یکشنبه 16 سپتامبر 12 | 09:06

راه‌اندازی سامانه هوشمند ورود وخروج کالا درگمرک امیرآباد

مهم‌ترین نقش این سامانه در توزین کالا است که با دقت، عمل کرده و موجب جلوگیری از خروج بیشتر کالاهای وزنی از گمرک می‌شود که پیامد آن اجتناب از تخلف گمرکی و افزایش قابل توجه درآمد حاصله است.


سامانه هوشمند ورود وخروج کالا یکی از روشهای نوین و الکترونیکی است که موجب پیشبرد اهداف استراتژیک نظارتی گمرک است که با توجّه به کارآیی و بازخورد بهینه این روش در برخی گمرکات کشور، می‌توان از این سامانه به عنوان یکی از اهداف عالی و دگرگون کننده در گمرک نام برد. این سامانه توسط کار‌شناسان پژوهشکده سامانه‌های هوشمند کاربردی طراحی و اجرا شده است.

در ادامه فرآیند اجرای این سامانه در گمرکات کشور، این بار نوبت به گمرک امیرآباد رسید تا با راه اندازی سامانه هوشمند ورود وخروج کالا در تمامی رویه‌های گمرکی در این بندر، شاهد هوشمندسازی رویه‌ها در این گمرک باشیم. بندر امیرآباد بهشهر، در شرق استان مازندران با ظرفیت پذیرش ۳۲۰۰۰ تن کالا، بزرگ‌ترین و مهم‌ترین بندر کشور در ساحل دریای خزر می‌باشد.

مهم‌ترین نتیجه استفاده از این سامانه وضوح عملیات گمرکی و جلوگیری از تخلفات گمرکی است که رئیس کل گمرک ایران در برنامه تلویزیونی نگاه یک مورخ ۲۷ خرداد ماه سال جاری از آن به عنوان راه حل پیشگیری از عبور قاچاق از مبادی رسمی و حذف امضاهای طلایی نام برد.(+)

این سامانه منطبق بر مجموعه وظایف ساختاری و روندهای قانونی گمرک بوده که با اجرای آن علاوه بر تسریع در تشریفات گمرکی به سبب یاری رساندن به تسریع رویه‌های ارزیابی و کار‌شناسی، خلاء‌های موجود در امر فعالیت‌های گمرکی به طور کلی پوشش داده می‌شود. یکی از مزیت‌های مهم اجرایی نمودن این سامانه، عدم امکان جعل و دستکاری در سوابق و مستندات موجود و عدم امکان از بین بردن مدارک و خروج کالا از گمرک می‌باشد.

در سامانه هوشمند ورود و خروج کالا فرآیند کار به‌گونه‌ای است که همه فرآیندهای توزین، بارگیری و خروج کالا از گمرک به صورت الکترونیکی صورت می‌گیرد. این سامانه به اعتراف مسئولین گمرک جمهوری اسلامی علاوه بر افزایش دقت در کنترل ورود و خروج کامیون و کالا به بندر، موجب بالا رفتن سرعت انجام کار در گمرک شده است.

مهم‌ترین نقش این سامانه در توزین کالا است که با دقت، عمل کرده و موجب جلوگیری از خروج بیشتر کالاهای وزنی از گمرک می‌شود که پیامد آن اجتناب از تخلف گمرکی و افزایش قابل توجه درآمد حاصله است. اتفاقی که در گمرک بوشهر به میزان ۵۸۰ درصد رخ داد و این تنها به ۳ ماه عملکرد این سامانه در این گمرک باز می‌گردد. (+)

همچنین با اجرای این سامانه تمامی فرآیندهای ارتباطات گمرک با اداره بندر که قبلاً به صورت دستی انجام می‌شد، مکانیزه و تحت یک سیستم مدیریت خواهد شد.

هم اکنون این سامانه با اجرا در گمرکات شهید رجایی و شهید باهنر بندرعباس، بوشهر، خرمشهر، تهران و گمرک امیرآباد بخش اعظمی از ترانزیت کالا در کشور را تحت پوشش خود قرار داده است.

گفتنی است گمرک‌های بنادر امام خمینی (ره)، چابهار، لنگه و گمرک مرزی بازرگان نیز از دیگر گمرکاتی است که بخشی از رویه‌های آن‌ها توسط سامانه هوشمند انجام می‌پذیرد و به زودی تمامی رویه‌های آن‌ها تحت پوشش قرار خواهند گرفت.

ثبت نظر

نام:
رایانامه: (اختیاری)

متن:

پربازدیدترین

Sorry. No data so far.

پربحث‌ترین

Sorry. No data so far.