چهارشنبه 05 سپتامبر 12 | 16:38

«اقلیم نقد» متولد شد

اولین شماره ماهنامه نقد «اقلیم نقد» با همکاری انجمن قلم ایران و نهاد کتابخانه‌های عمومی منتشر شد.


سرانجام اولین شماره ماهنامه نقد «اقلیم نقد» انتشار یافت. مطالب این شماره اقلیم نقد، در دو بخش مجزای نقدهای داستان و شعر تقسیم بندی شده است.

بخش نقد داستان شامل «هفت‌خوان ادبیات داستانی دفاع مقدس» به قلم احمد شاکری؛ نقد کتاب‌های «ادبیات داستانی ایران پس از انقلاب اسلامی» (نوشته محمدرضا سرشار)؛ حافظ هفت (اکبر صحرایی)؛ ریاح (جلال توکلی)؛ توفان دیگری در راه است (مهدی شجاعی)؛ داستان یک مرد (مجید ملامحمدی)؛ مقاله «برخی تفاوت‌های قصه یوسف در عهد عتیق و قرآن».

نویسندگان این مطالب عبارت‌اند از: علی الله سلیمی، مهدیه ارطایفه، محمدرضا سرشار، مریم مقانی، یوسف نیکفام و مجید محبوبی.

در بخش شعر، شاهد یادداشت‌ها و نقدهایی درباره کتاب‌های عباس باقری، (خاکه نغمه‌ها)؛ سیامک بهرام‌پرور (به رنگنارنگی)؛ منیژه حسین‌پور (درخت محافظه کار است)؛ نقد مجموعه آثار محمدکاظم کاظمی؛ نیز مقاله «هاله‌های نیهیلیسم در وجنات جناب شاملو سلمان هراتی و مسئله تداوم»؛ بازخوانی شعرهای برای شهیدان علمی؛ مجملی اندر باب نقدنویسی.

نویسندگان نقد‌های بخش شعر، عبارت‌اند از: محمدکاظم کاظمی، علی داوودی، کامران شرفشاهی، علی مؤدبع بهروز سپیدنامه، سلمان نظافت یزدی، محمد رستمی، می‌رشمس الدین فلاح هاشمی.

در اولین مطلب این نشریه تازه تاسیس، در یادداشتی کوتاه به قلم سردبیر، می‌خوانیم:

آنچه پیش روی شما گرامیان است، اولین شماره از نشریه‌ای است که قرار است ان شاءالله از این پس به صورت ماهانه انتشار یابد. همچنان که از شناسنامه‌اش برمی‌آید و در اخبار مرتبط با آن نیز به اطلاع عموم رسیده، کاری است مشترک میان انجمن قلم ایران و نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور. (نام «قند و نقد» نیز، انتخاب دوستان «نهاد» است.)

مخاطبان آن، همه کسانی هستند که با کتاب و مطالعه انس دیرینه دارند؛ و حوزه فعالیتش، به طور خاص، داستان و شعر – بزرگسال، و کودک و نوجوان – است.

نوع نقدهایی که قرار است در این ماهنامه درج شود، فهرست‌وار به قرار ذیل است:

– نقدهایی که کل آثار یا سبک یک نویسنده را دربر می‌گیرند.

– نقد تک کتاب‌های مستقل از نویسندگان مختلف.

– نقد جریان‌های گوناگون مطرح ادبی.

– نقد نقدهای منتشره در مورد آثار یا جریان‌های مختلف.

– نقد جنبه یا جنبه‌های خاص از یک کتاب، یا مجموعه‌ای از آثار همسنخ.

– نقدهای صرفا محتوایی، صرفا ساختاری، یا توامان.

– نقدهای صرفا توصیفی و تحلیلی (در مورد آثار نمادین، پیچیده و عمیق).

نوع کتاب‌هایی که در اولویت نقد در این نشریه قرار دارند، عبارت‌اند از:

– کتاب‌هایی که به دریافت جوایز ادبی نایل آمده‌اند.

– کتاب‌هایی که پرفروش بوده‌اند.

– کتاب‌هایی که مطرح، جریان‌ساز، بحث انگیز و احتمالا محل اختلاف کتابخوانان، اهالی فرهنگ و نشریات بوده‌اند.

– کتاب‌های قوی و ارزشمندی که به هر دلیل، احتمالا آن گونه که باید، مورد توجه قرار نگرفته‌اند.

– کتاب‌های بیش از اندازه ضعیف.

کوشش خواهد شد که حتی المقدور کتابهای مورد نقد، جدید و به روز باشند. همچنین، کتابهای نویسندگان متعهد، برای نقد، بر دیگر کتاب‌ها، مرجح‌اند. با رعایت جنبه‌های علمی و استدلالی، نقدهای کوتاه‌تر، بر نقدهای پر طول و تفصیل، ترجیح دارند.

گردانندگان این ماهنامه، صمیمانه از همه کسانی که توانایی نقد ادبی را دارند، دعوت به همکاری می‌کنند.‌‌ همان گونه که، از پاسخهای مستدل نویسندگانی که آثارشان در ماهنامه نقد شده است، با علاقه تمام، استقبال می‌کند.

امید که با همیاری و راهنمایی اهالی ادبیات کشور، بتوانیم نشریه‌ای درخور ادبیات این مرز پرگهر به دوستداران و علاقه مندان این مقوله تقدیم کنیم.

نخستین شماره اقلیم نقد، ویژه شهریور ۹۱، در ۱۷۸ صفحه قطع وزیری کوتاه، به بهای ۳۰۰۰ تومان انتشار یافته است. این نشریه را می‌توان از طریق کتابفروشی انجمن قلم ایران به نشانی تهران، خ. سیدجمال‌الدین اسدآبادی، بالا‌تر از میدان سیدجمال الدین اسدآبادی، شماره ۳۵۸، ت ۰۲۱۸۸۲۱۴۴۴۰ تهیه کرد.

ثبت نظر

نام:
رایانامه: (اختیاری)

متن:

پربازدیدترین

Sorry. No data so far.

پربحث‌ترین

Sorry. No data so far.