نشست خبری دوره آموزشی شعر جوان انقلاب (آفتابگردانها) با حضور علیمحمد مودب مدیرعامل موسسه فرهنگی شهرستان ادب، میلاد عرفانپور دبیر این جشنواره، مصطفی محدثی خراسانی شاعر و کارشناس ادبی در محل موسسه فرهنگی شهرستان ادب برگزار شد.
در ابتدای این نشست علیمحمد مودب در سخنانی با اشاره به برپایی سومین جلسه از دور نخست این اردو و برپایی نخستین دوره از اردوی دوره آموزشی دوم اظهار کرد: در دههای هستیم که به آن دهه تثبیت انقلاب اسلامی و فعالیت فرهنگی گفته میشود و به همین خاطر فعالیت فرهنگی مهمترین شاخصه کار در این دهه به شمار میرود و بر همین مبنا وارد کردن آرمانها، شعارها و حرفهایمان در مقوله فرهنگ چالش اصلی ما است.
وی افزود: بخش عمدهای از وظیفه جا انداختن اهمیت ادبیات و شعر برعهده رسانههاست و در کنار آن وزارتخانه آموزش و پرورش و آموزش عالی را میتوان به صورت ویژه وارد این موضوع کرد و به تربیت متخصص در این زمینه پرداخت.
این شاعر با اشاره به ضرورت صادرات فکر و خیال و اندیشه در کشور در دهه فعلی افزود: اغلب فعالیتهای ما در این حوزه کماکان برداشتمحور است. یعنی موضوعی را انتخاب میکنیم و در جستجوی خلق اثر درباره آن میرویم در حالی که باید از خالق اثر و از خود شاعر، حمایت شود و از او بخواهیم در همان راستایی که وظیفه دارد شعر بگوید.
مدیرعامل موسسه فرهنگی شهرستان ادب تصریح کرد: عدالت فرهنگی با توجه همهجانبه به استعدادهای جوان حاصل میشود. به نظر من داشتن شاعر و نویسنده متعهد این روزها از داشتن نماینده فرهنگی در مجلس مهمتر است چرا که شاعران و اهالی ادب نمایندگان وجودی ما در جامعه هستند.
در ادامه این نشست میلاد عرفان دبیر این دوره آموزشی نیز در سخنانی اظهار کرد: دوره آموزشی شعر جوان با این هدف تشکیل شد که در سرزمین بزرگ شاعران باید به تربیت نسل نو شاعران اصیل نیز پرداخت و این موضوع جز با تلاش و برنامهریزی و سازماندهی در جهت رویش شاعران نوجوان و جوان فراهم نمیشود.
عرفان پور افزود: دومین دوره آموزشی تربیت شاعران نوجوان انقلاب اسلامی در حالی از مهرماه سال 90 آغاز شد که این روزها در تدارک برپایی سومین اردوی دوره اول این برنامه هستیم که 25 تا 28 مهرماه در دماوند برگزار میشود.
وی افزود: از مهمترین برنامههای دور دوم اردو که بر اساس تجربیات کسب شده در دور اول ساماندهی شده است، میتوان به برپایی سه دوره اردو چند روزه در دور دوم و نیز برنامه ریزی برای برپایی کلاسهای آموزشی فرهنگی و کارشناسی و نیز کلاسهایی با حضور شاعران برجسته انقلاب و گعدههای موضوعی با شاعران مطرح انقلاب اشاره کرد.
عرفانپور ارائه سیر مطالعاتی به شاعران نوجوان حاضر در دوره در کنار برپایی نشستها و جلسات کارشناسی منظم در این زمینه را نیز از جمله برنامههای این دوره عنوان کرد و افزود: برنامه نیمروز نقد نیز در راستای همین دوره تعریف شده است که به صورت هفتگی و در طول سال با شاعران حاضر در ان دوره برگزار میشود.
ور در پاسخ به سئوالی درباه نحوه شناسایی اعضاء حاضردر دوره نیز گفت: این افراد اصل رصد فضای شعر کشور و نیز ارتباط با شاعران پیشکسوت در تمامی کشور است که منجر به حضور 100 شاعر نوجوان در دوره اول و دوم این برنامه شده است.
وی همچنین میانگین سنی اعضاء خاضر در این دوه را نیز از متولیدن سال 1369 عنوان کرد و گفت: 70 مرد و 30 زن که بیش از 58 درصد از آنها را ساکنان شهرستانی تشکیل میدهند، در این دوره حضور خواهند داشت.
به گفته عرفانپور منتخب اشعار قرائت شده توسط شاعران حاضر در این دوره نیز پس از گزینش به صورت کتاب منتشر شده و برنامه ریزی شده است که این شاعران نوجوان در همایشی با عنوان «شاعران جوان انقلاب» در میدان بهارستان تهران نیز حضور به هم برسانند.
مصطفی محدثی خراسانی نیز که سومین سخنران این نشست خبری بود در سخنانی با بیان اینکه ایران در طول تاریخ با فرهنگ معرفی شده است و اوج و نزول آن نیز فرهنگی بوده است گفت: قدرت نظامی ما نبود که در انقلاب اسلامی و دفاع مقدس ما را به پیروزی رساند بلکه معرفت فرهنگی ما بود که به این موضوع نائلمان آورد که عصارهاش در شعر فارسی جمع شده است.
وی تاکید کرد: در هیچ دورهای از تاریخ معاصر ایران مانند این روزها شاهد حضور شاعران جوان در عرصه ادبی کشور نبودیم و همین موضوع ضرروت کار بر روی شعر جوان را بیش از پیش میکند.
وی در پایان گفت: جز در یک دوره کوتاه در دهه هفتاد، دیگر موضوعی به نام شعر جوان مورد توجه جدی قرار نگرفته است و امیدواریم این دوره بتواند به این خلاء پرداخته و آن را برطرف کند.
Sorry. No data so far.