پس از سالها و با تأکید مستقیم مقام معظم رهبری، مهندس عزت الله ضرغامی ریاست سازمان صدا و سیما در نشست دانشجویی انجمن اسلامی دانشجویان مستقل شرکت نمود و به چند سؤال نیز جهت سلب مسئولیت پاسخ گفت. او که سابقه بایکوت و بیاعتنایی کامل دعوت ۳۰ رسانه معتبر ارزشی نسبت به شرکت در نشستی مطبوعاتی را در کارنامه خود دارد، دو ادعای تأمل برانگیز در پاسخ به سؤال یک دانشجو مطرح نمود. او اولاً منتقدین خود را به دو دسته «آنها که متقاضی پخش پورنوگرافی هستند» و «آنها که حتی مجوزهای رهبری را هم برنتافته و با حضور زن در تلویزیون هم مخالفاند» تقسیم نمود. سپس ممنوع التصویر شدن نیروهای حزب اللهی را شدیداً رد کرد.
اکنون برای یادآوری، نام چند تن از برجستگان جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی که بصورت دائم یا موقت ممنوع التصویر شدند را ذکر مینماییم. ابتدائاً یادآور میشویم که ممنوع التصویر شدن در تلویزیون به دو صورت رخ میدهد: یا نامهای کتبی به خود فرد داده میشود و یا به مجموعههای ذی ربط نامهای ارسال شده و در آن دعوت از فرد مذکور، ممنوع اعلام میگردد.
۱- دکتر وحید یامینپور
یامینپور که سابقه اجرای موفق مناظرههای «روبه فردا» را در کارنامه خود دارد، به دلیل طرح انتقاداتی از رسانه ملی، تا اطلاع ثانوی ممنوع التصویر گردیده است. وی ابتدائاً مباحث انتقادی خود را درون سازمان و در جلسات تصمیم گیری و برنامه ریزی طرح مینمود که علی رغم غلبه نظری آنها، مدیران سازمان بر اساس رأی و سلیقه شخصی خویش عمل مینمودند. نقدهای مفصل او بر مدیریت صدا و سیما در وبلاگ شخصیاش (kistiema. blogfa. com موجود است. یامینپور از سال ۸۹ تاکنون اجازه تولید و شرکت در هیچ برنامهای را نداشته است.)
۲- وحید جلیلی
جلیلی که سردبیری سابق نشریه سوره و کنونی ماهنامه راه را بر عهده دارد نیز به دلیل انتقاداتش به صدا و سیما هم اکنون ممنوع التصویر میباشد. مجموع دفعات حضور او در صدا و سیما از تعداد انگشتان یک دست تجاوز نمیکند و آخرین حضورش نیز در سال گذشته با تلاش نادر طالبزاده در برنامه راز بوده است. به گفته او، یکبار که در برنامهای رادیویی جملاتی در نقد صدا و سیما بیان داشت، به دستور مستقیم دفتر آقای ضرغامی از برنامه اخراج گردید. در نامه ۲۵ رسانه انقلابی خطاب به مهندس ضرغامی در انتقاد به برنامه هفت، تقاضای حضور او در این برنامه بعنوان نماینده فکری جریان حزب الله در عرصه سینما مطرح شده بود که با مخالفت مستقیم ریاست سازمان مواجه شد و این برنامه با حضور بسیاری از کارشناسان دیگر غیر از او برگزار گردید.
۳- حاج سعید قاسمی
قاسمی که بعنوان «احیاگر تفکر انقلابی حضرت روح الله» در میان نسل جدید جوانان انقلابی شهرت یافته است نیز در سالهای اخیر تنها دوبار و آن هم با تلاش ویژه یامینپور در برنامه «روبه فردا» و نیز در برنامه «راز» اجازه حضور یافت. او که به تعبیر شهید آوینی «یکی از پروردههای میدان رزم و جهاد فی سبیل الله است و اگر انقلاب اسلامی هیچ دستاوردی جز پرورش انسانهایی اینچنین نداشت، باز هم میارزید تا حزب الله جان و سر خویش را فدای حفظ آن کند» به دلیل انتقاداتش نسبت به صدا و سیما، نه تنها در هیچ یک از برنامههای تلویزیون مورد دعوت قرار نمیگیرد، بلکه هیچ گزارشی از سخنرانیهای مهم او در این رسانه ارائه نمیگردد.
۴- محمد رضا شهیدی فر
شهیدی فر که اجرای موفق گفتگوهای صبحگاهی با حجت الاسلام شهاب مرادی و نیز برنامه موفق و چالشی پارک ملت را در کارنامه خود دارد، پس از پایان انتخابات مجلس مورد خداحافظی مدیران رسانه ملی قرار گرفت! گفته میشود دلیل این اخراج، طرح انتقادی از صدا و سیما در یک جلسه درون سازمانی بوده است.
