چهارشنبه 12 سپتامبر 12 | 16:20

خوش‌چهره: خانواده‌ها با دوری از اشرافی‌گری به اقتصاد مقاومتی کمک کنند

دکتر محمد خوش چهره گفت: خانواده ها با دوری از تشریفات، کالاهای وابسته و اشرافی گری در سطوح مختلف می توانند نقش اثر گذار و تعیین کننده ای در چرخه اقتصاد داشته باشند، مخصوصاً در شرایطی که تحریم شکل جدی تری به خود گرفته و فشار دنیای سلطه و استکباری فراتر از فشارهای اقتصادی است.


آگاهی، بصیرت و اطلاع رسانی درست خانواده جز وظایف و مسئولیت نظام و حاکمیت است. مسئولین باید بتوانند فضا و محیط اقتصادی که ضرورتش اقتصاد مقاومتی است را ایجاد کنند.

دکتر محمد خوش چهره استاد اقتصاد دانشگاه تهران در خصوص اقتصاد مقاومتی گفت: قبل از تعریف اقتصاد مقاومتی باید تعریفی از شرایط محیطی و محیط اقتصادی صورت گیرد که هر یک از این شرایط می تواند استراتژی هایی را در تصمیم گیری تحت عنوان تهاجمی، استراتژی بازدارنده و امثال آن را به همراه داشته باشد.

ابتدا باید درک صحیحی از اقتصاد ملی داشت

این استاد دانشگاه در گفتگو با مهرخانه تصریح کرد: اقتصاد مقاومتی تلفیقی از دو واژه اقتصاد و مقاومت است که تواماً با یکدیگر هدف مشخصی را به دنبال می کنند. وقتی اقتصادی در مسیر پرتاب استراتژیک خود با هدفی مشترک و همسو با نظام سیاسی حرکت کند، می تواند رشد مستمر و پایدار اقدامات ملی را دربر داشته باشد.

وی ادامه داد: رشد اقتصادی در حقیقت یعنی یک تولید پویا و مستمر که به افزایش تولید ملی می انجامد و به تبع آن سایر اهداف مثل افزایش اشتغال، کاهش فقر، افزایش درآمد و افزایش سرمایه گذاری حاصل می شود.

خوش چهره گفت: در حوزه اقتصاد مقاومتی ابتدا باید درک صحیح از اقتصاد ملی و هم چنین فضای اقتصاد جهانی و متعاقباً شدت فشاری که نظام سلطه نسبت به ایران داشته است، به دست آوریم. به عبارتی نظام سلطه بعد از ناامیدی هایی که در فضای تخاصم با محوریت نظامی دید، چند سالی است که در حوزه اقتصاد به طمع افتاده است و ناامیدی در حوزه های نظامی باعث شده تا اقداماتی را برای تحت تاثیر قرار دادن محیط اقتصادی با هدف‌هایی که تضعیف نظام و فشار روی آحاد مردم است، در دستور کار قرار دهد.

رئیس فراکسیون اصولگرایان مستقل مجلس هفتم درک صحیح از تهاجم و تخاصم اقتصادی را مهم دانست و گفت: درک این موضوع باعث شده است که در چند سال گذشته تاکیدات رهبر انقلاب بر حوزه اقتصاد باشد، بنابراین شرایطی که امروزه در محیط اقتصادی شاهدیم ناشی از فشار کشورهایی چون آمریکا و هم پیمانانش است.

وی تصریح کرد: بنابراین اقتصاد مقاومتی یعنی تشخیص حوزه های فشار و متعاقباً تلاش برای کنترل و بی اثر کردن آن و در شرایط آرمانی تبدیل چنین فشارهایی به فرصت، که قطعاً باور و مشارکت همگانی و اعمال مدیریت های عقلایی و مدبرانه پیش شرط و الزام چنین موضوعی است. اقتصاد مقاومتی کاهش وابستگی ها و تاکید روی مزیت های تولید داخل و تلاش برای خوداتکایی است.

افزایش سطح رفاه خانواده برجسته ترین اهداف در اقتصاد

خوش چهره با اشاره به اینکه قطعاً بخشی از بحث اقتصاد مقاومتی به تعبیر قانون‌گذاری و اجرا، مربوط به نظام تصمیم‌گیری، سیاستگذاری و برنامه‌ریزی کشور می‌شود، گفت: بخشی از اقتصاد مقاومتی نیز به آحاد مردم و فعالین اقتصادی برمی‌گردد که در این حوزه‌ها باید درک صحیحی از آن‌ ها داشته باشیم.
خوش چهره همچنین به بخش دیگری از نوع برخورد نظام سلطه اشاره کرد و گفت: عدم توجه، بخش دیگری است که اگر فکر کنیم در فضای کاملاً متعادل و سالم به دور از هرگونه تهاجم هستیم دچار غفلت شده‌ایم. بنابراین تشخیص اینکه در فضای تخاصم اقتصادی هستیم با توجه به فضای تحریم بسیار دشوار نیست.

