دوشنبه 10 سپتامبر 12 | 19:30

پردیس ملت میزبان جشنواره فیلم کوتاه تهران

در این دوره از جشنواره هرشب پس از نمایش فیلم‌های بخش مسابقه از ساعت 30/20 الی 23 نسبت به نقد و بررسی آثار به نمایش درآمده با حضور یک منتقد کارشناس ثابت و یک کارشناس و منتقد میهمان به نقد و بررسی فیلم‌های بخش مسابقه خواهد پرداخت .


مدیرعامل انجمن سینمای جوانان ایران گفت: به منظور بهتر شدن امکان نمایش و در اختیار داشتن سالن‌هایی با ظرفیت‌های بیشتر،‌ پردیس سینمایی ملت در اختیار جشنواره است.

نشست خبری جشنواره فیلم کوتاه تهران امروز با حضور اصحاب رسانه برگزار شد.

دبیر بیست و نهمین جشنواره فیلم کوتاه تهران در این مراسم گفت: شروع فعالیت رسمی جشنواره بیست و نهم‌ همزمان با چاپ فراخوان از اسفند‌ماه سال 90 بود و ما 2 ماه زودتر از سال گذشته جشنواره را آغاز کردیم. بنابراین علاقه‌مندان می‌توانستند برای سومین سال متمادی به صورت الکترونیکی ثبت نام کرده و پس از دریافت کد ثبت نام، از طریق این کد پیگیر آثار خود باشند.

اعلام مکان‌های برگزاری جشنواره فیلم کوتاه تهران

دبیر بیست و نهمین جشنواره بین‌المللی فیلم کوتاه تهران در ادامه‌، به تشریح مکان‌های برگزاری جشنواره پرداخت.

میرزاخانی گفت: برای اولین بار در سال گذشته مجموعه سینما آزادی در اختیار انجمن بود که تحول بزرگی در برگزاری جشنواره‌های فیلم کوتاه بود و امسال نیز به منظور بهتر شدن امکان نمایش و در اختیار داشتن سالن با ظرفیت‌های بیشتر، کل پردیس سینمایی ملت در اختیار جشنواره است.

وی در ادامه گفت: به منظور بهره‌مندی تمام عزیزان علاقه‌مند به فیلم کوتاه، با توافق انجام شده با مدیران کل فرهنگ و ارشاد اسلامی، جشنواره همزمان در 30 استان کشور برگزار می‌شود که دفاتر انجمن در این استان‌ها به عنوان ستاد اجرایی جشنواره مدیران کل را همراهی می‌کنند.

وی افزود: مراسم افتتاحیه جشنواره در سالن شماره 3 پردیس سینمایی ملت و مراسم پایانی و اهدای جوایز نیز عصر روز یکشنبه 16 مهرماه در تالار وحدت برگزار خواهد شد.

نمایش آثار در تمامی سالن‌های پردیس سینمایی ملت

رییس هیئت مدیره و مدیر عامل انجمن سینمای جوانان ایران و دبیر جشنواره بیست و نهم فیلم کوتاه تهران در ادامه نشست گفت: جشنواره بین‌المللی فیلم کوتاه تهران برای سومین ‌بار و به عنوان اولین جشنواره در کشور نسبت به پخش و نمایش آثاری که با فرمت HD ضبط و تولید شده‌اند، اقدام خواهد کرد.

* رکورد استقبال فیلمسازان از ‌جشنواره فیلم کوتاه تهران

از دیگر موارد اشاره شده در این نشست توسط رئیس هیئت مدیره انجمن سینمای جوان، استقبال عظیم فیلمسازان داخل و خارج از کشور از این جشنواره بود.

وی با بیان اینکه ارسال 5 هزار و 219 فیلم از ایران و 107 کشور جهان رکوردی جدید در استقبال از یک جشنواره بین‌المللی در داخل ایران است، افزود: استقبال فیلمسازان داخلی و خارجی از این جشنواره آن را به عنوان جشن بزرگ خلاقیت‌ها و همدلی‌های فیلمسازان و سینماگران جهان ارتقا داده است.

3196 فیلم از 107 کشور جهان و 2023 فیلم از ایران به دبیرخانه جشنواره رسیده است؛ این در حالی است که نسبت به سال 1390 نشانگر 23 درصد رشد در مجموع آثار رسیده ‌است.

