چهارشنبه 12 سپتامبر 12 | 22:31

آیا پذیرش آزمون دکتری عادلانه خواهد بود؟

سلیقه‌ای عمل کردن دانشگاه‌ها در دادن نمرات مصاحبه آزمون دکتری ۹۱ باعث شده تا نهادهای مسول نسبت به این اقدام واکنش نشان دهند و این آزمون به پر حاشیه‌ترین آزمون سال تبدیل شود.


درست همین چند ماه قبل بود که حدود ۲۰۰ نفر از داوطلبان آزمون دکتری به نتایج اولیه آزمون خود اعتراض داشتند و با تجمع در مقابل سازمان سنجش اعتراض خود را به گوش مسولان این سازمان رساندند.

خبرساز شدن آزمون دکتری به مجلس هم کشیده شد و مجلسی‌ها را وادار کرد تا رییس سازمان سنجش را به کمیسیون آموزش دعوت کنند اما نتایج همگی نشان داد که اشتباهی پیش نیامده و تا حدی فضای آزمون آرام شد تا اینکه نتایج مصاحبه‌ها و سلیقه‌ای عمل کردن برخی دانشگاه‌ها باعث نارضایتی و اعتراض داوطلبان شد و دوباره آزمون دکتری را به حاشیه دار شدن کشاند به گونه‌ای که آزمون دکتری ۹۱ یکی از پر حاشیه‌ترین آزمون‌ها در سال شناخته شد اگر چه مسولان سازمان سنجش معتقدند نمی‌گذارند حق هیچ داوطلبی تضییع شود.

دکتر حسین توکلی، مشاور عالی سازمان سنجش افزود: با توجه به اطلاعاتی که از نتایج مصاحبه‌های آزمون دکتری ۹۱ به سازمان سنجش ارسال شد، برخی از دانشگاه‌ها و گروه‌های آموزشی نمرات مصاحبه را کم، صفر و یا غایب اعلام کرده بودند و نتایج بررسی‌های کار‌شناسی انجام شده در سازمان به مقام عالی وزارت علوم منعکس شد تا در این خصوص به دانشگاه‌های ذیربط تذکر داده شود و در گزینش نمرات به نحوی عمل شود تا حقی از داوطلبان از بین نرود.

 اگرچه سازمان سنجش اعتقاد دارد که مدافع حقوق داوطلبان آزمون دکتری است اما باز جای این سوال باقی می‌ماند که آیا نتیجه نهایی این آزمون عادلانه خواهد بود؟

بیش از ۷۰ درصد داوطلبان تقاضای افزایش وزن آزمون کتبی را داشتند

این مقام مسول در سازمان سنجش ادامه داد: با توجه به نظر خواهی انجام شده از داوطلبان دکتری ۹۱ بیش از ۷۰ درصد آن‌ها تقاضای افزایش وزن آزمون کتبی را داشتند البته سازمان سنجش هم اکنون منتظر ابلاغ نظر وزیر علوم است تا در کنار آن با توجه به برنامه پیش بینی شده برای اعلام نتایج آزمون سراسری در هفته جاری و پاسخگویی در ارائه خدمات بهتر ترتیبی اتخاذ کند تا فهرست اسامی قبول شدگان نهایی آزمون دکتری با یک هفته تاخیر در ۲۶ شهریور اعلام شود.

اگر اشتباهی صورت گرفته باشد به دانشگاه‌ها تذکر داده می‌شود

در این میان وزارت علوم هم نسبت به این جریان واکنش نشان داده و گفته نمی‌گذارد تا حقی از دانشجویی کم شود و به شدت پیگیر این ماجرا است اگر چه داوطلبان همچنان با تماس‌های خود با باشگاه خبرنگاران نگران آخر و عاقبت نتیجه آزمون خود هستند.

دکتر کامران دانشجو، وزیر علوم در ادامه افزود: در سال اول آزمون دکتری یک آزمون عمومی گرفته می‌شد و پس از بررسی‌ها داوطلب برای مصاحبه به دانشگاه معرفی می‌شد که در این میان داوطلبان نسبت به نحوه انتخاب دانشگاه‌ها اعتراض داشتند بنابراین در سال دوم نگاه‌مان را تغییر دادیم و تصمیم گرفتیم شیوه پذیرش را تصحیح کنیم. جلسات زیادی گذاشته شد و افرادی که جزء خبرگان علم بودند نظراتی دادند و آزمون را به سمت تخصصی شدن بردیم، یعنی ۵۰ درصد نمره آزمون و ۵۰ درصد نمره مصاحبه در نظر گرفتیم و به عبارت دیگر مصاحبه ضریب ۲ و آزمون ضریب ۱ داشت و نمره آزمون را در رتبه بندی نهایی دخالت دادیم به این امید که عدالت انجام شود البته در این زمینه گویی سوئ برداشتی صورت گرفت.

وی گفت: در این راستا ۱۵ هزار نفر برای مصاحبه به دانشگاه‌ها معرفی شدند که پس از رسیدن نمرات متوجه شدیم که نمره مصاحبه برخی داوطلبان صفر داده شده و مشخص شد که برخی دانشگاه‌ها سلیقه‌ای عمل کردند تا بتوانند دانشجوی خود را پذیرش کنند البته این را بگویم که اگر ۲ دانشجو با هم کاملا یکسان باشند، بعد مسول می‌توانست دانشجوی خود را انتخاب کند اما ما این امر را کاملا بررسی می‌کنیم اگر اشتباهی صورت گرفته باشد به دانشگاه‌ها تذکر می‌دهیم و اگر به گونه‌ای عمل شده باشد تا حقی از دانشجو از بین رفته باشد آن را درست می‌کنیم و تذکر می‌دهیم.

ثبت نظر

نام:
رایانامه: (اختیاری)

متن:

پربازدیدترین

Sorry. No data so far.

پربحث‌ترین

Sorry. No data so far.