۵- رضا برجی
رضا برجی از همکاران شهید آوینی در مجموعه روایت فتح، سوابق انقلابی عکاسی در ۷۵ کشور جهان، تهیه کنندگی، کارگردانی و تصویربرداری ۱۵ سریال مستند و جایزه بهترین کارگردانی فیلم مستند و جنگ در سومین جشنواره فیلم سیما را در کارنامه خود دارد. برجی که از جانبازان شیمیایی دوران دفاع مقدس میباشد، به دلیل طرح انتقاداتی نسبت به صدا و سیما ممنوع التصویر گشته، تا جایی که این رسانه هیچ گزارشی از وضعیت بحرانی او و بستری شدنش در چند ماه گذشته پخش نکرد.
۶- فرج الله سلحشور
سلحشور که خلق سریالهای «یوسف پیامبر» و «مردان آنجلس» را در کارنامه خود دارد، علی رغم طرح انتقاداتی نسبت به فضای جامعه سینمایی کشور و حمله بیرحمانه جمعی از این قشر به او، فرصت حضور در برنامه هفت و دفاع از خود را نیافت. او که در یک سال اخیر به جمع منتقدان رسانه ملی پیوسته است، مانند سایر اعضای این جمع، توفیق حضور در رسانه ملی را ندارد.
۷- حجت الاسلام قاسم روانبخش
حجت الاسلام روانبخش، سردبیر هفته نامه پرتو سخن و از شاگردان حضرت علامه مصباح یزدی، در ایام فتنه ۸۸ و قبل و بعد از آن، با شرکت مکرر در مناظرات و سخنرانیها از فعالترین نیروهای بصیرت بخش محسوب میگردد که متأسفانه با ممنوعیت آنتن صدا و سیما مواجه است. مناظرات او با تاجزاده، محمد رضا خاتمی، مرعشی، زیباکلام و… از مهمترین مناظرات جریان اصولگرایی و اصلاح طلبی است.
۸، ۹، ۱۰،… – همه منتقدین تلویزیون
اما «ممنوع التصویری» تنها مختص به چهرههای مطرح فرهنگی و سیاسی نمیباشد و بطور کلی تمامی منتقدین جدی تلویزیون از موهبت آنتن محروماند. همانطورکه بارها ذکر شده، صدا و سیما هیچ بازتابی از انتقاداتی که نسبت به او طرح میگردد ندارد و هیچ یک از مسئولین و نیروهای او حق مصاحبهای انتقادی در باب صدا و سیما را ندارند. حتی مسئولین «مرکز پژوهشهای اسلامی صدا و سیما» نیز از مصاحبه انتقادی در باب صدا و سیما با پایگاه ۵۹۸ امتناع ورزیده است.
افراد نامبرده ممنوع التصویرهای کنونی صدا و سیما میباشند. اما این ممنوعیت سابقهای طولانیتر داشته و چهرههای مهم دیگری نیز سابقاً از آن بهرهمند بودند!
در کمال ناباوری، حجت الاسلام والمسلمین علیرضا پناهیان چند سال قبل به مدت ۲ سال ممنوع التصویر بوده و اجازه حضور در تلویزیون را نداشت. دلیل این امر نیز همان انتقادات او نسبت به این رسانه است.
نیز دکتر حسن عباسی با وجود اتمام دوره ممنوع التصویری که بواسطه شکایت سران دولت اصلاحات از وی روی داده بود، تا سالها در صدا و سیما اجازه حضور نیافت و نهایتاً با تلاش دکتر یامینپور به برنامه «دیروز، امروز، فردا» راه یافت و پس از آن نیز جمعاً ۶ مرتبه به صدا و سیما دعوت شد. از آخرین حضور عباسی در صدا و سیما حدود ۷ ماه میگذرد.
اکثر افراد نامبرده به همراه معدودی دیگر (نظیر استاد رحیمپور ازغدی) که هنوز توفیق ممنوع التصویر بودن را نیافتهاند، بدنه اصلی جبهه فکری انقلاب اسلامی را تشکیل داده و نسل امروز انقلابی، با آموزههای ایشان پرورش یافتهاند. گفتنی است این حذفها در حالی است که فقدان قدرت ارائه تحلیلهای کارشناسی سیاسی و فرهنگی در صدا و سیما حقیقتی است که مکرراً توسط دلسوزان تأکید شده و نیز بر همگان و از جمله خود سازمان عیان است.
Sorry. No data so far.