وی افزود: برجسته ترین نوع اهداف در اقتصاد می تواند افزایش تولید ناخالص ملی و افزایش سطح رفاه خانواده شود که احتیاج به یک نوع مقاومت در مقابل فشارها یا رقابت ها دارد. از این رو باید نقاط ضعف را شناسایی کرده و نقاطی که مفهوم تهدید را در کنار وابستگی های اقتصادی تعریف می کند، تشخیص داد.

خوش چهره ادامه داد: تشخیص نقاط آسیب‌پذیر فوق‌العاده مهم است؛ به عبارت دیگر یکی از این نقاط، هدف قرار دادن باور و اعتقاد مردم است که بخشی از آن با تبلیغات و بخشی هم با کاستی‌های تدبیر داخلی ممکن است به وجود آید.

این استاد دانشگاه با بیان اینکه درک عالمانه از محیط در اقتصاد مقاومتی بسیار مهم است، گفت: در بحث اقتصاد مقاومتی ضمن تشخیص حوزه های مهم عقلانیت، درک عالمانه باید توسط حوزه سیاستگذاری و قانونگذاری صورت گیرد و در حوزه اقتصاد مقاومتی یکی از دستاوردهای صحیح نحوه اطلاع رسانی به اذهان عمومی است .

وی گفت: با غفلت و جهالت مسائلی به وجود می‌آیند که باورهای مردم را دچار آسیب و شکنندگی می‌کنند، بنابراین درک صحیح مردم از این شرایط یک الزام است برای اینکه بدانند در کجا باید مقاومت کنند. فعالان اقتصادی در این حوزه با اصلاح روش های تخصیص منابع و امکانات و هدف گذاری درست می توانند کمک شایانی به حوزه اقتصاد داشته باشند.

خانواده باید از مصرف کالاهای غیرضرور خودداری کند

استاد دانشگاه تهران به نقش خانواده در اقتصاد مقاومتی اشاره کرد و گفت: آگاهی، بصیرت و اطلاع رسانی درست خانواده جز وظایف و مسئولیت نظام و حاکمیت است. مسئولین باید بتوانند فضا و محیط اقتصادی که ضرورتش اقتصاد مقاومتی است را ایجاد کنند.

وی اظهار داشت: قطعاً با چنین درکی حوزه های اثرگذاری حاصل می شود که می تواند به افرادی که قرار است در چرخه کار قرار گیرند، کمک کند.

خوش چهره با بیان اینکه خانواده می تواند در سطح توزیع کالا و خدمات نقش داشته باشد، ادامه داد: خانواده می تواند با مصرف صحیح، تغییر الگو و اجرای درست مصرف، کاهش وابستگی را در حوزه واردات به وجود آورده و به اقتصاد ملی کمک کند.

وی به دیگر وظایف خانواده در اقتصاد مقاومتی اشاره کرد و گفت: خانواده باید از مصرف کالاهای غیر ضرور خودداری کرده و از تولیدکنندگان ایرانی خرید کند. عدم استقبال از تولیدات داخلی با ارتقای کیفیت و انتخاب مصرف کننده با اولویت کالای داخلی حل خواهد شد.

این اقتصاد دان با بیان اینکه عناصر خانواده می توانند با ارج نهادن به تولیدات داخلی به اقتصاد ملی کمک کنند، ادامه داد: این کمک کردن منجر به پیشرفت در چرخه اقتصاد ملی و اقتصاد خانواده می شود. با تغییر نگرش، حضور فعال در تولید ملی، مصرف کمتر و پس انداز بیشتر محیط اقتصاد مقاومتی ایجاد می شود.

خوش چهره تاکید کرد: خانواده ها با دوری از تشریفات، کالاهای وابسته و اشرافی گری در سطوح مختلف می توانند نقش اثر گذار و تعیین کننده ای در چرخه اقتصاد داشته باشند، مخصوصاً در شرایطی که تحریم شکل جدی تری به خود گرفته و فشار دنیای سلطه و استکباری فراتر از فشارهای اقتصادی است.

ثبت نظر

نام:
رایانامه: (اختیاری)

متن:

پربازدیدترین

Sorry. No data so far.

پربحث‌ترین

Sorry. No data so far.