* افزایش تعداد سانس‌های نمایش بین‌الملل در پی افزایش 25درصدی استقبال و شرکت کشورها

میرزاخانی در ادامه این نشست اعلام کرد: در سال جاری 25 درصد رشد در استقبال کشورهای جهان از این جشنواره صورت گرفته و بر اساس آمار موجود سال 1389 تعداد 85 فیلم در بخش بین‌الملل حضور داشت. در سال 1390 این استقبال موجب شد 139 فیلم از ایران و جهان در بخش بین‌الملل به نمایش در آید و تعداد سانس‌های نمایش از 13 سانس 90 دقیقه‌ای به 20 سانس افزایش یابد و در سال جاری نیز 232 فیلم خارجی در کنار آثار راه یافته به بخش بین‌الملل از ایران در 32 سانس به نمایش در می‌آید که کار را برای تیم اجرایی و داوری بسیار مشکل می‌کند.

* حضور پررنگ فیلمسازان ایرانی در بخش بین‌الملل جشنواره

به گفته میرزاخانی، در این دوره از جشنواره 46 فیلمساز از ایران به رقابت با 232 فیلمساز خارجی خواهند پرداخت که در بخش پویانمایی 10 اثر، در بخش تجربی 4 اثر، در بخش مستند 7 اثر و در بخش داستانی 25 اثر حضور دارند که امیدواریم افتخاراتی را نصیب کشور نماید. در سال گذشته 30 فیلم از ایران در بخش بین‌الملل حضور داشت.

* سینمای کوتاه ایران، قطب بزرگ فیلم کوتاه در جهان

وی گفت: از 107 کشور شرکت کننده در بیست و نهمین جشنواره بین‌المللی فیلم کوتاه تهران 31 کشور مسلمان و یا دارای جمعیت مسلمان هستند.

دبیر جشنواره بیست و هشتم گفت: کشورهای مسلمان مالزی، ترکیه، افغانستان، بنگلادش، قزاقستان، پاکستان، قرقیزستان، مصر، قطر، امارات متحده عربی، مراکش، لیبی، سوریه، عراق، تونس، فلسطین، بحرین، بوسنی و هرزگوین، آلبانی، لبنان و اردن بیست‌ و یک کشور مسلمان شرکت‌کننده در جشنواره و همچنین کشورهای بلغارستان، تایوان، کرواسی، سنگاپور، مغولستان، ویتنام، آذربایجان، غنا، اندونزی، گرجستان و تایلند یازده کشور دارای جمعیت مسلمان هستند که از این جشنواره استقبال کرده‌اند.

میرزاخانی در ادامه گفت: از 10 کشور عضو اکو، هفت کشور در جشنواره بین‌المللی فیلم کوتاه تهران شرکت دارند.

کشورهای ترکیه، قزاقستان، قرقیزستان ، آذربایجان، پاکستان، افغانستان و ایران هفت کشور از مجموع ده کشور عضو اکو هستند که در بیست و نهمین جشنواره بین‌المللی فیلم کوتاه تهران حضور دارند.

از مجموع 10 کشور عضو اکو شامل ازبکستان، تاجیکستان، ترکمنستان، ترکیه، قزاقستان، قرقیزستان، آذربایجان، پاکستان، افغانستان و ایران شش کشور ترکیه، قزاقستان، قرقیزستان ، آذربایجان، پاکستان، افغانستان به همراه ایران در این رخداد فرهنگی و هنری شرکت دارند.

*معرفی بخش‌های مختلف جشنواره

در ادامه نشست خبری بیست و نهمین جشنواره بین‌المللی فیلم کوتاه تهران ضمن معرفی بخش‌های مختلف جشنواره عنوان شد: بر اساس آیین‌نامه، جشنواره همانند سال گذشته در دو بخش ملی و بین‌الملل برگزار می‌شود که در بخش ملی آثار راه یافته به بخش مسابقه علاوه بر داوری در بخش ملی بر اساس موضوع، قابل داوری در سه زیرمجموعه چراغ راه، چشم‌انداز سرزمین زیبای ما و پرتوی ایمان هستند.

در بخش «چراغ راه» این جشنواره، فیلمسازانی شرکت کرده‌اند که آثارشان با رویکرد نام‌گذاری سال1390 از سوی مقام معظم رهبری به عنوان سال جهاد اقتصادی و سال 1391 با عنوان سال تولید ملی، حمایت از کار و سرمایه ایرانی است. تندیس جشنواره و مبلغ سی میلیون ریال به همراه حمایت از تولید اثر بعدی به بهترین فیلم با موضوع فوق از سوی داوران جشنواره اهدا خواهد شد.

