در حالی که این روزها دولت رژیم صهیونیستی همواره ایران را تهدید به حمله نظامی میکند، پنج تن از رهبران کنونی و سابق اسرائیل به دلایلی مانند قدرت ایران و عواقب این حمله مخالفت صریح خود با حمله نظامی به ایران را مطرح کردهاند.
صرف نظر از بسیاری از واکنشهای بیرونی به اظهارات نخست وزیر و وزیر دفاع رژیم صهیونیستی در حمله به ایران که این روزها شدت بیشتری به خود گرفته است، پنج تن از مقامات صهیونیستی که از رهبران سابق و کنونی مهم این رژیم به شمار میآیند به دلایل متعددی مخالفت خود را با حمله احتمالی اسرائیل به ایران بیان کردهاند.
در واقع در کنار پاسخ تند برخی مقامات سیاسی و نظامی کشورمان به اظهارات سران صهیونیستی در حمله به ایران که آمادگی خود را برای پاسخ محکم به این حمله احتمالی بیان کردهاند و همچنین در کنار مخالفت رهبران کشورهای متحد این رژیم مانند امریکا با اجرای این حمله به دلیل ترس ناشی از واکنش ایران، پنج تن از سران صهیونیستی از جمله رئیس سابق موساد، رئیس سابق سازمان امنیت داخلی اسرائیل، فرماندهی سابق ستاد کل ارتش این رژیم، شیمون پرز رئیس کنونی اسرائیل و رهبر اپوزسیون داخلی صهیونیستها مخالفت شدید خود را با حمله به ایران اعلام کردهاند.
میرداگان، رئیس سابق موساد
داگان از ماه میسال ۲۰۱۱، مدت کوتاهی پس از بازنشسته شدناش از ریاست آژانس اطلاعات خارجی اسراییل، موساد، در صف مقدم مخالفان حمله یکجانبه ایران قرار گرفت. او طی اظهار نظری حمله به ایران را احمقانهترین کاری خواند که تاکنون شنیده است، از نظر او چنین کاری طبق قوانین بینالمللی غیرقانونی است، زیرا تاسیسات هستهای ایران در چارچوب آژانس بینالمللی انرژی اتمی فعالیت میکنند.
این مقام صهیونیستی همچنین بیان کرده است که یک حمله حسابشده همانند حمله اسراییل به راکتور هستهای عراق در ۱۹۸۱، در مورد ایران غیرممکن است، زیرا فعالیتهای هستهای ایران در جاهای مختلف پراکنده شده است و چنین حملهای میتواند به یک جنگ منطقهای یا رقابت تسلیحاتی منطقهای یا حتی جهان تبدیل شود.
یوال دیسکین، رئیس سابق شینبت
دیسکین از سال ۲۰۰۵ تا ۲۰۱۱، به عنوان رئیس شین بت، سازمان امنیت داخلی اسراییل فعالیت داشته است. او ظاهرا روابط نزدیکی با داگان رئیس سابق موساد دارد، با وجودی که نزدیک به یک سال پس از اولین اظهارات بیپرده داگان در مخالفت با حمله اسراییل، همچنان سکوت اختیار کرده و هیچ حرفی نزده بود، اما در آوریل ۲۰۱۲ بالاخره این سکوت را شکست.
وی خاطرنشان کرد، یک تصور اشتباه به همگان ارایه شده است و همین موضوع مرا میآزارد. نتانیاهو و باراک این حس را القا کردهاند که اگر اسراییل وارد عمل نشود، ایران به تسلیحات هستهای دست خواهد یافت. این بخش جمله به نظر درست است. اما متاسفانه درباره بخش دوم این جمله دچار اشتباه شدهاند و به همگان القا کردهاند که اگر اسراییل دست به اقدامی علیه ایران بزند، آنگاه آن کشور به یک ایران هستهای تبدیل نمیگردد، و این همان بخش نادرست عبارت فوق است.
گابی اشکنازی، فرمانده سابق ستاد کل فرماندهی ارتش
ژنرال اشکنازی در سال ۲۰۱۱ پس از چهار سال خدمت به عنوان فرمانده نیروهای دفاعی اسراییل استعفا کرد، او آخرین کسی بود که در اواخر ماه اوت، به بیان اظهارات علنی پرداخت. به گزارش روزنامه ماکور ریشون و نشنالنیوز اسراییل، وی ابراز داشت متاسفانه این احساس وجود دارد که میتوان به سادگی و با یک چمدان بمب هستهای ایران را برداشت و رفت؛ نه اینگونه نیست ما هنوز به آن نقطه نرسیدهایم، اما به نظر میرسد که در آن مسیر قرار گرفتهایم. به استدلال اشکنازی استراتژی جنگ مخفی میتواند جایگزین حمله اسراییل شود و آمریکا و اسراییل میتوانند این راه را نیز به تحریمهای خود بیفزایند.
شیمون پرز
شیمون پرز رئیس رژیم صهیونیستی است که بارها مواضع ضد ایرانی خود را بیان داشته است. او معمولا به عنوان رئیسجمهور چندان خبرساز و پرسرو صدا نیست، اما در ماه اوت علنا در مخالفت با حمله اسراییل به ایران موضعی سخت داشته و آن را بیحاصل خواند. پرز تصریح کرد، برای ما واضح است که نمیتوانیم به تنهایی دست به چنین اقدامی بزنیم و فقط میتوانیم فعالیتهای ایران را به تاخیر بیندازیم. بنابراین به صراحت باید گفت که ما باید به همراه آمریکا دست به کار شویم، پرسشهایی درباره همکاری و زمانبندی مطرح است، اما مادامی که این خطر وجود دارد، حداقل این بار تنها نیستیم.
شائول مفاز، رهبر اپوزیسیون
موفاز رهبر حزب کادیما، پس از خروج از کابینه نتانیاهو به مخالفت با او پرداخته است. او در اواخر اوت در نامهای به نتانیاهو تصریح کرد حمله به ایران در شرایط کنونی غیراخلاقی و نامعقول است. به گزارشها آرتص، از دلایل مخالفت او میتوان به کشت و کشتار، خطرات وحشتناک برای جبهه داخلی و تضعیف شدید شرایط سیاسی اسراییل و نیز خطر ایجاد شکاف در روابط با آمریکا اشاره کرد.
Sorry. No data so far.