ايران همچنان در رتبه دوم توليد نفت اوپك قرار دارد؛ روند صادرات ايران تقريبا ثابت است و خبر چهار برابر شدن صادرات نفت ايران به تركيه دروغ است.
نماينده ايران در اوپك با تاكيد بر اينكه براساس آمارهاي رسمي جايگاه ايران در توليد نفت اوپك همچنان دوم است و با اشاره به خبر منتشر شده مبني بر سوم شدن جايگاه ايران در توليد نفت اوپك گفت: من از آمار رسمي خودمان ميتوانم دفاع كنم، خبري كه منتشر شده براساس منابع غير رسمي است و من پاسخگوي آنها نيستم.
سيدمحمدعلي خطيبي طباطبايي با تاكيد بر اينكه «براساس آمار رسمي جايگاه ما كماكان جايگاه دوم اوپك است»، خاطرنشان كرد: اوپك هم منابع رسمي و هم منابع غير رسمي را اعلام ميكند بايد به منابع رسمي استناد كرد؛ مطبوعات عامل غير رسمي را ميبينند و بعد جنجال ميكنند.
آمار رويترز اهداف سياسي را دنبال ميكند
وي همچنين با كذب خواندن خبر چهار برابرشدن صادرات نفت ايران به تركيه كه از سوي خبرگزاري انگليسي رويترز منتشر شده بود، تصريح كرد:آمارهايي كه رويترز ميدهد، به هيچ عنوان درست نيست. آمارهاي اين خبرگزاري در مورد كاهش يا افزايش صادرات نفت نيز كلا غلط است. اين رسانه با اهداف سياسي آمارها را ارائه ميكند و بنابراين آمارهاي رويترز را كلا رد ميكنم.
نماينده ايران در اوپك با تاكيد بر اينكه صادرات نفت ايران روند ثابتي دارد، خاطرنشان كرد: با اعلام چند برابر شدن صادرات ما به يك كشوري، ميخواهند ايجاد حساسيت كنند. صادرات ما يك روند ثابت دارد و آماري مبني بر چهار برابر شدن يا يك چهارم شدن ناگهاني صادرات، غلط است.
خطيبي تاكيد كرد: رويترز با اهداف سياسي سعي ميكند نوسانات را نشان دهد.
مجموعه اوپك در بازار نفت تعيينكننده است نه يك كشور
وي در پاسخ به برخي اظهارات مبني بر اينكه عراق ميخواهد جايگاه تعيين ايران در بازار نفت را بگيرد، گفت: اين موضوع درست نيست. از نظر آمار رسمي ما جايگاه خودمان را حفظ كردهايم.
نماينده ايران در اوپك ادامه داد: در مورد تعيين كننده بودن بايد گفت كه مجموعه اوپك تعيين كننده است. نميتوانيم بگوييم كه در اوپك يك كشور نقش تعيين كننده دارد و ديگران تعيين كننده نيستند.
خطيبي در پايان خاطرنشان كرد: اينكه يك كشور در بازار نفت تعيين كننده است، حرف درستي نيست.
خبرگزاري انگليسي رويترز چند روز پيش در گزارشي به بررسي ميزان صادرات نفت خام ايران به كشورهايي مانند چين، كرهجنوبي، ژاپن و هند پرداخت و در حاشيه آن در محاسباتي كه مباني آن نيز معلوم نبود، اعلام كرد: “صادرات نفت خام ايران به تركيه در جولاي سال جاري ميلادي معادل 48 هزار بشكه در روز بود كه اين رقم در ماه آگوست به بيش از 200 هزار بشكه رسيد.”
Sorry. No data so far.