در بخش «پرتوی ایمان» این جشنواره فیلم سازانی شرکت کرده‌اند که آثارشان با تعریف این بخش یعنی آثاری که در آن ثمرات ایمان و فرجام پر‌امید دین‌داران و رهروان راه فضیلت ترسیم شده و ضمن ایجاد فضای معنوی به مفاهیم دینی بپردازند.

تندیس جشنواره و مبلغ سی میلیون ریال جایزه نقدی به همراه حمایت از تولید اثر بعدی به بهترین فیلم در بخش «پرتوی ایمان» اهدا خواهد شد.

در بخش «چشم‌انداز سرزمین زیبای ما» جشنواره متقاضیانی شرکت کرده‌اند که آثارشان با تعریف این بخش یعنی فیلم‌هایی که ضمن ارائه تصویری زیباشناسانه از ایران، ظرفیت‌های موجود در رنگین کمان فرهنگی، تمدنی، تاریخی و جغرافیایی اقصا نقاط کشور را ترسیم نماید، منطبق باشند که تندیس جشنواره و مبلغ سی میلیون ریال به همراه حمایت از تولید اثر بعدی توسط داوران جشنواره به بهترین فیلم با این موضوع اهدا خواهد شد.

در این بخش 50 درصد رشد در میزان نقدی جوایز از سوی دبیر جشنواره تعلق گرفته است.

مدیرعامل انجمن سینمای جوانان ایران در تشریح بخش بین‌الملل جشنواره افزود: در بخش بین‌الملل داوران دو گروه خواهند بود که یک گروه به داوری آثار بین‌الملل در چهار زیر مجموعه مستند، داستانی، تجربی و پویانمایی و گروه دوم داوران به داوری آثار بخش آسیا و جهان اسلام می‌پردازند.

هاشم میرزاخانی گفت: بخش مسابقه آسیا به منظور تقویت روابط فرهنگی میان کشورهای قاره آسیا در حوزه فیلم کوتاه در نظر گرفته شده است که کشورهای هند، کره جنوبی ، چین، هنگ کونگ، تایوان، تایلند، ژاپن، سنگاپور، لبنان، مالزی، اندونزی، امارات متحده عربی، عراق، اردن، قطر، سوریه، ارمنستان و بحرین 18 کشور آسیایی هستند که با 321 فیلم، آثارشان را برای شرکت در جشنواره ارسال کرده بودند و سال قبل تعداد آثار در این بخش 236 اثر بوده و هند همانند سال قبل بیشترین تعداد اثر یعنی 100 فیلم برای این بخش ارسال کرده که در مقایسه با سال گذشته که 54 فیلم بوده تقریبا 48 درصد افزایش دارد و سپس کره جنوبی با 51 اثر که در سال قبل 41 فیلم برای جشنواره ارسال کرده بود در رده دوم قرار گرفت.

دبیر جشنواره افزود : به بهترین فیلم با این موضوع تندیس جشنواره و مبلغ سی میلیون ریال از سوی هیئت داوران اهدا خواهد شد.

رییس هیئت مدیره و مدیر عامل انجمن سینمای جوانان ایران و دبیر بیست و هشتمین جشنواره بین‌المللی فیلم کوتاه تهران با تشریح بخش مسابقه «جهان اسلام» با تعریف آثاری که با رویکرد هنری نسبت به اصول راستین اسلام و براساس مفاهیم همانند عدالت، راستی و کمال، نقش آیین‌ها در زندگی امروزی و اعتقادات معنوی در ایجاد ارتباطات انسانی و همچنین با آروزی ساختن جهانی بهتر اختصاص دارد، گفت: مالزی، ترکیه، افغانستان، بنگلادش، قزاقستان، پاکستان، قرقیزستان، مصر، قطر، امارات متحده عربی، مراکش، لیبی، سوریه، عراق، تونس، فلسطین، بحرین؛ بوسنی و هرزگوین، آلبانی، لبنان و اردن بیست و یک کشور مسلمان هستند که با146 فیلم، آثارشان را برای شرکت در جشنواره و این بخش ارسال نموده‌اند که سال گذشته این تعداد 112 فیلم بوده و ترکیه همانند سال قبل با 48 فیلم در صدر جدول است در حالی که در دور گذشته با 34 فیلم بیشترین اثر را به این بخش ارسال کرده بود.

به گفته میرزاخانی، به بهترین فیلم با این موضوع تندیس جشنواره و مبلغ سی میلیون ریال از سوی هیئت داوران اهدا خواهد شد.

