابی به عنوان سرمایهگذار و صاحب اثر بودم و جلسات متعددی را برگزار کردیم تا بتوانیم وضعیت اکران «ملکه» را مشخص کنیم.
وی یادآور شد: از شهریور سال قبل، من همراه با مرحوم حسینی چند پوستر برای فیلم، یک سایت اینترنتی و مواد دیگر تبلیغاتی را آماده کردیم. همچنین فیلم ترجمه و زیرنویس انگلیسی برای آن گذاشته شد تا در صورت نیاز بتوانیم آن را در هر جایی که لازم بود به نمایش دربیاوریم، همه اینها با هزینه شخصی انجام شده است.
کارگردان «ملکه» افزود: از آنجا که هزینههای پوستر، بروشور، زیرنویس انگلیسی و یکسری از برنامه تبلیغاتی به صورت شخصی انجام شده، سه نامه به بنیاد سینمایی فارابی ارسال و جلسات متعددی برگزار کردیم و امیدواریم که این جلسات به نتیجه مشخصی برسد.
باشهآهنگر در بخش دیگری از سخنانش به تلاش برای اکران «ملکه» در موقعیتی مناسب اشاره و بیان کرد: چندین نوبت، نمایندگانی از سوی بنیاد سینمایی فارابی برای پخش فیلم معرفی شدند اما نمیدانم چه مشکلی وجود داشت که همهشان پس از جلسه اول، ادامه نمیدادند.
وی در عین حال خاطرنشان کرد: ما جلسات مختلفی برگزار کردیم که اکثر این جلسات ادامهای نداشت. من حتی چند روز قبل با آقای کاوش (سخنگوی شورای صنفی نمایش) هم صحبت کردم و پیگیر اکران شدم. ایشان گفتند تاکنون هیچ نامهای مبنی بر اکران «ملکه» به دست شورای صنفی نمایش نرسیده است و پیشنهاد کردند هر چه زودتر تا فصل اکران به پایان نرسیده کارهایمان را انجام دهیم.
محمدعلی باشهآهنگر در پایان این بخش از گفتوگو با ابراز امیدواری از اینکه «ملکه» بتواند فرصت مناسبی برای اکران پیدا کند، گفت: من تمام تلاشم را میکنم که این فیلم بتواند به خوبی اکران شود. فعلا آقای میرانصاری گفتهاند که برای اکران ابتدا باید با سینماها قرارداد بسته شود و ظاهرا ایشان با سرگروه «استقلال» هم به توافقاتی رسیدهاند که من خبر قطعیاش را ندارم. در هر صورت امیدوارم که «ملکه» بتواند در غیاب تهیهکنندهاش به خوبی اکران شود.
این کارگردان سینما در پاسخ به پرسشی درباره نماینده امسال سینمای ایران برای معرفی به اسکار گفت: اسکار قاعده خیلی حرفهای دارد و به همین دلیل فیلمهایی که ساختار روایی، هنری و داستانی تلویزیونی دارند برای معرفی به مراسم آکادمی اسکار مناسب نیستند. ضمن آنکه معرفی یک فیلم به این مراسم تنها آغاز راه برای موفقیت آن است.
وی ادامه داد: اگر قرار است فیلمی به اسکار معرفی کنیم باید به عنوان کشور صاحب اثر، لابیهای زیادی برای معرفی و دیده شدن فیلم انجام دهیم که متاسفانه ما در ایران این لابیگریها را بلد نیستیم. در واقع بخشی از موفقیت سال گذشته فیلم آقای فرهادی در اسکار، به دلیل معرفی و لابی خوبی است که «سونی پیکچر» به عنوان پخشکننده آن انجام داد و داوران به خوبی فیلم را دیدند.
باشهآهنگر در پاسخ به سوالی درباره شانس موفقیت فیلمهای ایرانی اکران شده در یک سال گذشته در مراسم اسکار امسال اظهار کرد: در جشنواره فجر سال قبل، فیلمی به نظرم نمیآید که از نظر ساختار حرفهای بتواند در مراسم اسکار موفق شود. فیلمهای ما در این مدت بیشتر تیپ تلویزیونی داشتهاند چرا که در کشور ما امکانات فیلمسازی حرفهای آن طور که باید زیاد نیست و از سوی دیگر فیلمسازان با توجه به بلایی که شرایط گیشه بر سرشان آورده، سعی میکنند مدام هزینههای فیلم را پایین بیاورند.
وی در ادامه در پاسخ به سوالی درباره اینکه برخی کارشناسان معتقدند «ملکه» میتواند به عنوان نماینده ایران در اسکار امسال معرفی شود، گفت: من در این زمینه سابقه «فرزند خاک» را نیز داشتهام که متاسفانه در آن دوره به شکل بیرحمانهای از گردونه انتخاب کنار گذاشته و اصلا بررسی نشد. اگر همان سال «فرزند خاک» مورد بررسی قرار میگرفت قاعدتا میتوانست به عنوان نماینده ایران در اسکار معرفی شود.
باشهآهنگر با با اشاره به حواشی اکران «ملکه» در جشنواره فیلم فجر، خاطرنشان کرد: اگر قرار باشد این فیلم به همان شکل جشنواره فجر بررسی شود، قطعا با نگاه شفافی روبرو نخواهد شد. وقتی حق فیلمی در کشور خودمان مورد اجحاف قرار میگیرد، چگونه انتظار داریم در یک رویداد بین المللی به آن توجه شود؟
وی در عین حال تاکید کرد: در هر صورت «ملکه» فیلمی برای سینمای ایران است و دیگر متعلق به من به عنوان کارگردانش نیست. اگر این فیلم قابلیت معرفی به اسکار را داشته باشد و بتواند در فرصت مناسب اکران بگیرد، استقبال میکنم چرا که هر موفقیتی را موفقیت سینمای ایران میدانم. شاید اگر سیاسیکاریها کنار برود «ملکه» بتواند نماینده مناسبی برای سینمای کشورمان باشد.
Sorry. No data so far.