دوشنبه 10 سپتامبر 12 | 15:25

واردات چادر مشکی چقدر می‌صرفد؟

از ابتدای سال گذشته تا پایان تیرماه امسال ۲۵ هزار تن پارچه از نوع پارچه چادری وارد کشور شده است که ۲۰ هزار تن آن مربوط به سال گذشته و ۵ هزار تن نیز مربوط به چهارماه ابتدایی امسال است.


صنعتی که عنوان باستانی ترین را یدک می کشد اکنون بنابه گفته فعالانش حال و روز خوشی ندارد. فعالان صنعت نساجی می گویند سالهاست این صنعت از کانون توجه دولت ها خارج شده اما در مقابل، راه برای ورادات محصولات نساجی، روز به روز آسان تر می شود.

مواد اولیه مورد نیاز صنعت نساجی، نظیر پنبه و مواد پتروشیمیایی به وفور در بازار ایران وجود دارد. در ایران می‌توان با ۲۰ تا ۳۰ میلیون تومان یک شغل در این صنعت ایجاد کرد، اما همین میزان سرمایه در دیگر صنایع، بر ۱۴۵ میلیون تومان بالغ خواهد شد. از همه مهم‌تر اینکه ارزش افزوده صنعت نساجی بسیار بالا بوده و محصول نهایی،‌گاه تا ۱۰۰ برابر مواد اولیه قیمت پیدا می‌کند.

موارد یاد شده، تنها بخشی از مزیت‌های فراوان صنعت نساجی در ایران است، اما چرا بازار ایران پر از منسوجات خارجی است و در مقابل، صنعت نساجی کشور روز به روز نحیف‌تر می‌شود. در این میان، چادر مشکی، داستانی پرغصه دارد. با وجود آنکه این کالا، یکی از پرفروش‌ترین منسوجات در بازار ایران است، اما حتی یک متر پارچه چادر مشکی هم در ایران تولید نمی‌شود.

بر اساس آخرین آمار اعلام شده از سوی انجمن صنایع نساجی، از ابتدای سال گذشته تا پایان تیرماه امسال ۲۵ هزار تن پارچه از نوع پارچه چادری وارد کشور شده است که ۲۰ هزار تن آن مربوط به سال گذشته و ۵ هزار تن نیز مربوط به چهارماه ابتدایی امسال است. حداقل ۱۲ هزار تن از این میزان با توجه به استفاده پارچه چادر مشکی در کشور مربوط به این کالا خواهد بود و بقیه پارچه از همین نوع اما با رنگ‌های مختلف و برای کاربردهای دیگر است.

از طرف دیگر، هر ۲۰۰ گرم از این پارچه بنابه پیشنهاد انجمن صنایع نساجی، برابر با یک متر مربع خواهد بود. به عبارت دیگر، ۱۲ هزار تن برابر با ۶۰ میلیون متر مربع خوهد بود.

از سوی دیگر اگر بر اساس آمار سال گذشته، ۸ هزار تن را مربوط به دوران ارز ۱۰۵۰ تومانی در نظر بگیریم، ۶۰ میلیارد تومان برای واردات صرف شده است و با قیمت متوسط هر متر ۲۵۰۰۰ تومان در بازار مصرف، یک هزار میلیارد تومان از فروش ۴۰ میلیون متر مربع به دست می‌آید که ۹۴۰ میلیارد تومان آن سود خواهد بود.

این در حالی است که برای ۴ هزار تن دیگر مربوط به دی پارسال تا ابتدای مرداد امسال، در صورتی که قیمت‌های بازار گران نشده باشد، عدد ۲۰ میلیون متر به دست می‌آید و با شیوه محاسبات بالا، ۵۰۰ میلیارد تومان از فروش این مقدار به دست می‌آید. اما در اینجا از ارز ۱۲۲۶ تومان برای واردات استفاده شده است که هزینه واردات را در مدت کنونی به ۴۰ میلیارد تومان می‌رساند. به عبارت دیگر در زمان دوم، ۴۶۰ میلیارد تومان سود حاصل می‌شود.

مجموع سود دو دوره روی هم رفته، برابر با یک هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان می‌شود. لازم به ذکر است در بازار، هر متر پارچه برای چادر مشکی از متری ۱۰ هزار تومان تا ۵۰ هزار تومان موجود است.

البته در سال‌های اخیر، با اقداماتی که وزارت صنعت، برای راه اندازی کارخانه‌های تولید چادر در کشور صورت داده، پیش بینی می‌شود این حجم از سرمایه کشور که به جیب واردکنندگان می‌رود صرف تولید و رونق صنعت نساجی در کشور شود. به گفته علی رضا حائری، دبیر انجمن صنایع نساجی، سودکلان ناشی از واردات پارچه چادر عمده‌ترین دلیل عدم توجه به تولید داخل این کالا است.

ثبت نظر

نام:
رایانامه: (اختیاری)

متن:

پربازدیدترین

Sorry. No data so far.

پربحث‌ترین

Sorry. No data so far.