* افزایش یک و نیم برابری جوایز بخش ملی جشنواره

وی گفت : بیست و هشتمین جشنواره بین‌المللی فیلم کوتاه تهران قریب به 90 میلیون تومان در دوبخش ملی و بین‌الملل جایزه اهدا کرد که در سال جاری با افزایش انجام شده توسط او به عنوان دبیر جشنواره این مبلغ به 116 میلیون تومان به علاوه حمایت از تولید است.

دبیر جشنواره با بیان این مطلب که جشنواره بین‌المللی فیلم کوتاه تهران مهمترین جشنواره در عرصه فیلم کوتاه در ایران و منطقه می‌باشد گفت: در بخش مسابقه ملی این جشنواره به 18 برگزیده در بخش‌های مختلف مسابقه ایران تندیس و جایزه نقدی و به تعدادی علاوه بر آن حمایت از تولید پرداخت خواهد شد.

* نقد و بررسی فیلم‌های بخش مسابقه

مدیرعامل انجمن در رابطه با بحث آموزشی جشنواره گفت: در این دوره از جشنواره هرشب پس از نمایش فیلم‌های بخش مسابقه از ساعت 30/20 الی 23 نسبت به نقد و بررسی آثار به نمایش درآمده با حضور یک منتقد کارشناس ثابت و یک کارشناس و منتقد میهمان به نقد و بررسی فیلم‌های بخش مسابقه خواهد پرداخت .

میرزاخانی افزود: کارشناس مجری ثابت این نشست‌ها، علی علایی رئیس انجمن منتقدان سینمای ایران چهره آشنای منتقد سینمایی کشور است.

وی گفت: دیگر منتقدان حاضر در این نشست‌ها عبارتند از آقایان عزیزالله حاجی مشهدی، طهماسب صلح‌جو، رامتین شهبازی، منوچهر اکبرلو و هادی مقدم دوست هستند.

مدیر عامل انجمن سینمای جوانان ایران در ادامه نشست خبری افزود : فیلم‌های برگزیده بیست و هفتمین جشنواره بین‌المللی فیلم کوتاه تهران در ایام جشنواره 28به صورت DVD توزیع شد که مورد استقبال علاقه‌مندان قرار گرفت. در این دوره نیز مجموعه فیلم‌های برگزیده جشنواره 28 در قالب دو DVD با همکاری «موسسه رسانه‌های تصویری» همچنین به همراه خلاصه‌ای از گزارش افتتاحیه، اختتامیه و گزارش تصویری جشنواره به شکل یک بسته فرهنگی در تیراژ هزار نسخه است که همزمان با برگزاری جشنواره در مهر‌ماه به شکل هدیه به کلیه شرکت کنندگان اهدا می‌شود.

وی ادامه داد: این حرکت در جهت اهداف آموزشی انجمن سینمای جوانان ایران و به منظور امکان دیده شدن آثار برگزیده فیلم کوتاه صورت گرفته و از سال گذشته با همراهی «مدیریت محترم موسسه رسانه‌های تصویری» در تمامی دوره‌های آن تداوم خواهد داشت.

*هیئت انتخاب بخش ملی و بین الملل

از دیگر موارد تشریح شده شده توسط میرزاخانی در این نشست خبری، تقدیر از همراهی هیئت انتخاب بخش ملی و بین‌الملل بود.

وی ابراز داشت: 18 کارشناس، فیلمساز، کارگردان، سینماگر، پژوهشگر، فیلمنامه‌نویس، تهیه‌کننده و استاد دانشگاه، فیلم‌های رسیده به بخش ملی و بین‌الملل را بازبینی و انتخاب کرده‌اند.

اسامی داوران بخش‌های مختلف به شرح زیر است:

مسابقه بین‌الملل: مینو فرشچی، دکتر شهاب‌الدین عادل، دکتر مجید شیخ انصاری

مسابقه ملی‌تجربی: پوران درخشنده، احمد کاوری و امیرمحمد دهستانی

مسابقه ملی‌پویانمایی: استاد عبدالله علیمراد، دکتر علیرضا گلپایگانی و بهرام جوانرودی

مسابقه ملی‌مستند: محمدعلی فارسی، سلیم غفوری و سیاوش سرمدی

مسابقه ملی‌داستانی: بهمن حبشی، عباس رافعی، انسیه شاه‌حسینی، کاوه بهرامی مقدم، سعید مترصد، مهدی فیوضی تشکر کرد.

ثبت نظر

نام:
رایانامه: (اختیاری)

متن:

پربازدیدترین

Sorry. No data so far.

پربحث‌ترین

Sorry. No data so far.